Ο ΛΕΞ ανακοίνωσε συναυλία στο ΟΑΚΑ

Ο ΛΕΞ ανακοίνωσε συναυλία στο ΟΑΚΑ Facebook Twitter
Φωτ.: NDPPHOTO
0

Ο ΛΕΞ ανακοίνωσε συναυλία στο ΟΑΚΑ.

Μέσω Instagram, ο ΛΕΞ ανέβασε ένα σύντομο κλιπ, ανακοινώνοντας την ημερομηνία της συναυλία στο Ολυμπιακό Στάδιο, τον Ιούνιο.

Το live είναι προγραμματισμένο την 28η Ιουνίου, όπως αναφέρεται στο κλιπ που ανέβασε το μεσημέρι της Πέμπτης, μέσω Instagram.

Στο βίντεο, εμφανίζεται ο ίδιος ο ΛΕΞ, κρεμασμένος ανάποδα, σαν νυχτερίδα, έμμεση αναφορά στην οποία κάνει και μέσω της λεζάντας του, με αφορμή τον τίτλο ενός από τα πιο πρόσφατα τραγούδια που κυκλοφόρησε. Από τα πρώτα λεπτά της ανακοίνωσης, περισσότεροι από 10.000 μπήκαν στην «ουρά» για την αγορά των εισιτηρίων.

Δέκα χρόνια μετά τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, ο ΛΕΞ επέστρεψε κατ' εξαίρεση στις 22 Νοεμβρίου 2024 με στόχο να μιλήσει «Για την Κουλτούρα» όπως μαρτυρά το αρκτικόλεξο Γ.Τ.Κ. που δίνει το όνομά του στο άλμπουμ. Η εξαίρεση αναφέρεται επειδή η «παράδοση» που ο ίδιος έχτισε τον θέλει να βγάζει μια ολοκληρωμένη δουλειά κάθε τέσσερα χρόνια. 

Παρότι το ταξίδι στο «Γ.Τ.Κ» ξεκίνησε μέσα από τις αυθεντικές κούκλες της Οικογένειας Σοφιανού και της Φρουτοπίας, ο ήχος αλλά και όλα όσα έχουν να παρουσιάσουν τα γραπτά του ΛΕΞ είναι απολύτως σύγχρονα. Τα χρόνια έχουν περάσει, οι καιροί έχουν αλλάξει και ο καλλιτέχνης της ραπ σκηνής με τα γεμάτα γήπεδα «σα να παίρνουμε πρωτάθλημα» φροντίζει να εξελίσσεται και να μην μένει στα παλιά.

Στον δίσκο των 11 κομματιών σε παραγωγή του DOF Twogee και του Ortiz, υπάρχουν στίχοι ενός «δημοσιογραφικού ραπ» όπως ο ίδιος έχει δηλώσει ότι του αρέσει να κάνει. Καταγράφει τη ζωή στην Θεσσαλονίκη, τα βάρη που κουβαλά η δική του, αλλά κυρίως η νεότερη γενιά. Τα παιδιά που «βγάζουν σεζόν και καίνε τα λεφτά τους στην Χαλκιδική», αλλά και εκείνοι που «κυνηγάνε τις ετικέτες».

Δε λείπουν επίσης και οι αγαπημένες του αθλητικές αναφορές καθώς υπάρχουν στίχοι για τον σέντερ φορ της Μάντσεστερ Σίτι, Έρλινγκ Χάαλαντ, τον άσο της ΑΕΚ Πέτρο Μάνταλο, αλλά και τον Έλληνα Παγκόσμιο Πρωταθλητή και Χρυσό Ολυμπιονίκη, Μίλτο Τεντόγλου. Παράλληλα, δεν λείπουν και οι απαντήσεις στα πάνελ και στα πρωτοσέλιδα που έκανε βόλτα το όνομά του μετά τις δύο τεράστιες συναυλίες σε Νέα Σμύρνη και Καυταντζόγλειο. Μοναδική συμμετοχή στον δίσκο που κυκλοφόρησε σήμερα είναι ο Ιταλός ράπερ Guè που ανήκει στην ίδια γενιά με τον ΛΕΞ. 

Από την στιγμή που κυκλοφόρησε το νέο άλμπουμ, οι αναρτήσεις στα social media με τα νέα του τραγούδια διαδέχονται η μια την άλλη και οι χρήστες στο Χ (Twitter) τον αποθέωσαν. «O ΛΕΞ είναι Παπαλουκάς, Διαμαντίδης και Σπανούλης μαζί», «G.Ο.Α.Τ. του ελληνικού χιπ χοπ» και «Διαφορετικό στυλ ο ΛΕΞ κ αγγίζει περισσότερο την τωρινή κοινωνία» είναι μερικά από τα σχόλια.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Πολιτισμός / Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Ο 80χρονος ηθοποιός και παραγωγός δηλώνει ότι είναι ευτυχισμένος μακριά από το κινηματογραφικό πλατό, μετά από σχεδόν 60 χρόνια αδιάκοπης δουλειάς – «Μου αρκεί να βλέπω τη σύζυγό μου να παίζει»
LIFO NEWSROOM
Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη 3.500 ετών στο Περού: Το Peñico και ο μυστηριώδης πολιτισμός Caral

Πολιτισμός / Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη 3.500 ετών στο Περού: Το Peñico και ο μυστηριώδης πολιτισμός Caral

Αρχαιολόγοι εντόπισαν την αρχαία πόλη Peñico στη βόρεια επαρχία Barranca του Περού - Η ανακάλυψη αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για τον πολιτισμό Caral, τον αρχαιότερο της Αμερικής, και τη σύνδεσή του με τις πρώιμες κοινωνίες των Άνδεων και του Αμαζονίου
LIFO NEWSROOM
Όζι Όζμπορν: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο φινάλε των Black Sabbath

Πολιτισμός / Όζι Όζμπορν: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο φινάλε των Black Sabbath

Η συναυλία «Back To The Beginning» χαρακτηρίστηκε ως η "τελευταία υπόκλιση" για τον άνθρωπο που θεωρείται ο «πατέρας» του heavy metal έπειτα από αρκετά χρόνια προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Πάρκινσον
LIFO NEWSROOM
Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Πολιτισμός / Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Το συγκρότημα επανενώθηκε επί σκηνής έπειτα από 16 χρόνια - Ένα σετ γεμάτο ύμνους της βρετανικής μουσικής, πάθος, χιούμορ και η αγκαλιά που περίμεναν όλοι
LIFO NEWSROOM
Αναλύθηκε το αρχαιότερο γονιδίωμα της Αρχαίας Αιγύπτου: Τι αποκαλύπτει για την καταγωγή των πρώτων Αιγυπτίων

Πολιτισμός / Αναλύθηκε το αρχαιότερο γονιδίωμα της Αρχαίας Αιγύπτου: Τι αποκαλύπτει για την καταγωγή των πρώτων Αιγυπτίων

Για πρώτη φορά, επιστήμονες κατόρθωσαν να αποκωδικοποιήσουν το πλήρες DNA ενός ανθρώπου που έζησε στις απαρχές της αιγυπτιακής πολιτισμικής ιστορίας, φέρνοντας στο φως εκπλήξεις για τις γενετικές καταβολές των πρώτων κατοίκων της κοιλάδας του Νείλου
LIFO NEWSROOM
Δεινόσαυροι, Πολ Νιούμαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Δεινόσαυροι, Πολ Νιούμαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Η νέα προσθήκη στο franchise του Jurassic World, η επανέκδοση του «Cool Hand Luke» και μια κωμωδία με τον δημοφιλή Γάλλο κωμικό ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