Νικόλ Κίντμαν, κβαντική θεωρία και προσχολικό animation από την Πέμπτη στους κινηματογράφους

Νικόλ Κίντμαν και Χάρις Ντίκινσον στο Babygirl Facebook Twitter
Νικόλ Κίντμαν και Χάρις Ντίκινσον στο «Babygirl».
0

Με το Υπάρχω, τη μουσική βιογραφία του Στέλιου Καζαντζίδη, να θριαμβεύει στα ταμεία, με ένα πρώτο τετραήμερο της τάξεως των 117.707 εισιτηρίων, μόλις 4 είναι οι ταινίες που κάνουν την πρεμιέρα τους αυτή την Πέμπτη.

Ξεχωρίζει φυσικά το Babygirl, η νέα ταινία της Χαλίνα Ρέιν, με τη Νικόλ Κίντμαν να υποδύεται ατρόμητα τον ρόλο μιας σεξουαλικά ανικανοποίητης από τον σύζυγό της CEO που ενδίδει στις φαντασιώσεις της και ξεκινά μια σχέση υποταγής με γοητευτικό ασκούμενό της. Η Ρέιν επιχειρεί να εξερευνήσει θεματικές που συναντήσαμε και στο αιχμηρό ντεμπούτο της, το Instinct (2019), αλλά λιγότερο σύνθετα, καταφέρνει όμως ένα πιο αξιοπρεπές και κατά διαστήματα αρκετά fun 50 Shades of Grey. Το σίγουρο είναι ότι κάποιοι δεν θα ακούσετε ποτέ ξανά το «Father Figure» του Τζορτζ Μάικλ με τον ίδιο τρόπο μετά από αυτή την προβολή.

Το Universal Theory μοιάζει ερμητικά κλειστό στον εαυτό του, ως arthouse φιλμικό αξιοπερίεργο που μπλέκει το νουάρ με την επιστημονική φαντασία και την κβαντική θεωρία. Καμωμένο σαν να γυρίστηκε στα ‘40s, θα απορροφήσει όσους ενθουσιαστούν με το στυλιζάρισμά του και θα τους αποζημιώσει με έναν συναισθηματικό επίλογο.

Τέλος, κυκλοφορούν και δυο animation, απευθυνόμενα σε μικρά παιδιά. Το Animal Tales of Christmas Magic αποτελεί την χειροποίητη πρόταση, το Super Elfskins την ψηφιακή. Από εμάς καλές γιορτές και καλές προβολές.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκληση, Παϊσιος και Παπαϊωάννου από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Πρόκληση, Παϊσιος και Παπαϊωάννου από αύριο στους κινηματογράφους

Το οπτικοακουστικά έκτακτο, μα ηθικά συζητήσιμο «Sirat», η κινηματογραφική εκδοχή του βίου του «Αγίου Παϊσιου» και το ντοκιμαντέρ η «Καρδιά του Ταύρου» είναι μερικές από τις ταινίες που κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΓΑΝΩΣΕΛΗΣ ΠΕΘΑΝΕ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

Πολιτισμός / Κώστας Γανωσέλης: Πέθανε ο ενορχηστρωτής και μαέστρος - Το «αντίο» του Γιώργου Νταλάρα

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 συνεργάστηκε με σημαντικούς συνθέτες και ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού, μεταξύ των οποίων οι Μίκης Θεοδωράκης, Μαρία Φαραντούρη και Νίκος Ξυλούρης
THE LIFO TEAM
Σπουδαία ανακάλυψη στη Μεγαλόπολη: Εντοπίστηκαν ίσως τα αρχαιότερα ξύλινα εργαλεία του κόσμου

Πολιτισμός / Σπουδαία ανακάλυψη στη Μεγαλόπολη: Εντοπίστηκαν τα αρχαιότερα ξύλινα εργαλεία του κόσμου

Τα αντικείμενα χρονολογούνται περίπου 430.000 χρόνια πριν, μια «ιδιαίτερα σημαντική περίοδο για την εξέλιξη του ανθρώπου», όπως σημειώνει η επικεφαλής των ερευνών και παλαιοανθρωπολόγος του Πανεπιστημίου Τίμπιγκεν, Κατερίνα Χαρβάτη
THE LIFO TEAM