Το NHS προειδοποιεί για τις «θεραπείες» της Γκουίνεθ Πάλτροου στον κορωνοϊό: «Δεν συστήνονται»

Το NHS προειδοποιεί για τις «θεραπείες» της Γκουίνεθ Πάλτροου στον κορωνοϊό: «Δεν συστήνονται» Facebook Twitter
0

Ανώτατος αξιωματούχος του NHS προειδοποίησε σταρ και influencers για τον «καθήκον ευθύνης» τους όταν μιλούν σχετικά με θεραπείες για τον κορωνοϊό. 

Η Γκουίνεθ Πάλτροου έγραψε πρόσφατα στο blog πως η μόλυνση με Covid-19 τής άφησε «μακροχρόνια κόπωση και θολωμένη σκέψη», προσθέτοντας ότι απευθύνθηκε σε χειροπράκτη γιατρό, ο οποίος της συνέστησε μια «ενορατική νηστεία» ως θεραπεία.

Ωστόσο, ο καθηγητής Stephen Powis από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (NHS) είπε ότι κάποιες από τις μεθόδους της ηθοποιού «δεν είναι καθόλου οι λύσεις που θα συστήναμε». 

Στο πλαίσιο της ανάρρωσής της, η Γκουίνεθ Πάλτροου είπε πως ακολουθεί αυστηρά μια «κετγονική και βασισμένη στα λαχανικά» διατροφή, χωρίς ζάχαρη ή αλκοόλ, εξηγώντας πως νηστεύει μέχρι τις 11 καθημερινά και κάνει σάουνα. 

Ο καθηγητής Powis προειδοποίησε πως πρέπει να εφαρμόζεται μόνο «σοβαρή επιστήμη». «Όπως ο ιός, έτσι και η παραπληροφόρηση μεταδίδεται πέρα από τα σύνορα, μεταλλάσσεται και εξελίσσεται», τόνισε. «Οπότε θεωρώ πως το YouTube και άλλες πλατφόρμες των social media έχουν πραγματική ευθύνη και ευκαιρία εδώ». 

Και συνέχισε: «Τις τελευταίες ημέρες βλέπω πως η Γκουίνεθ Πάλτροου υποφέρει δυστυχώς από συμπτώματα της Covid. Της ευχόμαστε περαστικά, αλλά κάποιες από τις λύσεις που προτείνει δεν είναι οι λύσεις που θα συστήναμε στο NHS. Πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά τον κορωνοϊό και να εφαρμόσουμε σοβαρή επιστήμη. Όλοι οι influencers που χρησιμοποιούν τα social media έχουν καθήκον ευθύνης γύρω από αυτό». 


Γράφοντας στο Goop την περασμένη εβδομάδα, η Πάλτροου είπε πως μολύνθηκε με κορωνοϊό αλλά δεν διευκρίνισε πότε. «Τον Ιανουάριο έκανα κάποια τεστ που έδειξαν πως υπήρχε υψηλός βαθμός φλεγμονών στο σώμα μου», είπε. «Ό,τι κάνω έχει ωραία αίσθηση, σαν δώρο στο σώμα μου. Έχω ενέργεια, γυμνάζομαι τα πρωινά και κάνω σάουνα όσο συχνότερα μπορώ, όλα στο πλαίσιο της ανάρρωσης», σημείωσε μεταξύ άλλων. 

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τζαφάρ Παναχί επέστρεψε χωρίς επεισόδια στο Ιράν μετά το βραβείο στις Κάννες

Πολιτισμός / Ο Τζαφάρ Παναχί επέστρεψε «χωρίς επεισόδια» στο Ιράν μετά το βραβείο στις Κάννες

«Στη χειρότερη, θα με ξαναβάλουν φυλακή», δήλωσε προ ολίγων ημερών από τις Κάννες ο Ιρανός σκηνοθέτης, αποδεχόμενος τις επιπτώσεις της κινηματογραφικής του αντίστασης
LIFO NEWSROOM
Plásmata 3: Υπό τους ήχους του stegi.radio για τρεις εβδομάδες το Πεδίον του Άρεως

Πολιτισμός / Plásmata 3: Υπό τους ήχους του stegi.radio για τρεις εβδομάδες το Πεδίον του Άρεως

Από τις 27 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου, πάνω από 70 παραγωγοί του διαδικτυακού ραδιοφώνου της Στέγης εμφανίζονται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο booth προσφέροντας στο κοινό μία πρωτόγνωρη εμπειρία.
LIFO NEWSROOM