Κάννες 2024: Χρυσός Φοίνικας στο «Anora» του Σον Μπέικερ

Κάννες 2024: Χρυσός Φοίνικας για το «Anora» του Σον Μπέικερ Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Η ταινία Anora του Σον Μπέικερ κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Καννών 2024

Ο Σον Μπέικερ κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα για το «Anora», «ένα θορυβώδες ρομάντζο ανάμεσα σε μια χορεύτρια (Mikey Madison) και τον πλούσιο γιο ενός Ρώσου ολιγάρχη (Mark Eydelshteyn)», όπως σημειώνει το Variety.

Ο Μπέικερ είναι ο πρώτος Αμερικανός σκηνοθέτης που κέρδισε το κορυφαίο βραβείο του φεστιβάλ από το 2011, όταν ο Τέρενς Μάλικ κέρδισε τον Φοίνικα για το «The Tree of Life». Το «Anora» είναι η τρίτη ταινία του Μπέικερ που έκανε το ντεμπούτο της στις Κάννες, μετά το «The Florida Project» και το «Red Rocket».

Ο Μπέικερ αφιέρωσε το βραβείο σε «όλες τις εργάτριες του σεξ, στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον» ενώ τόνισε τη σημασία της παρακολούθησης των ταινιών στις κινηματογραφικές αίθουσες. «Πρέπει να υπενθυμίζεται στον κόσμο ότι το να βλέπεις μια ταινία στο σπίτι, ενώ σκρολάρεις στο τηλέφωνό σου… δεν είναι (σωστός) τρόπος. Η παρακολούθηση μιας ταινίας με άλλους σε έναν κινηματογράφο είναι μια από τις σπουδαίες κοινές εμπειρίες. Οπότε λέω ότι το μέλλον του κινηματογράφου είναι από εκεί που ξεκίνησε: Σε έναν κινηματογράφο». Τον Χρυσό Φοίνικα στον Σον Μπέικερ απένειμε ο Αμερικανός σκηνοθέτης Τζορτζ Λούκας ο οποίος νωρίτερα είχε λάβει τον Τιμητικό Χρυσό Φοίνικα από τον φίλο του, Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Κάννες 2024: Χρυσός Φοίνικας στο «Anora» του Σον Μπέικερ Facebook Twitter
O Σον Μπέικερ κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα για το «Anora» / Φωτογραφία: EPA

Το Μεγάλο Βραβείο απονεμήθηκε στην ταινία All We Imagine as Light της Παγιάλ Καπάντια, ενώ το βραβείο σκηνοθεσίας στον Πορτογάλο Μιγκέλ Γκόμες για τη νέα του ταινία Grand Tour. Η Ινδή Παγιάλ Καπάντια έφερε την πρώτη ταινία σκηνοθετημένη από γυναίκα αλλά και την πρώτη ινδική ταινία εδώ και τρεις δεκαετίες στο Διαγωνιστικό Τμήμα των Καννών. Η ταινία αφηγείται τις ζωές τριών νοσοκόμων καθώς αυτές μοιράζονται ανάμεσα στη μεγάλη πόλη και την εξοχή, την πραγματικότητα και τη φαντασία. «Ήταν ένα όνειρο το να βρίσκομαι στις Κάννες» ανέφερε η Καπάντια και κάλεσε στη σκηνή τις πρωταγωνίστριες της ταινίας της. «Χωρίς αυτές τίποτα δεν θα ήταν εφικτό και τώρα είναι οικογένειά μου. Ελπίζω το φεστιβάλ να μην περιμένει τόσα χρόνια για να ξανακαλέσει μία ινδική ταινία» σημείωσε. Ακόμη, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους της διοργάνωσης, οι οποίοι σε όλη τη διάρκεια της διεκδίκησαν καλύτερες συνθήκες εργασίας και δήλωσε ότι στέκεται αλληλέγγυα απέναντι τους.

Το βραβείο ανδρικής ερμηνείας απονεμήθηκε στον Τζέσι Πλέμονς για το Kinds of Kindness του Γιώργου Λάνθιμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τέταρτη φορά που ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη κερδίζει βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών, κάτι που το έχουν επιτύχει ελάχιστοι σκηνοθέτες στην ιστορία του θεσμού.

