Μυστήριο_56: 3η Συνάντηση Πολιτισμός 2030

Μυστήριο 56: 3η Συνάντηση Πολιτισμός 2030 Facebook Twitter
Μυστήριο 56. Συνάντηση 2030
0

Μια διεθνής συνάντηση αφιερωμένη στους επαγγελματίες του Πολιτισμού με προσκεκλημένους από 13 χώρες, το Μυστήριο_56 3η Συνάντηση Πολιτισμός 2030, επιστρέφει από τις 10 έως τις 13 Νοεμβρίου στην Ελευσίνα, υπό την επιμέλεια της Κέλλυς Διαπούλη, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας (ΕΚΕΔΑ), το X- Bowling Art Center και σε 7 ακόμη χώρους της Ελευσίνας.

Ένα σημαντικό πρόγραμμα παρακαταθήκης της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, μια 4ήμερη γιορτή αφιερωμένη στις Τέχνες και τον Πολιτισμό ανοιχτή σε όλους και μια μοναδική ευκαιρία δικτύωσης με τη συμμετοχή θεωρητικών, καλλιτεχνών και επαγγελματιών του πολιτιστικού χώρου από το Λίβανο μέχρι τη Δανία, τοπικών και ευρωπαϊκών θεσμικών φορέων, κατοίκων και επισκεπτών της πόλης. Απαραίτητη η προκράτηση εδώ λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων έως τις 5 Νοεμβρίου.

Το Μυστήριο_56: 3η Συνάντηση Πολιτισμός 2030, στην τρίτη του διοργάνωση εστιάζει σε τρεις θεμελιώδεις άξονες: στην αποστολή της τέχνης και του πολιτισμού, στις αξίες που καθοδηγούν τις πρακτικές τους και στην ευημερία των κοινοτήτων στις οποίες αναπτύσσονται. Στοχεύοντας στην ανάδειξη των τρόπων σύνδεσης της σύγχρονης τέχνης με την καθημερινότητα μιας πόλης και των κοινοτήτων της, το πρόγραμμα της δράσης αναπτύσσεται γύρω από τα θέματα της καλλιτεχνικής ιθαγένειας (artistic citizenship), της κοινωνικής τέχνης (art of sociability) και της πολιτιστικής ανάπτυξης των πόλεων και των κοινοτήτων.

Μυστήριο 56: 3η Συνάντηση Πολιτισμός 2030 Facebook Twitter
Μυστήριο 56. Συνάντηση 2030

Το Μυστήριο_56 3η Συνάντηση Πολιτισμός 2030 επιστρέφει δημιουργώντας καταρχάς έναν φυσικό χώρο συνάντησης για Έλληνες και ξένους επαγγελματίες του πολιτιστικού χώρου από το Λίβανο, την Ολλανδία, τη Ρουμανία, την Τσεχία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία, την Κύπρο, την Πολωνία, τη Σερβία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Δανία, εκπροσώπους ευρωπαϊκών φορέων, καλλιτέχνες, πολιτιστικούς διαχειριστές, θεωρητικούς, θεσμικούς φορείς από Δήμους της Αττικής, την Περιφέρεια, καθώς και για όσους πολίτες ενδιαφέρονται για την πολιτιστική ανάπτυξη της περιφέρειας, τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Το πρόγραμμα της Συνάντησης περιλαμβάνει 13 ομάδες εργασίας και ισάριθμα καλλιτεχνικά έργα, που απλώνονται σε όλη την πόλη, καθώς και ανεξάρτητες εκδηλώσεις, περίπατους, gaming και άλλες δράσεις που έχουν δημιουργηθεί μέσα από διαδικασίες συνεργασίας και συνδημιουργίας μεταξύ καλλιτεχνών, διαφορετικών κοινοτήτων στην Ελευσίνα και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Καθ’ όλη, επίσης τη διάρκεια του 4ημέρου, θα πραγματοποιούνται βιωματικές εμπειρίες γνωριμίας με τη φυσιογνωμία και τις κοινότητες της Ελευσίνας, καθώς και συναντήσεις δικτύωσης με τους ίδιους τους προσκεκλημένους της δράσης. Ταυτόχρονα και για πρώτη φορά στο πλαίσιο της Συνάντησης, πρόκειται να πραγματοποιηθεί ο «Ανοιχτός Χώρος», ένας τόπος έμπνευσης, δικτύωσης και προβολής της δραστηριότητας των συμμετεχόντων. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Απαραίτητη η προκράτηση εδώ έως τις 5 Νοεμβρίου.

