«Ο λαός μας θέλει να επιστρέψει στη δουλειά» λέει ο Αμερικανός πρόεδρος παρά τις ανησυχίες του ΠΟΥ ότι το επίκεντρο του κορωνοϊού ενδεχομένως να μετατίθεται από την Ευρώπη στις ΗΠΑ.

 

«Ο λαός μας θέλει να επιστρέψει στη δουλειά. Θα ασκήσουν την κοινωνική απομάκρυνση και όλα τα υπόλοιπα και οι ηλικιωμένοι θα παρακολουθούνται προστατευτικά και με αγάπη. Μπορούμε να κάνουμε δύο πράγματα μαζί. Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ (ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ) ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Το Κογκρέσο ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΤΩΡΑ. Θα επιστρέψουμε ΔΥΝΑΜΙΚA» έγραψε ο Αμερικανός Πρόεδρος στο Twitter.

 

 

 

Υπενθυμίζεται ότι στις ΗΠΑ αναφέρθηκε για πρώτη φορά τριψήφιος αριθμός θυμάτων μέσα σε διάστημα ενός 24ώρου κάνοντας τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να σημειώσει ότι ενδεχομένως το επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού να μετατίθεται σταδιακά από την Ευρώπη στις ΗΠΑ.

 

Ήδη ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας χθες σε Συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις αναφορικά με τον κορωνοϊό επισήμανε ότι προτίθεται να ανοίξει τις αγορές έστω κι αν υπάρχει αύξηση στον αριθμό των θυμάτων.

 

Στη συγκεκριμένη ενημέρωση δεν ήταν παρών ο υπεύθυνος ανοσιολόγος του τομέα δημόσιας υγείας για τον ιό, dr. Anthony Fauci, o οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του Αμερικανού Προέδρου «Δεν συμφωνεί αλλά καταλαβαίνει ότι υπάρχει τεράστιο κόστος στη χώρα μας» στο ζήτημα του ανοίγματος των αμερικανικών αγορών. 

 

«Οι άνθρωποι έχουν τεράστιο άγχος και κατάθλιψη και αυτοκτονικές τάσεις και άλλα τέτοια πράγματα, όταν δεν έχεις καλή οικονομία, έχεις θανάτους, σίγουρα...σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό από ό, τι από τον κορωνοϊό» δήλωσε ο Τραμπ.

 

Βοήθεια από την Νότια Κορέα

 

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε βοήθεια από τη Νότια Κορέα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον ηγέτη της Νότιας Κορέας Moon Jae-in.

 

Η Νότια Κορέα έχει επαινεθεί ευρέως για το χειρισμό της επιδημίας Covid-19, η οποία περιλαμβάνει επιθετική χρήση τεχνολογίας, εκτεταμένες δοκιμές και εντοπισμό επαφών.

 

Δεν είναι ακόμη σαφές ποιο είδος ιατροτεχνολογικών προϊόντων ζήτησε ο Τραμπ.  Ο Πρόεδρος Moon δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα παρείχε τη «μέγιστη υποστήριξη» αν υπήρχαν αρκετές προμήθειες.

 

Το προεδρικό γραφείο στη Σεούλ αναφέρει ότι ο εξοπλισμός μπορεί να απαιτεί έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε ότι θα διασφαλίσει μέχρι το τέλος της ημέρας.

 

Με πληροφορίες του Guardian