Η Γκρέτα Τούνμπεργκ καλεί σε online διαμαρτυρία για το κλίμα: Αποφύγετε τις συγκεντρώσεις

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ καλεί σε online διαμαρτυρία για το κλίμα: Αποφύγετε τις συγκεντρώσεις Facebook Twitter
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ κάλεσε τον κόσμο να μην κάνει μεγάλες συγκεντρώσεις λόγω κοροναϊού (Πηγή φωτό EPA)
1

Μέχρι τώρα, τίποτα δεν μπορούσε να αποτρέψει την Γκρέτα Τούνμπεργκ να διαμαρτυρηθεί δημόσια, αλλά και να εμπνεύσει μεγάλες συγκεντρώσεις για το κλίμα. Όμως, η έφηβη ακτιβίστρια αλλάζει προσέγγιση, λόγω του κοροναϊού.

Σε διαδοχικές αναρτήσεις της στο Twitter, η Τούνμπεργκ κάλεσε τον κόσμο να ακούσει τις οδηγίες των ειδικών και να αποφεύγουν τις πολυπληθείς συγκεντρώσεις, ως μέτρο πρόληψης για τον κοροναϊό. Ως εναλλακτική, προτείνει να γίνεται online η διαμαρτυρία για το κλίμα.

«Πρέπει να είμαστε ενωμένοι πίσω από τους ειδικούς και την επιστήμη. Αυτό ισχύει για όλες τις κρίσεις. Τώρα οι ειδικοί μας καλούν να αποφεύγουμε τις μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις, για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κοροναϊού. Οπότε προσωπικά συστήνω να κάνουμε αυτό που λένε οι ειδικοί. Ιδιαίτερα στις περιοχές υψηλού κινδύνου», έγραψε στον λογαριασμό της η 17χρονη Σουηδέζα.

«Οι νέοι άνθρωποι είναι εκείνοι που επηρεάζονται λιγότερο από τον ιό, αλλά είναι σημαντικό να ενεργούμε με αλληλεγγύη για τους πιο ευάλωτους και να ενεργήσουμε προς το συμφέρον της κοινωνίας μας», επεσήμανε η Τούνμπεργκ. «Πρέπει να βρούμε καλύτερους τρόπους να υποστηρίξουμε την αλλαγή, που δεν περιλαμβάνει πολύ μεγάλα πλήθη. Ακούστε τις τοπικές αρχές», υπογράμμισε.

Έτσι, κάλεσε τον κόσμο τις επόμενες Παρασκευές να κάνει online διαμαρτυρία για το κλίμα, αναρτώντας φωτογραφία με πλακάτ.

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM