«Σίσσυ»: Παρουσίαση του νέου φανζίν του Ανδρέα Αγγελιδάκη στο βιβλιοπωλείο Hyper Hypo

«Σίσσυ»: Παρουσίαση του νέου φανζίν του Ανδρέα Αγγελιδάκη στο βιβλιοπωλείο Hyper Hypo Facebook Twitter
Η έκδοση συνοδεύεται από την έκθεση με τίτλο «Reading Room», με πρόσφατα έργα του Ανδρέα Αγγελιδάκη.
0

Το Σίσσυ είναι το εβδομαδιαιό φανζίν του καλλιτέχνη Ανδρέα Αγγελιδάκη, που διατίθεται αποκλειστικά στο βιβλιοπωλείο Hyper Hypo.

Κάθε τεύχος του Σίσσυ περιέχει την προσωπική αφήγηση του Αγγελιδάκη για την Αθήνα, αναμειγνύοντας αναφορές όπως το γκέι κλαμπ Factory, το παλάτι της Κνωσού, τη χρήση ναρκωτικών, την ιστορία της οδού Ξούθου αλλά και τη σημασία της μπαζοκολόνας, ως ενός ρυθμού αρχιτεκτονικής που αντιπροσωπεύει τη σύγχρονη Ελλάδα.

Τα κείμενα είναι συμπυκνωμένα σε μικρές φράσεις σαν κι αυτές που βλέπουμε στο TikTok ή στα Instagram stories.

Το Σίσσυ είναι εμπνευσμένο από τα περιοδικά Μανίνα και Κατερίνα, για τα οποία Αγγελιδάκης τσακωνόταν με τους περιπτεράδες της δεκαετίας του '70 «επειδή δεν ήταν περιοδικά για αγόρια».

«Εκ των υστέρων κατάλαβα ότι το ν’ αγοράζω αυτά τα περιοδικά ήταν σαν να λέω δημόσια ότι είμαι γκέι, που δεν ήξερα καν τι σημαίνει, αλλά ήξερα ότι είμαι».

Παρουσίαση του φανζίν Σίσσυ και εγκαίνια της έκθεσης Reading Room του Ανδρέα Αγγελιδάκη Facebook Twitter
Παρουσίαση του φανζίν Σίσσυ και εγκαίνια της έκθεσης Reading Room του Ανδρέα Αγγελιδάκη Facebook Twitter
Παρουσίαση του φανζίν Σίσσυ και εγκαίνια της έκθεσης Reading Room του Ανδρέα Αγγελιδάκη Facebook Twitter

Το Σίσσυ είναι μία αρχαιολογική εκσκαφή του εαυτού. Ξεκίνησε να διατίθεται στο βιβλιοπωλείο Ηyper Ηypo στις 12/12, για 12 τεύχη στην τιμή των €12, σαν αναφορά στην ημέρα που αυτοκτόνησε η μητέρα του, 12/12/12.

Το κάθε τεύχος κυκλοφορεί σε 40 αντίτυπα, σαν αναφορά στη φράση της «Μαρία Κάλλας», υπηρέτριας του Αλεξάνδρου Ιολα, η οποία πούλησε στην Αυριανή την ιστορία της λέγοντας «Θα τον κάψω με 40 κασέτες».

Το Σίσσυ είναι γεμάτο από τέτοιες κρυμμένες αφανείς αναφορές, που «όπως και στην Αθήνα, όποια πέτρα σηκώσεις ανακαλύπτεις ένα μυθιστόρημα».

Η έκδοση συνοδεύεται από την έκθεση με τίτλο «Reading Room», με πρόσφατα έργα του Ανδρέα Αγγελιδάκη από τη σειρά «κέντρο κριτικής Ανασκαφής της αρχαιότητας. Ο καλλιτέχνης όταν αναφέρεται στην αρχαιότητα, το χρησιμοποιεί κυριολεκτικά αλλά και σαν μεταφορά για τα παιδικά του χρόνια. 

«Σίσσυ σημαίνει αδερφούλα, πουστράκι, λουγκρίτσα και αναφέρεται στα παιδιά που έχουν το θάρρος να είναι ο εαυτός τους».

