H Tζένιφερ Λόπεζ ήταν εκρηκτική στα Γκράμι, αλλά δίχασε και προκαλεί αντιδράσεις

H Tζένιφερ Λόπεζ ήταν εκρηκτική στα Γκράμι, αλλά δίχασε και προκαλεί αντιδράσεις Facebook Twitter
3

Ο μισός Τύπος αποθεώνει την Τζένιφερ Λόπεζ για την εκρηκτική της εμφάνιση στα βραβεία Γκράμι και ο άλλος μισός αναφέρεται στον διχασμό που προκάλεσε και τις αντιδράσεις.

Η λατίνα σταρ επιλέχθηκε να παρουσιάσει στην φετινή απονομή των Γκράμι ένα σόουλ αφιέρωμα στην Μotown.

H Λόπεζ έδωσε ένα δεκάλεπτο σόου που ξεσήκωσε τους καλεσμένους της τελετής ερμηνεύοντας και χορεύοντας - με τον δικό τρόπο - τραγούδια όπως το «Dancing in the Street» και «Please Mr. Postman.

H Tζένιφερ Λόπεζ ήταν εκρηκτική στα Γκράμι, αλλά δίχασε και προκαλεί αντιδράσεις Facebook Twitter
Getty Images/ Ideal Image
H Tζένιφερ Λόπεζ ήταν εκρηκτική στα Γκράμι, αλλά δίχασε και προκαλεί αντιδράσεις Facebook Twitter
Getty Images/ Ideal Image

Kαι μπορεί η Λόπεζ να τα έδωσε όλα στην σκηνή, αλλά προφανώς δεν ήταν μαύρη και αυτό ήταν η αιχμή του δόρατος για χιλιάδες θεατές και φανς της Μotown.

Tα σχόλια και η κριτική είχαν ξεκινήσει από τη στιγμή που ανακοινώθηκε πως η Λόπεζ θα παρουσίαζε το συγκεκριμένο αφιέρωμα και κορυφώθηκαν όταν βγήκε στη σκηνή.

Οι περισσότεροι ανέφεραν πως ήταν απαράδεκτο να επιλεχθεί η Λόπεζ και όχι μια μαύρη τραγουδίστρια για το αφιέρωμα σε ένα είδος μουσικής που γεννήθηκε και εκπροσωπήθηκε από τη μαύρη καλλιτεχνική σκηνή και κουλτούρα.

H Tζένιφερ Λόπεζ ήταν εκρηκτική στα Γκράμι, αλλά δίχασε και προκαλεί αντιδράσεις Facebook Twitter
Getty Images/ Ideal Image
H Tζένιφερ Λόπεζ ήταν εκρηκτική στα Γκράμι, αλλά δίχασε και προκαλεί αντιδράσεις Facebook Twitter
Getty Images/ Ideal Image

«Beyonce, Lalah, India, Kelly Rowland, Latoya, Keyshia, Mary, Rihanna, Toni, Mariah, Monica, Brandy, Jill, Thee Diana, Faith, Patti, Gladys, Jennifer Hud, Jasmine Sullivan, Fantasia, Tamar, Kelly Price...είχαν τόσες πολλές να διαλέξουν και τελικά έκανε η Λόπεζ το αφιέρωμα» γράφει ενδεικτικά ένα από τα χιλιάδες σχόλια.

Η κριτική μονοπώλησε σήμερα μερίδα του Τύπου με εκτενείς αναφορές στο πόσο αμφιλεγόμενη ήταν η επιλογή της. Η Λόπεζ τελικά απάντησε στους επικριτές της.

«Το θέμα με τη μουσική είναι ότι εμπνέει τους πάντες», δήλωσε. «Οποιοδήποτε είδος μουσικής μπορεί να εμπνεύσει οποιονδήποτε καλλιτέχνη. Δεν μπορείτε να πείτε στους ανθρώπους τι να αγαπήσουν. Δεν μπορείτε να πείτε στους ανθρώπους τι μπορούν και δεν μπορούν να κάνουν, τι πρέπει να τραγουδούν ή να μην τραγουδούν. Πρέπει να κάνεις ό, τι έχεις στην καρδιά σου», πρόσθεσε.

