Όσκαρ 2024: Ο Ράιαν Γκόσλινγκ χάρηκε για την υποψηφιότητά του αλλά όχι με τις επιλογές της Ακαδημίας

Όσκαρ 2024: Ο Ράιαν Γκόσλινγκ χάρηκε για την υποψηφιότητά του αλλά όχι με τις επιλογές της ακαδημίας Facebook Twitter
Φωτ.: Imdb
0

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ είναι υποψήφιος για Όσκαρ στην κατηγορία β' ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Barbie. Χάρηκε αλλά όχι τόσο και ο λόγος είναι ότι η σκηνοθέτρια και η συμπρωταγωνίστριά του στην ταινία έμειναν εκτός υποψηφιοτήτων.

Η ακαδημία των Όσκαρ σνόμπαρε την σκηνοθέτρια, που σημειωτέον είχε σημειώσει ρεκόρ με την εισπρακτική επιτυχία της Barbie, Γκρέτα Γκέργουιγκ και τη Μάργκοτ Ρόμπι στις μεγάλες κατηγορίες υποψηφιοτήτων για Όσκαρ.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ όταν ρωτήθηκε από το CBS είπε ότι ήταν «τιμή» του που προτάθηκε για το βραβείο δεύτερου ανδρικού ρόλου στα φετινά Όσκαρ επειδή «απεικόνισε μια πλαστική κούκλα ονόματι Κεν. Αλλά δεν υπάρχει Κεν χωρίς Barbie και δεν υπάρχει ταινία Barbie χωρίς την Γκρέτα Γκέργουιγκ και τη Μάργκοτ Ρόμπι».

«Είναι μεγάλη μου τιμή που μπήκα από τους συναδέλφους μου δίπλα σε τόσο αξιόλογους καλλιτέχνες σε μια χρονιά με τόσες πολλές σπουδαίες ταινίες» είπε ο κινηματογραφικός Κεν.

Την ίδια στιγμή, ο Καναδός ηθοποιός περιέγραψε την Γκέργουιγκ και την Ρόμπι ως «τους δύο ανθρώπους που είναι κατά κύριο λόγο υπεύθυνοι για αυτήν την ταινία που δημιούργησε ιστορία, με παγκόσμια φήμη. Καμία αναγνώριση δεν θα ήταν δυνατή για κανέναν στην ταινία χωρίς το ταλέντο, το μεράκι και την ιδιοφυΐα τους. Το να πω ότι είμαι απογοητευμένος που δεν είναι υποψήφιες στις αντίστοιχες κατηγορίες τους, θα ήταν λίγο. Ενάντια σε κάθε λογική, και έχοντας στη διάθεσή τους μόνο μερικές άψυχες, χωρίς πολλά ρούχα και ευτυχώς χωρίς καβάλους, κούκλες, μας έκαναν να γελάσουμε, ράγισαν τις καρδιές μας, ώθησαν την κουλτούρα μας πιο πέρα και δημιούργησαν ιστορία. Η δουλειά τους θα έπρεπε να αναγνωριστεί δίπλα στους άλλους αξιόλογους υποψηφίους» είπε ο Ράιαν Γκόσλινγκ.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι ήταν «πολύ χαρούμενος» για την ηθοποιό Αμέρικα Φερέρα, η οποία είναι υποψήφια για β' γυναικείο ρόλο καθώς και για τους άλλους «απίστευτους καλλιτέχνες που συνέβαλαν με τα ταλέντα τους για να γίνει μια τόσο πρωτοποριακή ταινία».

Η ταινία Barbie βέβαια, είναι εκείνη που σημείωσε τις υψηλότερες εισπράξεις του 2023, κερδίζοντας 1,44 δισ. δολάρια παγκοσμίως.

Συνολικά, η ταινία Barbie έλαβε οκτώ υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης ταινίας. Στις χθεσινές υποψηφιότητες για τα Όσκαρ 2024, ηγείται την κούρσα για το χρυσό αγαλματίδιο το Oppenheimer του Κρίστοφερ Νόλαν, που λίγο έλειψε να αγγίξει το ρεκόρ με 13 υποψηφιότητες ενώ ακολουθεί ο Γιώργος Λάνθιμος με το Poor Things, και 11 υποψηφιότητες.

Η 96η απονομή των βραβείων Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου στο Λος Άντζελες.

Με πληροφορίες BBC/CBS

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λάνθιμος vs. Hollywood

Οθόνες / Λάνθιμος vs. Hollywood

Κι ενώ το παγκόσμιο fandom –και ειδικά ο Ράιαν Γκόσλινγκ– ωρύεται για την αναπάντεχη απουσία της Γκρέτα Γκέργουιγκ και της Μάργκοτ Ρόμπι από τις πεντάδες τους και το ηχηρό σνομπάρισμα του Λεονάρντο ντι Κάπριο, ο Γιώργος Λάνθιμος κάνει κρουαζιέρα με 11 υποψηφιότητες και το «Poor Things» του βολεύεται αναπαυτικά στη θέση του ενισχυμένου outsider.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

10.000 συγγραφεις κυκλοφορησαν ενα αδειο βιβλιο διαμαρτυρομενοι για την AI

Πολιτισμός / 10.000 συγγραφείς κυκλοφόρησαν ένα άδειο βιβλίο διαμαρτυρόμενοι για την ΑΙ

Το Don’t Steal This Book, ένα «άδειο» βιβλίο με τα ονόματα περισσότερων από 10.000 συγγραφέων, κυκλοφόρησε ως διαμαρτυρία για τη χρήση έργων από εταιρείες AI χωρίς άδεια. Η κίνηση έρχεται τη στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει αλλαγές στο καθεστώς των πνευματικών δικαιωμάτων.
THE LIFO TEAM
Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ξανανοίγει τη συζήτηση για τα όρια της πολιτισμικής ουδετερότητας

Διεθνή / Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ανοίγει νέο κύκλο αντιδράσεων

Η απόφαση της Venice Biennale να συμπεριλάβει ξανά τη Ρωσία στις εθνικές συμμετοχές του 2026 άνοιξε νέο κύκλο αντιδράσεων από το Κίεβο, από Ευρωπαίους πολιτικούς και από τον διεθνή καλλιτεχνικό χώρο.
THE LIFO TEAM
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη: Παρουσίασε την Εθνική Στρατηγική για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή

Το έργο αποτελεί μέρος της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στον τομέα του πολιτισμού και σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας
THE LIFO TEAM
ΚΛΕΙΔΙ ΣΑΜΙΚΟΥ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Σημαντικά ευρήματα από την ανασκαφή στο Κλειδί Σαμικού

Αρχαιολόγοι αποκάλυψαν στοιχεία για τη λειτουργία αρχαίου ναού του 6ου αιώνα π.Χ., καθώς και πλήθος αντικειμένων που ενισχύουν την υπόθεση ότι ένας από τους χώρους του χρησιμοποιούνταν ως αρχείο
THE LIFO TEAM