Χάρβεϊ Γουάινστιν: Η απόφαση ενοχής στη Ν. Υόρκη ήταν η αρχή -Κατηγορείται και στο Λ. Άντζελες

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Η απόφαση ενοχής στη Ν. Υόρκη ήταν η αρχή -Κατηγορείται και στο Λ. Άντζελες Facebook Twitter
Ο Γουάινστιν είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες και στο Λος Άντζελες (Πηγή φωτό EPA)
0

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη, για την ενοχή του για βιασμό, ήταν μόνο η αρχή των διώξεων σε βάρος του Χάρβεϊ Γουάινστιν. Τώρα, ο μέχρι πρότινος πανίσχυρος παραγωγός του Χόλιγουντ είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες και στο Λος Άντζελες.

Στην πρώτη πολύκροτη δίκη του κινήματος #MeToo, οι ένορκοι έκριναν ένοχο τον Γουάινστιν για βιασμό σε τρίτο βαθμό και εγκληματική σεξουαλική πράξη. Πλέον, είναι αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 25 ετών, ενώ θα καταγραφεί ως σεξουαλικός παραβάτης.

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, ο Χάρβεϊ Γουάινστιν μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Μανχάταν, επειδή είχε πόνους στο στήθος, δήλωσε εκπρόσωπός του στο Variety. Ο Γουάινστιν ήταν ελεύθερος με εγγύηση 2 εκατομμυρίων, αλλά ο δικαστής ζήτησε την προφυλάκισή του μέχρι την ανακοίνωση της ποινής του.

Νέες κατηγορίες στο Λος Άντζελες

Τώρα, ο Γουάινστιν είναι αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες, έπειτα από τη διερεύνηση 8 καταγγελιών που έγιναν σε βάρος του στο Λος Άντζελες. Οι εισαγγελείς εκεί του έχουν απαγγείλει κατηγορίες για δύο περιστατικά, που φέρεται να συνέβησαν μέσα σε δύο ημέρες. Αυτές αφορούν βιασμό, διά της βίας στοματικό σεξ, σεξουαλική διείσδυση διά της βίας και σεξουαλική βιαιοπραγία, που επιφέρουν πιθανή ποινή φυλάκισης 28 ετών.

Δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα προχωρήσουν οι εισαγγελείς στο Λος Άντζελες μετά την ετυμηγορία ενοχής στη Νέα Υόρκη. Μπορεί ο Γουάινστιν να μεταφερθεί απευθείας στην Καλιφόρνια, μετά την ανακοίνωση της ποινής του στις 11 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη. Ενδεχομένως ο Γουάινστιν να επιδιώξει μια συμφωνία μετά την καταδίκη του ή να δικαστεί δεύτερη φορά δήλωσε η Λόρι Λέβενσον, καθηγήτρια ποινικού δικαίου στο Loyola Law School. Ότι από αυτά συμβεί, η μάχη θα είναι δύσκολη για τον πρώην παραγωγό, συμπλήρωσε η ίδια. «Όταν θα πάει στο Λος Άντζελες, θα είναι ήδη καταδικασμένος βιαστής», εξήγησε.

Οι επιθέσεις σε ξενοδοχείο

Στο Λος Άντζελες, ο Χάρβεϊ Γουάινστιν κατηγορείται ότι βίασε μια γυναίκα σε ξενοδοχείο, αφού μπήκε με το ζόρι στο δωμάτιό της, στις 18 Φεβρουαρίου 2013.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που έχουν καταθέσει εισαγγελείς, ο Γουάινστιν και η γυναίκα- που δεν έχει κατονομαστεί δημόσια ο δικηγόρος της έχει πει ότι είναι Ιταλίδα ηθοποιός- είχαν πάει σε κινηματογραφικό φεστιβάλ εκείνη την εβδομάδα. Όταν ο Γουάινστιν εμφανίστηκε στην πόρτα της μίλησαν για λίγο προτού εκείνος της επιτεθεί.

Επίσης, είναι αντιμέτωπος με την καταγγελία της Λόρεν Γιανγκ, ένα 30χρονο μοντέλο που ήδη έχει καταθέσει στη δίκη στη Νέα Υόρκη.

Εκεί είπε ότι μια γνωστή της την κάλεσε σε ξενοδοχείο, στις 19 Φεβρουαρίου 2013, όπου η ίδια ήλπιζε ότι θα δείξει στον Γουάινστιν το σενάριό της. Ο παραγωγός ζήτησε από τις δύο γυναίκες να πάνε στο δωμάτιό τους, εκεί, οδήγησε το μοντέλο στο μπάνιο και η άλλη γυναίκα έκλεισε την πόρτα, αφήνοντας την 30χρονη μόνη της με τον παραγωγό.

Ο Γουάινστιν, σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας, άνοιξε το ντους και άρχισε να γδύνεται. «Στεκόμουν εκεί σοκαρισμένη. Ήταν ήδη γυμνός. Στάθηκε μπροστά μου όταν πήγα προς την πόρτα. Ένιωσα παγιδευμένη», ανέφερε. Η γυναίκα είπε πως ο παραγωγός την έσπρωξε στον νιπτήρα, της κατέβασε το φόρεμα, την άρπαξε και άρχισε να αυτοϊκανοποιείται. «Έλεγα "όχι, όχι, όχι" συνεχώς. Εκείνος είπε "αυτό κάνουν όλες οι ηθοποιοί για να τα καταφέρουν" και συνέχισε», περιέγραψε η γυναίκα.

Ο συμβιβασμός 


Τον Δεκέμβριο, οι New York Times είχαν αποκαλύψει ότι έπειτα από διαβουλεύσεις δύο ετών, ο Γουάινστιν και το συμβούλιο της χρεοκοπημένης εταιρείας παραγωγής του είχαν καταλήξει σε συμβιβασμό ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων με δεκάδες από τα φερόμενα θύματά του. 

Ο συμβιβασμός προέβλεπε ότι ο παραγωγός δεν θα παραδεχθεί την ενοχή του για τις συγκεκριμένες υποθέσεις που φέρεται να αφορούσε πάνω από 30 ηθοποιούς και πρώην εργαζόμενες που τον είχαν κατηγορήσει για σεξουαλικές επιθέσεις. 

Με πληροφορίες από τον Guardian

 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM
Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Πολιτισμός / The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το τριπλό sold out του πρότζεκτ «The Artaud Diptych» την περασμένη άνοιξη στο THE TANK THEATER της Νέας Υόρκης, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν, σκηνοθετώντας για πέμπτη συνεχή σεζόν στη σημαντικότερη θεατρική πόλη του κόσμου.
NEWSROOM