Παρουσίαση του φανζίν Σίσσυ και εγκαίνια της έκθεσης Reading Room του Ανδρέα Αγγελιδάκη Facebook Twitter
Παρουσίαση του φανζίν Σίσσυ και εγκαίνια της έκθεσης Reading Room του Ανδρέα Αγγελιδάκη Facebook Twitter
Παρουσίαση του φανζίν Σίσσυ και εγκαίνια της έκθεσης Reading Room του Ανδρέα Αγγελιδάκη Facebook Twitter

H παρουσίαση του fanzine «Σίσσυ» και τα εγκαίνια της έκθεσης «Reading Room» θα πραγματοποιηθούν στο βιβλιοπωλείο Ηyper Ηypo (Boρέου 10, Αθήνα) την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ.
Η έκθεση με τίτλο «Reading Room» θα διαρκέσει από τις 19/12/23 έως τις 5/1/24.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Σερ θυμήθηκε τη σκληρή απόρριψη του Μάικ Νίκολς: «Δεν είσαι ο σωστός τύπος γυναίκας»

Πολιτισμός / Η Σερ θυμήθηκε τη σκληρή απόρριψη του Μάικ Νίκολς: «Δεν είσαι ο σωστός τύπος γυναίκας»

Πριν καθιερωθεί ως ηθοποιός, η Σερ ζήτησε από τον Μάικ Νίκολς να περάσει από οντισιόν. Εκείνος δεν τη δοκίμασε καν. Λίγα χρόνια αργότερα, θα τη σκηνοθετούσε στο Silkwood, στον ρόλο που της έφερε την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ.
THE LIFO TEAM
You talkin’ to me?Ο Πολ Σρέιντερ είχε «AI girlfriend» και εκείνη τερμάτισε τη συζήτηση μαζί του

Πολιτισμός / You talkin’ to me?Ο Πολ Σρέιντερ είχε «AI girlfriend» και εκείνη τερμάτισε τη συζήτηση μαζί του

Ο σεναριογράφος του Ταξιτζή δοκίμασε μια ψηφιακή σύντροφο για να καταλάβει, όπως έγραψε, την αλληλεπίδραση ανδρών και γυναικών «μέσα στο matrix». Όταν όμως άρχισε να πιέζει τα όρια του προγράμματος, η AI φίλη του τον εγκατέλειψε.
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΝΟΝΙ ΚΑΛΟΣ ΚΑΚΟΣ ΑΣΧΗΜΟΣ

Πολιτισμός / «Δεν είχαμε ιδέα»: Το κανόνι από τον «Καλό, τον Κακό και τον Άσχημο» βρέθηκε σε μουσείο της Ισπανίας

Πρόκειται για το κανόνι που χρησιμοποιείται σε μία από τις πιο γνωστές σκηνές της ταινίας, όταν ο χαρακτήρας του Κλιντ Ίστγουντ ανάβει ατάραχος το φυτίλι με το πούρο του για να σταματήσει τον Τούκο (Ίλαϊ Γουάλακ)
THE LIFO TEAM
Ο Ράμι Μάλεκ για το Όσκαρ του: «Σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι ξέρουν πώς είναι να νιώθεις μετανάστης»

Πολιτισμός / Ράμι Μάλεκ: «Σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι ξέρουν πώς είναι να νιώθεις μετανάστης»

Λίγο πριν την πρεμιέρα του The Man I Love του Άιρα Σακς στις Κάννες, ο Ράμι Μάλεκ μίλησε για τη νέα του ταινία, την αιγυπτιακή του καταγωγή και το βάρος του να γίνει ο πρώτος ηθοποιός αιγυπτιακής καταγωγής που κέρδισε Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.
THE LIFO TEAM
Ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν λύγισε στις Κάννες μιλώντας για τη στιγμή που «πέθανε για 25 λεπτά»

Πολιτισμός / Ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν λύγισε στις Κάννες μιλώντας για τη στιγμή που «πέθανε για 25 λεπτά»