Συνέχισε δηλώνοντας ότι ο παραγωγός και θρυλικός ιδρυτής της Motown Μπέρι Γκόρντι καθώς και οι παραγωγοί των βραβείων, ήταν ενθουσιασμένοι για τη συμμετοχή της. «Ξέρουν πόσο επηρεάστηκα από αυτή τη μουσική». Όσο για τις κριτικές δηλώνει πως δεν πειράζει «Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που μπόρεσα να ερμηνεύσω αυτά τα τραγούδια».

Πολιτισμός
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σάι Τουόμπλι όπως δεν τον είχαμε ξαναδεί: οι φωτογραφίες που βρέθηκαν σε μια σοφίτα

Πολιτισμός / Ο Σάι Τουόμπλι όπως δεν τον είχαμε ξαναδεί: οι φωτογραφίες που βρέθηκαν σε μια σοφίτα

Το 2022, η εγγονή του Σάι και της Τάτια Φρανκέτι Τουόμπλι βρήκε χιλιάδες φωτογραφικά αρνητικά στο οικογενειακό σπίτι στην Ιταλία. Το βιβλίο Stella Honey και η έκθεση στη Ρώμη αποκαλύπτουν τον μεγάλο ζωγράφο μέσα από το βλέμμα της γυναίκας που τον φωτογράφιζε όταν δεν πόζαρε για την Ιστορία.
THE LIFO TEAM
Βρέθηκαν τα οστά του πραγματικού ντ’ Αρτανιάν; Το DNA ίσως λύσει το μυστήριο του τέταρτου σωματοφύλακα

Πολιτισμός / Βρέθηκαν τα οστά του πραγματικού ντ’ Αρτανιάν;

Σκελετικά κατάλοιπα που βρέθηκαν κάτω από εκκλησία στο Μάαστριχτ μπορεί να ανήκουν στον Σαρλ ντε Μπατζ ντε Καστελμόρ, τον ιστορικό ντ’ Αρτανιάν που ενέπνευσε τον ήρωα των Τριών Σωματοφυλάκων του Αλέξανδρου Δουμά. Η εξέταση DNA ίσως φωτίσει ένα μυστήριο 350 ετών, αλλά και την απόσταση ανάμεσα στον πραγματικό στρατιώτη και τον λογοτεχνικό μύθο.
THE LIFO TEAM
Αρχαιολόγοι βρήκαν μούμια θαμμένη με στίχους από την Ιλιάδα

Πολιτισμός / Αρχαιολόγοι βρήκαν μούμια θαμμένη με στίχους από την Ιλιάδα

Σε τάφο ρωμαϊκής περιόδου στην αρχαία Οξύρρυγχο της Αιγύπτου, αρχαιολόγοι εντόπισαν πάπυρο με στίχους από τη Β΄ ραψωδία της Ιλιάδας πάνω σε μουμιοποιημένο σώμα. Το εύρημα φωτίζει τη θέση του Ομήρου όχι μόνο στην εκπαίδευση και την ανάγνωση, αλλά και στις τελετουργίες γύρω από τον θάνατο.
THE LIFO TEAM
Η Lee Lai έγινε το πρώτο non-binary πρόσωπο που κερδίζει το Stella Prize

Πολιτισμός / Η Lee Lai έγινε το πρώτο non-binary πρόσωπο που κερδίζει το Stella Prize

Το Cannon της Lee Lai έγινε το πρώτο graphic novel που κερδίζει το αυστραλιανό Stella Prize, ενώ η δημιουργός του είναι το πρώτο non-binary άτομο που τιμάται με το βραβείο. Η ιστορία ακολουθεί μια queer Κινέζα στο Μόντρεαλ που φροντίζει τους πάντες, μέχρι η καταπιεσμένη οργή της να αρχίσει να παίρνει μορφή.
THE LIFO TEAM
Ο Κάνιε Γουέστ θα πληρώσει για μουσικό απόσπασμα που ακούστηκε μόνο πριν κυκλοφορήσει το Donda

Πολιτισμός / Ο Κάνιε Γουέστ έχασε δίκη για ένα sample που ακούστηκε πριν γίνει τραγούδι

Ο Ye κρίθηκε υπεύθυνος για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων επειδή έπαιξε σε μεγάλη εκδήλωση ακρόασης του Donda μια πρώιμη εκδοχή του Hurricane με sample που δεν είχε αδειοδοτηθεί. Το επίμαχο απόσπασμα δεν μπήκε στην τελική κυκλοφορία, αλλά οι ένορκοι έκριναν ότι η δημόσια και εμπορική χρήση του είχε συνέπειες.
THE LIFO TEAM
Λίγο πριν από τις Κάννες, το γαλλικό σινεμά ανοίγει μέτωπο με τον ακροδεξιό δισεκατομμυριούχο Βενσάν Μπολορέ