Η πρωταγωνιστική τετράδα Κάρλα Σοφία Γκασκόν, Ζόι Σαλντάνα, Αντριάνα Παζ και Σελένα Γκόμεζ τιμήθηκε με το βραβείο γυναικείας ερμηνείας για την Emilia Perez του Ζακ Οντιάρ. O Γάλλος σκηνοθέτης ήταν ο μόνος που έφυγε από το φεστιβάλ με δύο βραβεία για την ταινία του «Emilia Pérez»: το Βραβείο της Επιτροπής και το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας που μοιράστηκαν οι πρωταγωνίστριές του. Το queer μιούζικαλ «Emilia Pérez», έκλεψε τις εντυπώσεις και τις καρδιές των θεατών, με τον Γάλλο σκηνοθέτη να ξαναζωντανεύει ένα γερασμένο κινηματογραφικό είδος, το οποίο είχε ανάγκη τη μοντέρνα και τολμηρή ματιά του. «Δεν είμαι ο Ζακ Οντιάρ» είπε αστειευόμενος ο Γάλλος σκηνοθέτης ανεβαίνοντας στη σκηνή. «Ο Ζακ Οντιάρ είναι εγκλωβισμένος σε ένα ταξί, εκ μέρους του θέλω να ευχαριστήσω όλες τις γυναίκες ηθοποιούς της ταινίας. Ήταν ο λόγος που έκανα αυτή την ταινία, ο λόγος που πήγαινα κάθε πρωί στο γύρισμα!» δήλωσε.

 

 

 

Το Βραβείο Σκηνοθεσίας πήρε ο Πορτογάλος Μιγκέλ Γκόμες, για την ταινία «Grand Tour». Ένα ιδιότυπο δράμα που διαδραματίζεται στη Βιρμανία των αρχών του προηγούμενου αιώνα, με κεντρικό χαρακτήρα έναν 'Αγγλο οποίος προσπαθεί να αποφύγει τον γάμο με μια συμπατριώτισσα του. «Ευχαριστώ το Φεστιβάλ και την επιτροπή για το βραβείο . Τελικά είμαι πολύ τυχερός!» είπε ο Γκόμες και κάλεσε τους συντελεστές της ταινίας του στη σκηνή, ενώ αναφέρθηκε στο πορτογαλικό σινεμά και στον σκηνοθέτη Μανουέλ ντε Ολιβέιρα που υπήρξε η μεγάλη του έμπνευση.

Το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής κέρδισε ο Μοχάμεντ Ρασούλοφ για την ταινία «The Seed of the Sacred Fig», ένα αγωνιώδες δράμα που επιτίθεται στο απολυταρχικό καθεστώς του Ιράν. «Είμαι χαρούμενος που η ταινία ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε εδώ, αλλά και πολύ λυπημένος για την καταστροφή που έχουν υποστεί οι συμπατριώτες μου, οι οποίοι βρίσκονται όμηροι ενός απολυταρχικού καθεστώτος. Χαιρετίζω όλες τις γενναίες γυναίκες που μου έδωσαν έμπνευση για να ολοκληρωθεί το θαύμα αυτής της ταινίας» ανέφερε ο Ιρανός σκηνοθέτης και ευχαρίστησε όλα τα μέλη του συνεργείου που δεν ήταν στο Φεστιβάλ γιατί έχουν συλληφθεί από τις μυστικές υπηρεσίες του Ιράν.

Το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας μοιράστηκαν οι Κάρλα Σοφία Γκασκόν, Ζόι Σαλντάνα, Αντριάνα Παζ και Σελένα Γκόμεζ - πρωταγωνίστριες της «Emilia Pérez» του Ζακ Οντιάρ. Η τρανς ηθοποιός Κάρλα Σοφία Γκασκόν ερμηνεύει, στο πρώτο μέρος της ταινίας, έναν αδίστακτο βαρόνο των μεξικανικών καρτέλ ο οποίος αποφασίζει να κάνει φυλομετάβαση. Έχει ως βοηθό μία επίμονη και πανέξυπνη δικηγόρο, την οποία ερμηνεύει εξαιρετικά η Ζόι Σαλντάνα. Ως γυναίκα πια, και με το όνομα Εμίλια Περέζ, αλλάζει ζωή, φτιάχνει ένα καινούργιο σπίτι, υποδέχεται σ' αυτό τα παιδιά και την πρώην σύζυγό της (την οποία υποδύεται με θαυμαστή ωριμότητα η Σελένα Γκόμεζ), που βεβαίως δεν γνωρίζει τίποτα για τη νέα της ταυτότητα, και τέλος ιδρύει μια οργάνωση με σκοπό να βοηθήσει τις οικογένειες των χιλιάδων δολοφονημένων από τα καρτέλ. Η Κάρλα Σοφία Γκασκόν δήλωσε φανερά συγκινημένη: «Αφιερώνω αυτό το βραβείο στην οικογένεια μου, στη γυναίκα μου και την κόρη μου, σε όλους τους ηθοποιούς που αγωνίζονται και χτυπούν πόρτες οι οποίες πολλές φορές δεν ανοίγουν, και σε όλα τα τρανς άτομα που έχουν υποφέρει και υποφέρουν. Όπως βλέπουμε και στην Emilia Pérez, όλοι έχουμε την ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, να αλλάξουμε προς το καλύτερο. Σε όλους εσάς που μας κάνετε να υποφέρουμε ήρθε η ώρα να αλλάξετε!».