Στη συνέντευξη Τύπου για το Her Private Hell, ο Δανός σκηνοθέτης μίλησε συγκινημένος για τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που, όπως είπε, του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία και τον έκανε να επιστρέψει στο σινεμά.
THE LIFO TEAM
Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Τech & Science / Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Μια σειρά μικρού μήκους ταινιών, δημιουργημένων με τεχνητή νοημοσύνη από ερωτικά περιοδικά πριν από 50 χρόνια, παρουσιάστηκε στο περιθώριο των Καννών και προβάλλεται στο Cultpix, με κυκλοφορία σε Blu-ray και περιορισμένη έκδοση VHS.
THE LIFO TEAM
Η Τίλντα Σουίντον άνοιξε στην Αθήνα μια ντουλάπα γεμάτη φαντάσματα

Πολιτισμός / Η Τίλντα Σουίντον άνοιξε στην Αθήνα μια ντουλάπα γεμάτη φαντάσματα

Στο Onassis Ready, η έκθεση Ongoing και η περφόρμανς A Biographical Wardrobe μετατρέπουν τα ρούχα, τα αντικείμενα και τις καλλιτεχνικές φιλίες της Τίλντα Σουίντον σε ζωντανό αρχείο μνήμης, απώλειας και δημιουργικής συγγένειας.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Γουίστλερ έκανε την ομορφιά σκηνικό, σκάνδαλο και καβγά

Πολιτισμός / Ο Γουίστλερ επιστρέφει στην Tate Britain: ο δανδής που έκανε τον Τάμεση ομίχλη και την ομορφιά πρόκληση

Η Tate Britain ανοίγει τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αναδρομική του Τζέιμς ΜακΝιλ Γουίστλερ εδώ και 30 χρόνια, με τη διάσημη «Μητέρα του Γουίστλερ», τα νυχτερινά του Τάμεση και τα έργα που έκαναν την ομορφιά, την ατμόσφαιρα και την αφαίρεση να μοιάζουν προκλητικές στη βικτωριανή Βρετανία.
THE LIFO TEAM
«Πώς γίνεται η γυμνότητα να προκαλεί ακόμη;» Η Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ ταράζει τη Μπιενάλε με τζετ σκι, καμπάνες και ούρα

Πολιτισμός / «Πώς γίνεται η γυμνότητα να προκαλεί ακόμη;» Η Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ ταράζει τη Μπιενάλε με τζετ σκι, καμπάνες και ούρα

Στο Αυστριακό Περίπτερο της Μπιενάλε της Βενετίας, η Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ στήνει ένα υγρό, γυμνό και άβολο θέαμα με τζετ σκι, ανθρώπινες καμπάνες και περφόρμερ μέσα σε φιλτραρισμένα ούρα.
THE LIFO TEAM
Η Κέιτ Μπλάνσετ στις Κάννες: «Θλιβερό να μιλάμε για πολέμους και γενοκτονίες μόνο στα φεστιβάλ»

Πολιτισμός / Η Κέιτ Μπλάνσετ στις Κάννες: «Θλιβερό να μιλάμε για πολέμους και γενοκτονίες μόνο στα φεστιβάλ»

Σε συζήτηση στις Κάννες, η Κέιτ Μπλάνσετ μίλησε για την Παλαιστίνη, τους πολέμους και την ευθύνη της πολιτικής, λέγοντας ότι είναι θλιβερό να γίνονται τα φεστιβάλ οι μόνοι χώροι όπου επιτέπεται να μένουν ζωντανές αυτές οι συζητήσεις.
THE LIFO TEAM
Ένα αλλόκοτο takeover του The Boy στη Στέγη

Πολιτισμός / Ένα αλλόκοτο takeover του The Boy στη Στέγη

Με τον γενικότερο τίτλο «Δεν ταξίδεψα ποτέ στην Αυστραλία» ο σκηνοθέτης και μουσικός οργανώνει μια σειρά από εκδηλώσεις. Προβολές, installations, μια συναυλία και μια έκθεση φωτογραφίας, στη Στέγη, από τις 5 ως τις 7 Ιουνίου.
THE LIFO TEAM