Ημερομηνία: 10 - 13 Νοεμβρίου 2022

Μυστήριο 56: 3η Συνάντηση Πολιτισμός 2030 Facebook Twitter
2023 ΕΛΕΥΣΙΣ. Φωτο: Γιάννης Στάθης

Χώροι διεξαγωγής:
Εργατουπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας Δυτικής Αττικής ΕΚΕΔΑ (Χαριλάου 28)
X-Bowling Art Center (Χαριλάου 12)
Μουσείο Λαογραφικού Συλλόγου «Το Αδράχτι» (Ιάκχου 19)
Μουσείο Συλλόγου Ποντίων «Η Νέα Τραπεζούντα» (Ευκλείδη & Φιλικής Εταιρείας)
Μουσείου Ιστορίας και Λαογραφίας Συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας (Λαμψάκου 13)
Λιμάνι Ελευσίνας -Τοποθεσία «Φονιάς» (Νικολαΐδου & Κανελλοπούλου)
Κατάστημα / Ατελιέ VESTIS (Ηρώων Πολυτεχνείου 43)
Bar Μικρό Βύσσινο (Νικολαΐδου 64)
Ρολόι, Αρχαιολογικός Χώρος Ελευσίνας
Εγγραφές στο Μυστήριο_56 Συνάντηση Πολιτισμός 2030 εδώ & Αιτήσεις συμμετοχής στον «Ανοιχτό Χώρο» εδώ έως τις 5 Νοεμβρίου.
Είσοδος ελεύθερη | Περιορισμένος αριθμός θέσεων
Δωρεάν μετακίνηση μετ’ επιστροφής από την Αθήνα στην Ελευσίνα. Κρατήσεις εδώ.
2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης
Είσοδος ελεύθερη | Εγγραφές
εδώ & Αιτήσεις συμμετοχής στον «Ανοιχτό Χώρο» εδώ έως τις 5 Νοεμβρίου |  Απαραίτητη η προκράτηση | Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Δωρεάν μετακίνηση μετ’ επιστροφής από την Αθήνα στην Ελευσίνα. Κρατήσεις εδώ.

Website: 2023eleusis.eu
Facebook
Instagram

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φεστιβάλ Βενετίας 2025: Έφτασαν Γιώργος Λάνθιμος και Έμα Στόουν - Ο σκηνοθέτης φορούσε καρφίτσα με παλαιστινιακή σημαία

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Βενετίας 2025: Έφτασαν Γιώργος Λάνθιμος και Έμα Στόουν - Ο σκηνοθέτης φορούσε καρφίτσα με παλαιστινιακή σημαία

«Μου αρέσει να δουλεύω με τον Γιώργο» δήλωσε η Έμα Στόουν - «Η ταινία δείχνει τι συμβαίνει τώρα στην κοινωνία» τόνισε ο σκηνοθέτης
LIFO NEWSROOM
Το Μουσείου Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ κινδυνεύει να κλείσει

Πολιτισμός / Το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ κινδυνεύει να κλείσει

Το μουσείο ζητά από την κυβέρνηση να παρέχει επιπλέον 2,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για να καλυφθούν οι απαραίτητες αναβαθμίσεις και τα μέτρα βιωσιμότητας – τονίζοντας ότι αυτό δεν αποτελεί απλώς οικονομική ενίσχυση, αλλά συμβατική υποχρέωση
LIFO NEWSROOM
Κόλμαν, Καρχαρίες και Κιαροστάμι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κόλμαν, Καρχαρίες και Κιαροστάμι από αύριο στους κινηματογράφους

To ριμέικ του «Πολέμου των Ρόουζ» με την αγαπημένη του ελληνικού κοινού Ολίβια Κόλμαν, τα κλασικά «Σαγόνια του Καρχαρία» και η «Γεύση του Κερασιού» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Φεστιβάλ Βενετίας 2025: Από τον Φρανκεστάιν στον Πούτιν – Έτος «τεράτων» στη μεγάλη οθόνη

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Βενετίας 2025: Από τον Φρανκεστάιν στον Πούτιν – Έτος «τεράτων» στη μεγάλη οθόνη

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο παρουσιάζει το πολυαναμενόμενο «Φρανκενστάιν» στο Φεστιβάλ Βενετίας - Δικτάτορες, πόλεμος, πυρηνικές απειλές και φανταστικά τέρατα κυριαρχούν στο φετινό πρόγραμμα
LIFO NEWSROOM
Βραβείο Πολάρι: Ακυρώθηκε η απονομή που τιμά τη ΛΟΑΤΚΙ+ λογοτεχνία μετά τις αντιδράσεις - Ο λόγος

Πολιτισμός / Βραβείο Πολάρι: Ακυρώθηκε η απονομή που τιμά τη ΛΟΑΤΚΙ+ λογοτεχνία στη Βρετανία μετά τις αντιδράσεις - Ο λόγος

Στα φετινά βραβεία είχε συμπεριληφθεί συγγραφέας που έχει αυτοχαρακτηριστεί ως «τερφ» και στηρίζει την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ - Τι απαντούν οι διοργανωτές
LIFO NEWSROOM
Η «οικία Κοκοβίκου» μετατρέπεται σε χώρο προβολής ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου

Πολιτισμός / Η «οικία Κοκοβίκου» μετατρέπεται σε χώρο προβολής ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου

Πρόκειται για το σπίτι του Αντωνάκη και της Ελενίτσας στην ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» - Tο κτήριο, σε ερειπιώδη κατάσταση σήμερα, έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο με τον περιβάλλοντα χώρο του, διότι αποτελεί εξαιρετικό δείγμα Αθηναϊκού σπιτιού
LIFO NEWSROOM