Το Βραβείο Σεναρίου κέρδισε η Γαλλίδα σκηνοθέτρια Κοραλί Φαρζά για την ταινία της «The Substance» στην οποία κάνει μια αναμφισβήτητα δυναμική επιστροφή η Ντέμι Μουρ. «Μια ταινία «σωματικού τρόμου (body horror), με πολύ σπλάτερ, που τελειώνει με πίδακες αίματος να πλημμυρίζουν τον φακό», όπως είχε δηλώσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Τιερί Φρεμό. «Είναι μια ταινία που μιλάει για τις γυναίκες και τη βία που έχουν υποστεί. Ξέρω ότι δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο αλλά μπορεί να είναι ένα μικρό βήμα μπροστά. Αφιερώνω αυτό το βραβείο στις γυναίκες που παίρνουν το ρίσκο, που κάνουν μια μικρή επανάσταση για να καλυτερεύσουν τον κόσμο. Ζήτω σινεμά!» είπε η Κοραλί Φαρζά ευχαριστώντας τους συντελεστές της ταινίας της που έκαναν αυτό το πρότζεκτ πραγματικότητα.

Αναλυτικά τα Βραβεία του Φεστιβάλ Καννών 2024

Χρυσός Φοίνικας: Anora, Σον Μπέικερ

Μεγάλο Βραβείο: All We Imagine as Light, Παγιάλ Καπάντια

Σκηνοθεσία: Μιγκέλ Γκόμες, Grand Tour

Βραβείο της Επιτροπής: Emilia Perez, Ζακ Οντιάρ

Ειδικό Βραβείο: The Seed of the Sacred Fig, Μοχάμαντ Ρασούλοφ

Καλύτερη Ηθοποιός: Κάρλα Σοφία Γκασκόν, Ζόι Σαλντάνα, Σελίνα Γκόμεζ, Emilia Perez

Καλύτερος Ηθοποιός: Τζέσι Πλέμονς, Kinds of Kindness

Σενάριο: The Substance, Κοραλίν Φαρζά

Χρυσή Κάμερα (πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης): Armand, Χάλφνταν Ούλμαν Τέντελ

Ειδική Μνεία: Mongrel, Τσιάνγκ Γουέι Λιάνγκ, Γιού Κιάο Γιν

Χρυσός Φοίνικας Μικρού Μήκους: The Man Who Could Not Remain Silent, Νεμπόζα Σλιγιέπσεβιτς

Ειδική Μνεία: Bad for a Moment, Ντάνιελ Σοάρες

Τιμητικός Χρυσός Φοίνικας απονεμήθησε στον Τζορτζ Λούκας, ο οποίος, αγκαλιασμένος με τον Φράνσις Φορντ Κόπολα, επί σκηνής, δήλωσε συγκινημένος: «Ήρθα για να σας ευχαριστήσω όλους. Είμαι απλώς ένα παιδί από την Καλιφόρνια, ένα μέρος περιτριγυρισμένο από αμπελώνες, κι έκανα ταινίες στο Σαν Φρανσίσκο, με τον φίλο μου Φράνσις Κόπολα».

Τα βραβεία απένειμε η φετινή Κριτική Επιτροπή, με πρόεδρο την Αμερικανίδα σκηνοθέτρια και ηθοποιό Γκρέτα Γκέργουιγκ και μέλη τον Τούρκο σεναριογράφο και σκηνοθέτη Εμπρού Τζεϊλάν, την Αμερικανίδα ηθοποιό Λίλι Γκλάντστοουν, τη Γαλλίδα ηθοποιό Εύα Γκριν, τη Λιβανέζα σκηνοθέτρια και σεναριογράφο Ναντίν Λαμπακί, τον Ισπανό σκηνοθέτη και σεναριογράφο Χουάν Αντόνιο Μπαγιονά, τον Ιταλό ηθοποιό Πιερφρανσέσκο Φαβίνο, τον Ιάπωνα σκηνοθέτη Χιροκάζου Κόρε Εντα και τον Γάλλο ηθοποιό και παραγωγό Ομάρ Σι.


