O πατέρας της Britney Spears χάνει το απόλυτο δικαίωμα του ελέγχου της περιουσίας της

O πατέρας της Britney Spears χάνει το απόλυτο δικαίωμα του ελέγχου της περιουσίας της Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Τον Νοέμβριο του 2020 η Britney Spears  είχε προσπαθήσει να απομακρύνει νομικά τον πατέρα της από τον έλεγχο της περιουσίας της και να τον αντικαταστήσει με έναν εξωτερικό φορέα – στην συγκεκριμένη περίπτωση το Bessemer Trust, ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Ο δικηγόρος της Samuel D. Ingham III είχε υποστηρίξει τότε ότι ο κύριος λόγος είναι επειδή η Britney τον φοβάται.

Από το 2008 η Britney Spears βρίσκεται κάτω από την πλήρη νομική κηδεμονία του 68χρονου πατέρα της, ο οποίος είναι υπεύθυνος για όλες της τις επαγγελματικές, οικονομικές και προσωπικές της αποφάσεις. Η απόφαση είχε παρθεί τότε με συνοπτικές διαδικασίες λόγω της τότε ευαίσθητης κατάστασής της. Αν και αρχικά θα έπρεπε να έχει ισχύ για έναν χρόνο, δηλαδή ως το 2009, συνεχίζεται μέχρι σήμερα, 11 χρόνια μετά. Η υπόθεση δεν ήταν γνωστή στο ευρύ κοινό για πολλά χρόνια μέχρι που το #FreeBritney κίνημα που δημιουργήθηκε από τους φαν της τη δημοσιοποίησε.

Η δικαστής που είχε αναλάβει την υπόθεση, Brenda Penny, αρνήθηκε την ένσταση του Jamie Spears να μην επιτρέψει στο Bessemer Trust να αναλάβει την επιτροπεία της κόρης του. Η δικαστής Penny δεν απομάκρυνε τελείως τον Jamie από τον ρόλο που έχει έως σήμερα του κηδεμόνα δηλαδή της Britney αλλά πλέον η επιτροπεία θα είναι από κοινού με το Bassemer Trust.

Για την απόφαση αυτή συνέβαλε το πρόσφατο ντοκιμαντέρ των New York Times, 'Framing Britney Spears' που κυκλοφόρησε για την ζωή της και ρίχνει φως στο καθεστώς επιτροπείας. Νομικά, αυτό σημαίνει την εκχώρηση του δικαιώματος διαχείρισης διοικητικών ή άλλων καθηκόντων (ιδιωτικών ή δημόσιων) σε κάποιο πρόσωπο ή φορέα.

Η απόφαση μπορεί να μην θεωρηθεί ως de facto νίκη από τους φαν της, είναι όμως μια πολύ θετική εξέλιξη για την σταρ.

Πριν ξεκινήσει η δίκη, η Britney Spears είχε απειλήσει ότι θα σταματήσει να κάνει εμφανίσεις και συναυλίες, αν ο πατέρας της συνεχίσει να αποφασίζει γι' αυτήν. Επιπλέον ο δικηγόρος της Samuel Ingham III δήλωσε στο δικαστήριο ότι «Θα μπορούσα να είχα ζητήσει να αναλάβει πλήρως τον έλεγχο το Bassemer Trust αλλά δεν το έκανα. Η πελάτης μου συνεχίζει να μην θέλει τον πατέρα της για κηδεμόνα αλλά πρέπει να γίνει νέα δίκη για την απομάκρυνση του».

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαλαμέ, Ρέιφ Φάινς και Ράντου Ζούντε από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Σαλαμέ, Ρέιφ Φάινς και Ράντου Ζούντε από αύριο στους κινηματογράφους

Ο οσκαρικός διεκδικητής «Marty Supreme», το ωραιότατο και πολιτικά καίριο «28 Years Later: The Bone Temple», το βραβευμένο στη Μπερλινάλε «Kontinental 25» και το What Does that Nature Say to you» του Χονγκ Σανγκ-Σου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΓΙΑ ΣΚ - Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ενδείξεις ρωμαϊκού βιομηχανικού κέντρου στην Αγγλία

Πολιτισμός / Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ενδείξεις ρωμαϊκού βιομηχανικού κέντρου στην Αγγλία

Η ανακάλυψη περισσότερων από 800 ακονόλιθων, που χρησιμοποιούνταν για το ακόνισμα όπλων, θεωρείται μία από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις στη βόρεια Αγγλία τον τελευταίο αιώνα
THE LIFO TEAM