Κορωνοϊός: Το μεγαλύτερο πακέτο βοήθειας στην ιστορία των ΗΠΑ- 2 τρισ. δολάρια

Κορωνοϊός: Το μεγαλύτερο πακέτο βοήθειας στην ιστορία των ΗΠΑ- 2 τρισ. δολάρια Facebook Twitter
Ύψους 2 τρισ. δολαρίων το πακέτο στήριξης της οικονομίας των ΗΠΑ (Πηγή φωτό EPA)
0

Το σχέδιο για δαπάνες 2 τρισ. δολαρίων, στο οποίο κατέληξαν η Γερουσία και ο Λευκός Οίκος- για τη στήριξη της οικονομίας εν μέσω κορωνοϊού- είναι το μεγαλύτερο πακέτο βοήθειας στην ιστορία των ΗΠΑ.

Μπροστά σε αυτό το πακέτο στήριξης, φαίνεται «μικροσκοπικό» αυτό που είχε διατεθεί το 2008 κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, που έφτασε τα 800 δισεκατομμύρια δολάρια. Στόχος, να δοθεί οικονομική στήριξη σε επιχειρήσεις που έκλεισαν λόγω του κορωνοϊού, αλλά και σε νοικοκυριά και νοσοκομεία.

Έπειτα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, ανάμεσα σε Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς γερουσιαστές και τον Λευκό Οίκο, υπήρξε συμφωνία. Την ίδια ώρα, οι αυστηροί περιορισμοί επεκτείνονται ολοένα περισσότερο στις ΗΠΑ, ενώ η ανησυχία εντείνεται, ιδιαίτερα για την κατάσταση στη Νέα Υόρκη.

«Επιτέλους έχουμε συμφωνία», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ. «Ουσιαστικά πρόκειται για επένδυση αντίστοιχη με εκείνη σε καιρό πολέμου», σημείωσε ο γερουσιαστής. Οι διαπραγματεύσεις είχαν «κολλήσει» νωρίτερα γιατί οι Δημοκρατικοί απαιτούσαν ισχυρότερα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους, όπως και επίβλεψη για τη χρηματοδότηση ύψους 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη διάσωση επιχειρήσεων που πλήττονται.

Το μέγεθος και η έκταση του πακέτου θα ήταν αδιανόητα πριν από μερικές εβδομάδες, σημειώνουν οι New York Times. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ελπίζουν πως η επίδραση του πακέτου στήριξης στην οικονομία θα είναι πολύ μεγαλύτερος από το κόστος των 2 τρισεκατομμυρίων, δημιουργώντας οικονομική δραστηριότητα της τάξεως έως και 4 τρισεκατομμυρίων.

Με πληροφορίες από NYT

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