Σαν σήμερα γεννήθηκε η Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το βίντεο της Finos και το μήνυμα του γιου της

Σαν σήμερα γεννήθηκε η Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το βίντεο της Finos και το μήνυμα του γιου της Facebook Twitter
0

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη γεννήθηκε σαν σήμερα, 20 Ιουλίου, το 1934 και με αφορμή τη σημερινή ημέρα, τόσο η Finos Film όσο και ο γιος της, Γιάννης Παπαμιχαήλ, προχώρησαν σε σχετικές αφιερωματικές αναρτήσεις.

Η Finos συγκέντρωσε σκηνές από μια ποικιλία ταινιών που είχε πρωταγωνιστήσει η μεγάλη σταρ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και δημιούργησε ένα βίντεο.

Στη λεζάντα της δημοσίευσης, η ομάδα της Finos Film έγραψε: «Σήμερα, στην επέτειο γέννησης της μοναδικής μας Αλίκης, σας παρουσιάζουμε ένα πολύ ξεχωριστό αφιέρωμα για τη γυναίκα που αγάπησε το ελληνικό κοινό όσο λίγες. Παρέα με τον αγαπημένο συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη, είχαμε τη χαρά να ανακαλύψουμε ξανά το υπέροχο τραγούδι που είχε γράψει για εκείνη, ''Το Τραγούδι της Αλίκης'', σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και ερμηνεία από την ίδια την Αλίκη. Ένα τραγούδι συμβολικό, που μοιάζει να έχει γραφτεί για να τη συνοδεύει — τότε, τώρα, για πάντα. Ντύσαμε αυτή την ευαίσθητη, τρυφερή μελωδία με τις πιο αγαπημένες της στιγμές στη Φίνος Φιλμ – από τα ξέγνοιαστα γέλια μέχρι τις συγκινητικές σιωπές, από τις ανέμελες καλοκαιρινές σκηνές μέχρι τα μεγάλα βλέμματα που μιλούσαν χωρίς λόγια. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Σταμάτη Κραουνάκη που μας ενέπνευσε και μας ξεσήκωσε».

Ο γιος της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Γιάννης Παπαμιχαήλ, που διαχειρίζεται το προφίλ το οποίο φέρει το όνομά της, δημοσίευσε μία φωτογραφία της μητέρας του και έγραψε:

«Η κόρη του καλοκαιριού.. γενέθλια κάποτε, σήμερα για πάντα!!!

Σαν σήμερα.. γεννήθηκε η μητέρα μου. Γεννήθηκε η Αλίκη.

Μια μέρα που ποτέ δεν ήταν απλώς μια ημερομηνία στο ημερολόγιο. Ήταν πάντα γιορτή. Μια αφορμή να γελάσουμε, να τραγουδήσουμε, να αγαπηθούμε λίγο παραπάνω. Από παιδί θυμάμαι αυτή τη μέρα να πλημμυρίζει από λουλούδια, φωνές, ευχές, αλλά πιο πολύ από την παρουσία της. Τη λάμψη της. Την τρυφερότητά της, που για μένα ήταν η πιο αληθινή απ’ όλες.

Η Αλίκη για όλους ήταν το φως, το χαμόγελο, η ελπίδα. Για μένα όμως ήταν απλώς η μαμά μου. Η γυναίκα που με κράτησε στην αγκαλιά της, που με κοίταξε στα μάτια με καμάρι, που με έμαθε να στέκομαι στα πόδια μου χωρίς να χάσω ποτέ το παιδί μέσα μου.

Η αγάπη μας ήταν βαθιά, αμοιβαία, και αθόρυβα δυνατή. Δεν χρειαζόταν λόγια. Μόνο ένα βλέμμα. Ένα χάδι. Ήξερε, πάντα ήξερε, τι χρειαζόμουν πριν το ζητήσω. Και σήμερα, τόσα χρόνια μετά, εξακολουθώ να νιώθω την παρουσία της, όχι στη σκηνή, όχι στην οθόνη αλλά μέσα μου. Στην ψυχή μου. Στη ζωή μου.