Πολιτισμός / Λίγο πριν από τις Κάννες, το γαλλικό σινεμά ανοίγει μέτωπο με τον ακροδεξιό δισεκατομμυριούχο Βενσάν Μπολορέ

Περισσότεροι από 600 επαγγελματίες του γαλλικού κινηματογράφου, ανάμεσά τους η Ζιλιέτ Μπινός, η Αντέλ Ενέλ και ο Ρεϊμόν Ντεπαρντόν, υπέγραψαν κείμενο στη Libération, προειδοποιώντας ότι η συγκέντρωση δύναμης γύρω από την Canal+, τη StudioCanal και την UGC μπορεί να απειλήσει την ανεξαρτησία της γαλλικής κινηματογραφικής παραγωγής
THE LIFO TEAM
Δύο ελληνικές ταινίες στις Κάννες: γοργόνες, resorts και ένα χαμόγελο που λείπει

Πολιτισμός / Δύο ελληνικές ταινίες στις Κάννες: γοργόνες, resorts και ένα χαμόγελο που λείπει

Η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη παρουσιάζει το Titanic Ocean στο Un Certain Regard, η Αλεξάνδρα Ματθαίου φέρνει το Free Eliza στη Quinzaine des cinéastes, ενώ Έλληνες παραγωγοί συμμετέχουν στο Marché du Film με νέα projects.
THE LIFO TEAM
Ο Κρίστοφερ Νόλαν απαντά για την πανοπλία και τον Τράβις Σκοτ στην Οδύσσεια

Πολιτισμός / Ο Κρίστοφερ Νόλαν απαντά για την πανοπλία και τον Τράβις Σκοτ στην Οδύσσεια

Μετά τις αντιδράσεις για τη σκοτεινή πανοπλία του Αγαμέμνονα και την επιλογή του Τράβις Σκοτ στον ρόλο ενός ραψωδού, ο Κρίστοφερ Νόλαν υπερασπίζεται το The Odyssey και εξηγεί γιατί η ταινία δεν αντιμετωπίζει τον Όμηρο επιπόλαια.
THE LIFO TEAM
Το παιδί-μετανάστης του Banksy επιστρέφει στη Βενετία — αυτή τη φορά πάνω στο νερό

Πολιτισμός / Το έργο του Banksy που έσβηνε από την υγρασία επιστρέφει στα κανάλια της Βενετίας

Το Migrant Child, το έργο του Banksy με ένα παιδί που κρατά φωτοβολίδα φορώντας σωσίβιο, αποκαταστάθηκε έπειτα από χρόνια φθοράς στην πρόσοψη του Palazzo San Pantalon. Η τοιχογραφία επιστρέφει τώρα στο κοινό πάνω σε πλωτή πλατφόρμα στα κανάλια της Βενετίας, ανοίγοντας ξανά τη συζήτηση για το αν η street art πρέπει να διασώζεται ή να αφήνεται να χαθεί.
THE LIFO TEAM
Από τον Andrew Tate στα δάκρυα που οι άνδρες δεν χύνουν: δύο μουσεία ξαναβλέπουν την αρρενωπότητα

Πολιτισμός / Από την ανδρόσφαιρα στα δάκρυα που οι άνδρες δεν χύνουν: η αρρενωπότητα μπαίνει στο μουσείο

Δύο εκθέσεις στην Ολλανδία κοιτούν την αρρενωπότητα σήμερα, τη στιγμή που η ανδρόσφαιρα πουλά δύναμη, σώμα και κυριαρχία ως lifestyle. Από τον Andrew Tate, το kickboxing και τα σώματα του TikTok μέχρι τη μόδα, το drag, τα τακούνια, τα packers και την ευαλωτότητα, τα μουσεία ρωτούν αν υπάρχει χώρος για πιο τρυφερές εκδοχές του να είσαι άνδρας.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Κρίστοφερ Νόλαν χρειάστηκε 20 χρόνια για να φτάσει στην Οδύσσεια