 

Πολιτισμός
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

KINDS OF KINDNESS

Ανταπόκριση / «Ιστορίες Καλοσύνης»: Το σινεμά του Λάνθιμου είναι πλέον ένα είδος από μόνο του

Τρεις ιστορίες που στάζουν καλοσυνάτο φαρμάκι η μία στην άλλη και παρακολουθούν στενά, δαιμονικά και κοενικά την ανθρώπινη ανάγκη για τυραννικό έλεγχο και επώδυνη αλληλεξάρτηση. Pure Lanthimos, wicked fun.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
EMILIA PEREZ

Ανταπόκριση / Emilia Perez: Ένα εξωφρενικό μιούζικαλ για μια Μεξικανή τρανς γκάνγκστερ που βρίσκει λόγο ύπαρξης

Το σκληρό παραμύθι του Ζακ Οντιάρ στοιβάζει σε μια πλοκή εφάμιλλη τελενοβέλας έναν τόνο στοιχεία και καταφέρνει να κρατά συνεχώς το ενδιαφέρον.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Oh, Canada

Ανταπόκριση / «Oh, Canada»: Ο Πολ Σρέιντερ ξανασκηνοθετεί τον Ρίτσαρντ Γκιρ, αλλά η χημεία απουσιάζει

45 χρόνια μετά το «Επάγγελμα Ζιγκολό» οι δυο τους ξανασυναντιούνται σε μια ταινία που αποτελεί έναν κομψό, ενίοτε αυστηρό στοχασμό – αλλά μέχρι εκεί.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
L'Amour Ouf

Ανταπόκριση / L'amour Ouf: Μία από τις χειρότερες ταινίες που έχουμε δει ποτέ στο διαγωνιστικό των Καννών

Αν την ταινία την είχε σκηνοθετήσει οποιοσδήποτε Αμερικανός και όχι ο Γάλλος Ζιλ Λελούς, όχι μόνο στις Κάννες δεν θα είχε ταξιδέψει αλλά δεν θα την είχε δει κανείς μας πουθενά.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αλέξα Ντέμι αποχωρίζεται τη Maddy του Euphoria και γίνεται pop αγία στα χέρια της Πέτρα Κόλινς

Πολιτισμός / Η Αλέξα Ντέμι αποχωρίζεται τη Maddy του Euphoria και γίνεται pop αγία στα χέρια της Πέτρα Κόλινς

Στο νέο συλλεκτικό zine του i-D, η Αλέξα Ντέμι μιλά στην Οτέσα Μόσφεγκ για το Euphoria, τη Maddy Perez ως μάσκα και την ανάγκη της να απομακρυνθεί από το Χόλιγουντ, ενώ η Πέτρα Κόλινς τη φωτογραφίζει σαν ονειρική pop αγιογραφία.
THE LIFO TEAM
Ο συγγραφέας του L.A. Confidential μισεί τους υπολογιστές και θάβει την ταινία που τον έκανε διάσημο

Πολιτισμός / Ο συγγραφέας του L.A. Confidential μισεί τους υπολογιστές και θάβει την ταινία που τον έκανε διάσημο

Με αφορμή το νέο του μυθιστόρημα Red Sheet, ο James Ellroy μιλά στον Guardian για την απέχθειά του στην ψηφιακή εποχή, το αντικομμουνιστικό noir του, τη δολοφονία της μητέρας του και γιατί θεωρεί την ταινία L.A. Confidential κινηματογραφική φόλα.
THE LIFO TEAM
Ο T. Venkanna ζωγραφίζει το σεξ σαν ιερή βλασφημία

Πολιτισμός / Σεξ, θεοί και βλασφημία στους εκρηκτικούς κήπους του T. Venkanna

Στην πρώτη του ατομική έκθεση στο Studio Voltaire του Λονδίνου, ο Ινδός ζωγράφος T. Venkanna φτιάχνει έναν εκρηκτικό κήπο από σεξ, θρησκεία, πολιτική βία και ιερές εικόνες και εξηγεί γιατί το σώμα ήταν πάντα το πιο επικίνδυνο πεδίο της εξουσίας.
THE LIFO TEAM
Ο Όμηρος ανήκει σε όλους — αλλά γιατί λείπουν οι Έλληνες από την Οδύσσεια του Νόλαν;