Χρόνια πολλά, μαμά».

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Baby Reindeer: Ο Μάκης Παπαδημητρίου σκηνοθετεί την επιτυχία του Netflix στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης

Πολιτισμός / Baby Reindeer: Ο Μάκης Παπαδημητρίου σκηνοθετεί την επιτυχία του Netflix στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης

Το «Baby Reindeer» είναι μια δραματική μαύρη κωμωδία, βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Βρετανού κωμικού Ρίτσαρντ Γκαντ, ο οποίος υπήρξε θύμα εμμονικής παρακολούθησης από μια γυναίκα
LIFO NEWSROOM
Στο μυαλό του Τζον Λε Καρέ

Πολιτισμός / Ένα βότσαλο με την ένδειξη «to fix» και άλλες 1200 κούτες είναι το αρχείο του Τζον Λε Καρέ

Μια νέα έκθεση ανοίγει το δαιδαλώδες αρχείο του πιο διάσημου συγγραφέα κατασκοπείας, φωτίζοντας τη συναρπαστική, συχνά ιδιόμορφη δημιουργική διαδικασία που έκρυβαν τα μυθιστορήματά του.
LIFO NEWSROOM
«Φάρμα»: Τα ζώα «ζωντανεύουν» μέσα από τη Νεοελληνική Γλυπτική στην Εθνική Γλυπτοθήκη

Πολιτισμός / «Φάρμα»: Τα ζώα της συλλογής της Εθνικής Γλυπτοθήκης αποκτούν μόνιμη έκθεση

Ένα πιο σπάνιο, αλλά πολύ ενδιαφέρον θέμα της Γλυπτικής, όχι μόνο μέσα από την ιδιαίτερη προσέγγιση, αλλά και μέσα από το ύφος του κάθε καλλιτέχνη, άλλοτε έντονα ρεαλιστικό και άλλοτε λιτό και αφαιρετικό, από τη δεκαετία του 1940 έως και τη δεκαετία του 1970.
ΕΛΠΙΔΑ ΜΟΥΡΚΑΚΟΥ
Η Τζούλια Ρόμπερτς, ο αγγελικός Κιάνου Ριβς και ο δαιμονικός Ίθαν Χοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Η Τζούλια Ρόμπερτς, ο αγγελικός Κιάνου Ριβς και ο δαιμονικός Ίθαν Χοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η προκλητική δημιουργία του Λούκα Γκουντανίνο «After the Hunt», ο Χρυσός Φοίνικας του Παναχί, το «Good Fortune», το «Black Phone 2» και 4 ακόμα ταινίες στο κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Εβδομάδα μόδας στο Ριάντ: «Καρφιά» από την εγγονή της Vivienne Westwood για τη συμμετοχή του οίκου

Πολιτισμός / Εβδομάδα μόδας στο Ριάντ: «Καρφιά» από την εγγονή της Vivienne Westwood για τη συμμετοχή του οίκου

Ο οίκος Vivienne Westwood υπερασπίστηκε την παρουσία του στη Σαουδική Αραβία, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «ευκαιρία πολιτισμικού διαλόγου και αμοιβαίας κατανόησης»
LIFO NEWSROOM
«Τιτανικός»: Πώς ένα τρέιλερ τεσσάρων λεπτών βοήθησε την ταινία να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα blockbusters

Πολιτισμός / «Τιτανικός»: Πώς ένα τρέιλερ τεσσάρων λεπτών βοήθησε την ταινία να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα blockbusters

«Τα διακυβεύματα ήταν τεράστια. Όλοι ήμασταν σε ένταση. Είχαμε ξοδέψει πέντε χρόνια και 200 εκατομμύρια δολάρια» - Ο παραγωγός του «Τιτανικού» γράφει για την εποχή δημιουργίας της ταινίας που «έσπασε» ταμεία και απέσπασε 11 βραβεία Όσκαρ
LIFO NEWSROOM