Πέθανε ο ηθοποιός Ιρφάν Καν του Slumdog Millionaire & του Life of Pi

Πέθανε ο ηθοποιός Ιρφάν Καν του Slumdog Millionaire & του Life of Pi Facebook Twitter
ΕPA
0

Ο Ιρφάν Καν, ο Ινδός ηθοποιός που έγινε ευρύτερα γνωστός χάρη στη συμμετοχή του στις ταινίες «Η ζωή του Πι» και «Slumdog Millionaire» έφυγε από τη ζωή στα 53 του χρόνια.

Το 2018 ο Καν είχε ανακοινώσει πως είχε διαγνωστεί με νευροενδοκρινή όγκο, μια σπάνια μορφή καρκίνου. Είχε υποβληθεί σε μακρά θεραπεία στο Λονδίνο και ανέρρωσε στον βαθμό που μπόρεσε να μετάσχει στα γυρίσματα της ταινίας «Angrezi Medium», η οποία έμελε να είναι η τελευταία του.

Ο Ιρφάν Καν εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο του Μουμπάι την Τρίτη, με φλεγμονή του εντέρου, αλλά έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Πέθανε περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του, ανακοίνωσε εκπρόσωπός του.

Ο Ιρφάν Καν γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Ινδία, αλλά έγινε διάσημος και σε όλο τον κόσμο. Άρχισε να γίνεται γνωστός μετά τη συμμετοχή του στην ταινία «The Warrior», το 2001, η οποία είχε βραβευθεί με BAFTA. Η ταινία είχε συμπεριληφθεί αρχικά στις προτεινόμενες από τη Βρετανία για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας, αλλά τελικά «κόπηκε», λόγω της γλώσσας. Είχε μετάσχει σε πολλά φιλμ, ανάμεσά τους τα «Slumdog Millionaire», «Life of Pi», «The Namesake», «Jurassic World», «The Amazing Spider-Man» και «Inferno».

Παιδί οικογένειας που δεν είχε καμία σχέση με τον κινηματογράφο, σε συνεντεύξεις του είχε δηλώσει ότι στον ίδιο και τα αδέλφια του δεν επιτρεπόταν να παρακολουθούν ταινίες. Μοναδική εξαίρεση όταν ένας θείος του επισκέφθηκε την οικογένεια και τους πήγε στο σινεμά.

Με πληροφορίες από Variety, Reuters

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαρίνος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου Έλληνα σόουμαν

Πολιτισμός / Γιώργος Μαρίνος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου Έλληνα σόουμαν

Φίλοι, συνεργάτες και καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του ανθρώπου που με την ενέργεια, το χιούμορ και το αστείρευτο ταλέντο του σημάδεψε το ελληνικό θέατρο και την τηλεόραση
THE LIFO TEAM
Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Πολιτισμός / Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Η ταινία ακολουθεί την Andrea Gibson και τη σύντροφό της στη διάρκεια της πιο δύσκολης περιόδου της ζωής τους, μετατρέποντας μια ιστορία ασθένειας σε ένα απρόσμενα φωτεινό και βαθιά ανθρώπινο ντοκιμαντέρ.
THE LIFO TEAM
Η Sadie Sink λέει ότι το Stranger Things την προστάτευσε, λίγο πριν από την πρεμιέρα της ως Ιουλιέτα στο Λονδίνο

Πολιτισμός / Η Sadie Sink πριν από την Ιουλιέτα: «Το Stranger Things με προστάτευσε»

Από το Stranger Things στο Romeo and Juliet του Λονδίνου, η Sadie Sink μιλά για τη μετάβασή της στο θέατρο και για τον τρόπο με τον οποίο η σειρά λειτούργησε προστατευτικά στα χρόνια που μεγάλωνε μπροστά στην κάμερα
THE LIFO TEAM