Ο ΛΕΞ ανακοίνωσε συναυλία στο ΟΑΚΑ

Ο ΛΕΞ ανακοίνωσε συναυλία στο ΟΑΚΑ Facebook Twitter
Φωτ.: NDPPHOTO
0

Ο ΛΕΞ ανακοίνωσε συναυλία στο ΟΑΚΑ.

Μέσω Instagram, ο ΛΕΞ ανέβασε ένα σύντομο κλιπ, ανακοινώνοντας την ημερομηνία της συναυλία στο Ολυμπιακό Στάδιο, τον Ιούνιο.

Το live είναι προγραμματισμένο την 28η Ιουνίου, όπως αναφέρεται στο κλιπ που ανέβασε το μεσημέρι της Πέμπτης, μέσω Instagram.

Στο βίντεο, εμφανίζεται ο ίδιος ο ΛΕΞ, κρεμασμένος ανάποδα, σαν νυχτερίδα, έμμεση αναφορά στην οποία κάνει και μέσω της λεζάντας του, με αφορμή τον τίτλο ενός από τα πιο πρόσφατα τραγούδια που κυκλοφόρησε. Από τα πρώτα λεπτά της ανακοίνωσης, περισσότεροι από 10.000 μπήκαν στην «ουρά» για την αγορά των εισιτηρίων.

Δέκα χρόνια μετά τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, ο ΛΕΞ επέστρεψε κατ' εξαίρεση στις 22 Νοεμβρίου 2024 με στόχο να μιλήσει «Για την Κουλτούρα» όπως μαρτυρά το αρκτικόλεξο Γ.Τ.Κ. που δίνει το όνομά του στο άλμπουμ. Η εξαίρεση αναφέρεται επειδή η «παράδοση» που ο ίδιος έχτισε τον θέλει να βγάζει μια ολοκληρωμένη δουλειά κάθε τέσσερα χρόνια. 

Παρότι το ταξίδι στο «Γ.Τ.Κ» ξεκίνησε μέσα από τις αυθεντικές κούκλες της Οικογένειας Σοφιανού και της Φρουτοπίας, ο ήχος αλλά και όλα όσα έχουν να παρουσιάσουν τα γραπτά του ΛΕΞ είναι απολύτως σύγχρονα. Τα χρόνια έχουν περάσει, οι καιροί έχουν αλλάξει και ο καλλιτέχνης της ραπ σκηνής με τα γεμάτα γήπεδα «σα να παίρνουμε πρωτάθλημα» φροντίζει να εξελίσσεται και να μην μένει στα παλιά.

Στον δίσκο των 11 κομματιών σε παραγωγή του DOF Twogee και του Ortiz, υπάρχουν στίχοι ενός «δημοσιογραφικού ραπ» όπως ο ίδιος έχει δηλώσει ότι του αρέσει να κάνει. Καταγράφει τη ζωή στην Θεσσαλονίκη, τα βάρη που κουβαλά η δική του, αλλά κυρίως η νεότερη γενιά. Τα παιδιά που «βγάζουν σεζόν και καίνε τα λεφτά τους στην Χαλκιδική», αλλά και εκείνοι που «κυνηγάνε τις ετικέτες».

Δε λείπουν επίσης και οι αγαπημένες του αθλητικές αναφορές καθώς υπάρχουν στίχοι για τον σέντερ φορ της Μάντσεστερ Σίτι, Έρλινγκ Χάαλαντ, τον άσο της ΑΕΚ Πέτρο Μάνταλο, αλλά και τον Έλληνα Παγκόσμιο Πρωταθλητή και Χρυσό Ολυμπιονίκη, Μίλτο Τεντόγλου. Παράλληλα, δεν λείπουν και οι απαντήσεις στα πάνελ και στα πρωτοσέλιδα που έκανε βόλτα το όνομά του μετά τις δύο τεράστιες συναυλίες σε Νέα Σμύρνη και Καυταντζόγλειο. Μοναδική συμμετοχή στον δίσκο που κυκλοφόρησε σήμερα είναι ο Ιταλός ράπερ Guè που ανήκει στην ίδια γενιά με τον ΛΕΞ. 

Από την στιγμή που κυκλοφόρησε το νέο άλμπουμ, οι αναρτήσεις στα social media με τα νέα του τραγούδια διαδέχονται η μια την άλλη και οι χρήστες στο Χ (Twitter) τον αποθέωσαν. «O ΛΕΞ είναι Παπαλουκάς, Διαμαντίδης και Σπανούλης μαζί», «G.Ο.Α.Τ. του ελληνικού χιπ χοπ» και «Διαφορετικό στυλ ο ΛΕΞ κ αγγίζει περισσότερο την τωρινή κοινωνία» είναι μερικά από τα σχόλια.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τελευταίες συλλογές του Τζόρτζιο Αρμάνι θα παρουσιαστούν κανονικά στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο

Πολιτισμός / Οι τελευταίες συλλογές του Τζόρτζιο Αρμάνι θα παρουσιαστούν κανονικά στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο

Ο οίκος ανακοίνωσε ότι ο σχεδιαστής εργαζόταν «μέχρι το τέλος» πάνω στις νέες γραμμές Emporio Armani και Giorgio Armani, αλλά και σε μια μεγάλη έκθεση για τα 50 χρόνια του οίκου
LIFO NEWSROOM
Τζόρτζιο Αρμάνι: Στη μεγάλη οθόνη η ζωή του «βασιλιά της μόδας»

Πολιτισμός / Τζόρτζιο Αρμάνι: Η ζωή του «βασιλιά της μόδας» μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη

Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί αν η φιλόδοξη παραγωγή θα εστιάσει μόνο στην επαγγελματική πορεία του σχεδιαστή στις πασαρέλες και το κόκκινο χαλί ή αν θα συμπεριλάβει και την προσωπική του ζωή
LIFO NEWSROOM
Τρίερ, Στίβεν Κινγκ και Ανιές Βαρντά από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τρίερ, Στίβεν Κινγκ και Ανιές Βαρντά από αύριο στους κινηματογράφους

Η νέα ταινία του δημιουργού του «Worst Person in the World», ακόμα μια διασκευή Στίβεν Κινγκ, το φεμινιστικό «Vagabond» της γιαγιάς της νουβέλ βαγκ και η επιστροφή του «Toy Story» με αφορμή την 30η επέτειο από την πρεμιέρα του ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ανατροπή στον κινηματογράφο: Η OpenAI παράγει ταινία με AI και κόστος κάτω από 30 εκατομμύρια δολάρια

Πολιτισμός / Ανατροπή στον κινηματογράφο; Η OpenAI παράγει ταινία με κόστος κάτω από 30 εκατομμύρια δολάρια

Η OpenAI φέρνει την επανάσταση στον κινηματογράφο με την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους που δημιουργείται κυρίως με τεχνητή νοημοσύνη - Το “Critterz” υπόσχεται να αλλάξει το Χόλιγουντ για πάντα, με εντυπωσιακά αποτελέσματα και φθηνότερο κόστος παραγωγής
LIFO NEWSROOM