Μπιλ Γκέιτς: Χρειάζεται «λουκέτο» 6-10 εβδομάδων -«Όχι» στο άνοιγμα επιχειρήσεων που θέλει ο Τραμπ

Μπιλ Γκέιτς: Χρειάζεται «λουκέτο» 6-10 εβδομάδων -«Όχι» στο άνοιγμα επιχειρήσεων που θέλει ο Τραμπ Facebook Twitter
Ο Μπιλ Γκέιτς τόνισε ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να μείνουν κλειστές (Πηγή φωτό EPA)
1

Ο Μπιλ Γκέιτς τόνισε ότι οι ΗΠΑ έχασαν την ευκαιρία να αποφύγουν το «λουκέτο» λόγω του κορωνοϊού, ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει να ανοίξουν οι επιχειρήσεις το επόμενο διάστημα, κάτι που υποστηρίζει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πρόθυμος να ανοίξει ξανά την αμερικανική οικονομία στα μέσα Απριλίου, παρότι αυξάνονται τα κρούσματα και οι νεκροί στις ΗΠΑ. «Ο κόσμος θέλει να επιστρέψει στις δουλειές του», ανέφερε μάλιστα σε ανάρτησή του, σημειώνοντας ότι «η θεραπεία δεν μπορεί να είναι χειρότερη από το πρόβλημα».

Όμως, ο Μπιλ Γκέιτς εξέφρασε διαφορετική άποψη. Δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχασαν την ευκαιρία να αποφύγουν το κλείσιμο επιχειρήσεων, κυρίως επειδή δεν ενήργησε γρήγορα στο θέμα της διενέργειας ελέγχων και της καλύτερης οργάνωσής τους. Χρειάζεται απομόνωση 6-10 εβδομάδων, τόνισε, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι η μόνη βιώσιμη επιλογή για την ελαχιστοποίηση της απώλειας ζωών και της οικονομικής ζημιάς. Και υπογράμμισε ότι το ζήτημα που επείγει είναι να οργανωθούν καλύτερα οι έλεγχοι.

«Οι ΗΠΑ έχασαν την ευκαιρία τους να ελέγξουν τον κορωνοϊό χωρίς κλείσιμο. Δεν ενεργήσαμε αρκετά γρήγορα για να έχουμε τη δυνατότητα να αποφύγουμε το κλείσιμο. Τον Ιανουάριο όλοι έπρεπε έχουν προειδοποιηθεί όλοι», ανέφερε ο συνιδρυτής της Microsoft. Ο Γκέιτς αναγνώρισε ότι πρόκειται για κάτι καταστροφικό για την οικονομία, αλλά σημείωσε με νόημα ότι η οικονομία μπορεί να αναστραφεί, αλλά οι άνθρωποι δεν μπορούν να επιστρέψουν τη ζωή.

Τόνισε ακόμη ότι όσο πιο γρήγορα επιβάλλεται η απομόνωση με σκληρό τρόπο, τόσο πιο γρήγορα μπορεί να αρθεί και να επιστρέψει ο κόσμος στην κανονικότητα. Σε ό,τι αφορά εκείνους που μιλούν για τις σφοδρές συνέπειες στην οικονομία, υποστηρίζοντας το άνοιγμα επιχειρήσεων, τόνισε:

«Είναι πολύ σκληρό να πεις σε ανθρώπους συνεχίζετε να πηγαίνετε σε εστιατόρια, να αγοράζετε σπίτια, αγνοήστε αυτή τη στοίβα με σορούς στη γωνιά, θέλουμε να συνεχίσετε να ξοδεύετε γιατί κάποιοι πολιτικοί πιστεύουν ότι η αύξηση του ΑΕΠ είναι αυτό που μετρά. Είναι πολύ σκληρό να πεις στους ανθρώπους κατά τη διάρκεια μιας επιδημίας ότι πρέπει να τριγυρνούν γνωρίζοντας ότι η δραστηριότητά τους διασπείρει την ασθένεια».

Με πληροφορίες από CNBC, Forbes

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM