Τα Όσκαρ ανακοίνωσαν νέα κατηγορία

Τα Όσκαρ αποκτούν νέα κατηγορία Facebook Twitter
0

Η αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε σήμερα τη νέα κατηγορία που αναμένεται να προστεθεί στα βραβεία Όσκαρ.

Η κατηγορία που θα αφορά τη διανομή ρόλων, δηλαδή το κάστινγκ, θα προστεθεί από το 2026 στην απονομή των βραβείων Όσκαρ και θα είναι η πρώτη που μπαίνει στο θεσμό από το 2001. Η τελευταία ήταν εκείνη της καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων. «Οι διευθυντές κάστινγκ διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην παραγωγή ταινιών και, καθώς η Ακαδημία εξελίσσεται, είμαστε υπερήφανοι που προσθέτουμε τη διανομή ρόλων στους κλάδους που αναγνωρίζουμε και βραβεύουμε», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος και η πρόεδρος της AMPAS, Μπιλ Κρέιμερ και Τζάνετ Γιανγκ.

Όπως αναφέρουν στις δηλώσεις τους, οι διευθυντές κάστινγκ έχουν καθοριστικό λόγο στην παραγωγή μιας ταινίας. Στην πραγματικότητα είναι εκείνοι που αναζητούν και αποφασίζουν ποιοι θα είναι οι κατάλληλοι και καλύτεροι ηθοποιοί για τον κάθε ρόλο μίας ταινίας. Μάλιστα επισημαίνεται πως εδώ και χρόνια είχε τεθεί προς συζήτηση η αναγνώριση της δουλειάς τους

Εκτός από τους διευθυντές των κάστινγκ και οι κασκαντέρ προσπαθούν επίσης να κερδίσουν αναγνώριση και να αναδειχθούν μέσω της απονομής βραβείου, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν τα έχουν καταφέρει. Η AMPAS δεν έχει διευκρινίσει εάν το βραβείο θα απονεμηθεί ζωντανά κατά την τελετή των Όσκαρ, όπως συμβαίνει σήμερα με τα αγαλματίδια σε άλλες 23 κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται πως το 2022 οι διοργανωτές είχαν βιντεοσκοπήσει την απονομή ορισμένων βραβείων προκειμένου να εξοικονομήσουν χρόνο και να κρατήσουν το κοινό τους, μία ιδέα που δεν ευδοκίμησε καθώς πολλοί επαγγελματίες αντέδρασαν αρνητικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όσκαρ 2024: Όντως η πατριαρχία εκδικήθηκε τη Barbie;

Πολιτισμός / Όσκαρ 2024: Όντως η πατριαρχία εκδικήθηκε την Barbie;

Έχουν καμία βάση οι οργισμένες αντιδράσεις για τον τρόπο με τον οποίο Ακαδημία των Όσκαρ σνόμπαρε τις πραγματικές πρωταγωνίστριες αυτής της ταινίας, Γκρέτα Γκέργουιγκ και Μάργκο Ρόμπι.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Πολιτισμός / UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Η εξέλιξη συνιστά τη διεθνή αναγνώριση της εξέχουσας οικουμενικής αξίας των έξι εξαιρετικά σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης: της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων, της Ζάκρου, της Ζωμίνθου και της Κυδωνίας
LIFO NEWSROOM
Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Η δεξιά βρετανική ομάδα εκφράζει μάλιστα «ανησυχία» πως μπορεί πράγματι, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον και απειλεί με νομικές προσφυγές
LIFO NEWSROOM
Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Πολιτισμός / Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Την Τρίτη 8 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Αρλ, η Αμερικανίδα φωτογράφος Nan Goldin καταδίκασε τον πόλεμο στη Γάζα, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση με τους φιλοϊσραηλινούς θεατές.
LIFO NEWSROOM
Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Πολιτισμός / Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Η Ρέινορ Γουιν υπερασπίζεται τα απομνημονεύματά της, δημοσιεύει ιατρικά έγγραφα και καταγγέλλει «παραπλανητική και άδικη» δημοσίευση από την Observer – Η φιλανθρωπική οργάνωση PSPA τερμάτισε τη συνεργασία της
LIFO NEWSROOM
Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Η πρώτη ταινία του αναγεννημένου διευρυμένου σύμπαντος της DC, ο υβριδικός μεταμεσονύκτιος χαβαλές του «Dangerous Animals» και το χιτσκοκικό «Spellbound», με την ονειρική σεκάνς ανθολογίας που σχεδίασε ο Σαλβαδόρ Νταλί, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Πολιτισμός / Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Ο 80χρονος ηθοποιός και παραγωγός δηλώνει ότι είναι ευτυχισμένος μακριά από το κινηματογραφικό πλατό, μετά από σχεδόν 60 χρόνια αδιάκοπης δουλειάς – «Μου αρκεί να βλέπω τη σύζυγό μου να παίζει»
LIFO NEWSROOM