Φθινόπωρο στην Ελευσίνα με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα εκδηλώσεων

Φθινόπωρο στην Ελευσίνα με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα εκδηλώσεων Facebook Twitter
0

Μπαίνοντας στη τελική ευθεία για να υποδεχτεί τη χρονιά του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, η 2023 Ελευσίς παρουσιάζει το φθινόπωρο του 2022 ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεωνκαι εκδηλώσεων, που περιλαμβάνει Εικαστικές Εκθέσεις, Θεατρικές παραστάσεις, Εκπαιδευτικές δράσεις, Προγράμματα κατάρτισης, Φεστιβάλ, Σύνθετες Δράσεις Τέχνης και Ανοιχτές Προσκλήσειςσε πρωτότυπα προγράμματα. 

Δράσεις παρακαταθήκης όπως το πρώτο Φεστιβάλ «Οικοπολιτισμού» (24&25.09) της ευρύτερης περιοχής στο εγκαταλελειμμένο πρώην κάμπινγκ Όαση, και η 3η έκδοση του συνεδρίου για την Πολιτιστική Βιομηχανία, «Πολιτισμός 2030» (10-13.11), καθώς και πρωτότυπες εκδηλώσεις, όπως η σύνθετη δράση της Γεωργίας Μαυραγάνη, «Μουσική των Σπιτιών» (24&25.09) με επίκεντρο τα ίδια τα σπίτια της Ελευσίνας, το αφιέρωμα στη Μικρασία μέσα από την παράσταση κουκλοθεάτρου για το ρεμπέτικο τραγούδι, «REBETIKO» (22.10) και την παράσταση «E - ΦΥΓΑ Μικρασία» της Γιολάντα Μαρκοπούλου (Σεπτ. & Οκτ.) που επιστρέφει στους συνοικισμούς της πόλης, αγαπημένες δράσεις όπως οι «Νύχτες Βραδύτητας» (09.10) στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και τα «Λόγια του Ρολογιού» (13.11) μέσα στον Αρχαιολογικό χώρο είναι μερικές από τις εκδηλώσεις που φέρνουν αυτό το φθινόπωρο την Ελευσίνα στο επίκεντρο του εκπαιδευτικού, ερευνητικού και καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος. 

Φθινόπωρο στην Ελευσίνα με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα εκδηλώσεων Facebook Twitter

Ιδιαίτερη έμφαση αξίζει να δοθεί στις στρατηγικές συνεργασίες της 2023 Ελευσίς όπως η πλέον σταθερή και σημαντική συνεργασία με το Φεστιβάλ Αισχύλεια για τη διοργάνωση της εικαστικής έκθεσης του Κωστή Βελώνη, «Στάχυα πέφτουν σε τσιμεντένια δάπεδα» (28.08 - 23.10, Παλ. Ελαιουργείο). Στις νέες συνεργασίες συγκαταλέγονται αυτή με το Μουσείο Μπενάκη για την έκθεση – ύμνο στην πόλη της Ελευσίνας με τίτλο «Ελευσίνα – Ωμό Μουσείο» σε επιμέλεια της Ερατώς Κουτσουδάκη (13.10 - 27.11, Μουσείο Μπενάκη οδός Πειραιώς), καθώς και αυτή με το Πανεπιστήμιο Πατρών, το ΕΚΠΑ και το ΠΑΔΑ για την ίδρυση του «Ελεύθερου Πανεπιστήμιου - IN SITU» με επίκεντρο το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Από το πρόγραμμα δεν λείπουν και εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά όπως το «Mystikit Ελευσίνα - Εκπαιδευτική Βαλίτσα» που θα ταξιδέψει σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα, όπως και το εργαστήριο κηποτεχνίας για παιδιά 7 έως 12 ετών, «Αρθρωτοί Κήποι» (24&25.09), που συνδυάζει την καλλιέργεια με τις νέες τεχνολογίες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στο 2023eleusis.eu.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια τελετή αλλιώτικη: Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε μέσα στο μουσείο της Ολυμπίας

Πολιτισμός / Μια τελετή αλλιώτικη: Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε μέσα στο μουσείο της Ολυμπίας

Παρά την αναγκαστική μεταφορά στο μουσείο, η τελετή διατήρησε τα καθιερωμένα τελετουργικά, δηλαδή τις χορογραφημένες κινήσεις των «ιερειών» και των κουρών, καθώς και απαγγελίες στην ελληνική γλώσσα
LIFO NEWSROOM
Το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό το Balloon Venus Lespugue του Jeff Koons

Πολιτισμός / Το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό το Balloon Venus Lespugue του Jeff Koons

Εξερευνώντας τη σημασία της μορφής της Αφροδίτης από την Παλαιολιθική περίοδο μέχρι σήμερα, το έργο θα φιλοξενηθεί από τις 19 Μαρτίου ως τις 31 Αυγούστου 2026 στο Μέγαρο Σταθάτου μαζί με δέκα αντίγραφα ειδωλίων «Αφροδίτης» της Ανώτερης παλαιολιθικής περιόδου
LIFO NEWSROOM
Τζένιφερ Λόρενς, Οικονομίδης και μεταφυσικό ρομάντζο από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζένιφερ Λόρενς, Οικονομίδης και μεταφυσικό ρομάντζο από αύριο στους κινηματογράφους

Η tour de force ερμηνεία της Τζένιφερ Λόρενς στη νέα ταινία της Λιν Ράμσεϊ, η «Σπασμένη Φλέβα» του Γιάννη Οικονομίδη, και μια ιδιαίτερη ρομαντική κομεντί ξεχωρίζουν από την κινηματογραφική σοδειά αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Ο Γιώργος Χατζιδάκις αναφέρει ότι το αίτημα για την περιοδεία είχε απορριφθεί «ρητά», καθώς «δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές και στο καλλιτεχνικό ήθος» του Μάνου Χατζιδάκι
LIFO NEWSROOM
Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Πολιτισμός / Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, ο Πάπας Λέων επισκέπτεται την Τουρκία για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 1.700 χρόνια από τη Σύνοδο της Νίκαιας, σε μια επίσκεψη που αναζωπυρώνει τις ελπίδες για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης
LIFO NEWSROOM