Πολιτισμός / Ο Κρίστοφερ Νόλαν χρειάστηκε 20 χρόνια για να φτάσει στην Οδύσσεια

Λίγο πριν βγει στις αίθουσες το The Odyssey, ο Κρίστοφερ Νόλαν μιλά στο Time για την ομηρική ταινία που κουβαλούσε μέσα του εδώ και δύο δεκαετίες. Από έναν Δούρειο Ίππο που βυθίζεται στη θάλασσα μέχρι γυρίσματα εξ ολοκλήρου σε IMAX, αληθινά καράβια και ελάχιστα ψηφιακά εφέ, η δική του Οδύσσεια θέλει να ξανακάνει το αρχαίο έπος μεγάλο σινεμά.
THE LIFO TEAM
Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ κατηγορεί τα Όσκαρ για τη σιωπή τους σε Γάζα και Τραμπ

Πολιτισμός / Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ κατηγορεί τα Όσκαρ ότι σιώπησαν για τη Γάζα και τον Τραμπ

Λίγο πριν επιστρέψει στις Κάννες με το Bitter Christmas, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ μιλά για τα αποστειρωμένα Όσκαρ, τη σιωπή του Χόλιγουντ, την άρνησή του να πάρει σαουδαραβικά χρήματα και την πολυτέλεια, στα 76 του, να λέει ακόμη τα πράγματα με το όνομά τους..
THE LIFO TEAM
Ο Άλεκ Γκίνες είχε ζητήσει από τον Ίαν ΜακΚέλεν να σωπάσει για το Stonewall, αλλά εκείνος διάλεξε την ορατότητα

Πολιτισμός / Ο Άλεκ Γκίνες είχε ζητήσει από τον Ίαν ΜακΚέλεν να σωπάσει για το Stonewall, αλλά εκείνος διάλεξε την ορατότητα

Πριν γίνει μία από τις πιο αναγνωρίσιμες queer φωνές του βρετανικού θεάτρου και σινεμά, ο Ίαν ΜακΚέλεν άκουσε έναν θρύλο της παλιάς γενιάς να του λέει ότι η στήριξή του στη Stonewall ήταν «απρεπής». Ευτυχώς δεν τον άκουσε, είπε
THE LIFO TEAM
Ο Μπάρι Κίογκαν αφήνει πίσω το Peaky Blinders και θέλει να χαρεί τη στιγμή

Πολιτισμός / Ο Μπάρι Κίογκαν αφήνει πίσω το Peaky Blinders και θέλει να χαρεί τη στιγμή

Με το Butterfly Jam του Καντεμίρ Μπαλάγκοφ να ανοίγει το Directors’ Fortnight, ο Μπάρι Κίογκαν επιστρέφει στις Κάννες και μιλά για τη νέα του φάση: την αποχώρηση από το Peaky Blinders, τη διαδικτυακή τοξικότητα και την ανάγκη να αφήσει επιτέλους τη δουλειά του να μιλήσει για εκείνον.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
"Επαγγελματίες" δυσαρεστημένοι/προσβεβλημένοι. Με την έλευση των σόσιαλ μίντια και με τη δυνατότητα, που εκείνα τους προσφέρουν να επικοινωνούν τη δυσαρέσκειά τους σε ένα ευρύτερο κοινό από εκείνο της παρέας τους, τους δημιουργείται η εντύπωση, πως η αποψάρα τους έχει κάποια ιδιαίτερη βαρύτητα κι ενδιαφέρει κι εμάς τους υπόλοιπους.
Τέτοιες απόψεις είναι αυτές που τελικά καταστρέφουν την ίδια την τέχνη. Η μουσική δεν φτιάχτηκε για άσπρους, μαύρους και λεοπάρ. Γιατί μαύροι παίζουν κλασική μουσική; Γιατί οι λευκοί ραπ; Από τη στιγμή που κάποιος αρέσκεται σε ένα είδος ή σε κάποια τραγούδια γιατί να πρέπει να δίνει λογαριασμό; Αν ιάπωνες τραγουδήσουν τεαγούδια των μάγια θα ξεσηκωθούν και θα τους γιουχάρουν;
Ας όψεται η ξεχειλωμένη έννοια του cultural appropriation και της διεθνούς αριστεροσύνη (με την κακή σημασία).Το γελοίο είναι ότι πολλές από τις "πιο κατάλληλες" υποψήφιες είναι μεικτής φυλής όπως οι Rihanna, Mariah, Beyoncé, ίσως κι άλλες που αγνοώ.Μοιάζει κάπως ύποπτο να ψάχνουμε το χρωματιστοτερο χρωματιστό (colored): σαν το λευκοτερο λευκό (κι όχι του ROL...) από την ανάποδη...