Πολιτισμός / Ο Όμηρος ανήκει σε όλους αλλά γιατί λείπουν οι Έλληνες από την Οδύσσεια του Νόλαν;

Η νέα Οδύσσεια του Κρίστοφερ Νόλαν άνοιξε μια παράξενη συζήτηση: ενώ το καστ παρουσιάζεται ως παγκόσμιο και πολυπολιτισμικό, αρκετοί Έλληνες αναρωτιούνται γιατί δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας ηθοποιός σε μια ταινία βασισμένη στο πιο διάσημο ελληνικό έπος.
THE LIFO TEAM
Η Οδύσσεια του Νόλαν δεν έχει βγει ακόμη, αλλά η Άλεξ Πρέιγκερ της έδωσε την πρώτη της εικόνα

Πολιτισμός / Η Οδύσσεια του Νόλαν ως παραισθητικό όνειρο του σύγχρονου Χόλιγουντ

Στο μεγάλο αφιέρωμα του GQ για την Οδύσσεια του Κρίστοφερ Νόλαν, η Άλεξ Πρέιγκερ δεν φωτογραφίζει απλώς τον Ματ Ντέιμον, τον Τομ Χόλαντ και τον Ρόμπερτ Πάτινσον. Στήνει μια τεχνητή, ηδονική, ομηρική φαντασίωση που κάνει την ταινία εικόνα πριν ακόμη τη δούμε.
THE LIFO TEAM
Ο Ρούπερτ Έβερετ για το σεξ, το AIDS και τον ρόλο του «γκέι φίλου» της Τζούλια Ρόμπερτς

Πολιτισμός / Ο Ρούπερτ Έβερετ για το σεξ, το AIDS και τον ρόλο του «γκέι φίλου» της Τζούλια Ρόμπερτς

Με αφορμή το Madfabulous, μια νέα ταινία για τον εκκεντρικό αριστοκράτη Χένρι Πέιτζετ, ο Ρούπερτ Έβερετ μιλά για τον νεαρό, αδίστακτο εαυτό του, το σεξ ως απόδραση, την εποχή του AIDS και το Χόλιγουντ που τον παγίδευσε στον ρόλο του «γκέι φίλου».
THE LIFO TEAM
Στίβεν Σπίλμπεργκ: Γιατί πιστεύει ότι δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν

Πολιτισμός / Στίβεν Σπίλμπεργκ: «Πάντα πίστευα ότι υπάρχει νοήμων ζωή εκεί έξω»

Λίγο πριν από την κυκλοφορία του Disclosure Day, της νέας του ταινίας για εξωγήινη ζωή, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ εξηγεί πώς ο πατέρας του τον έκανε να πιστέψει από παιδί ότι υπάρχει νοήμων ζωή εκεί έξω.
THE LIFO TEAM
Θανάσης Νεοφώτιστος: «Η γιαγιά μου μού έλεγε να μη φέρω γυναίκα με γαλάζια μάτια αλλά εγώ είμαι gay»

Πολιτισμός / Θανάσης Νεοφώτιστος: Το αγόρι με τα γαλάζια μάτια που ένα ελληνικό χωριό έμαθε να φοβάται

Με αφορμή την παγκόσμια πρεμιέρα του The Boy With the Light-Blue Eyes στο SXSW London, ο Έλληνας σκηνοθέτης μιλά στο Hollywood Reporter για την ταινία του, την Ήπειρο, το κακό μάτι και την κουίρ αλληγορία πίσω από ένα αγόρι που γεννήθηκε διαφορετικό.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Πώς η Οδύσσεια του Νόλαν «έσωσε» το νέο Spider-Man, σύμφωνα με τον Τομ Χόλαντ

Πολιτισμός / Τομ Χόλαντ: Πώς η Οδύσσεια του Νόλαν «έσωσε» το νέο Spider-Man

Ο Τομ Χόλαντ αποκάλυψε ότι ζήτησε από τη Sony να καθυστερήσει τα γυρίσματα του Spider-Man: Brand New Day για να μπορέσει να παίξει στην Οδύσσεια του Κρίστοφερ Νόλαν, μια απόφαση που, όπως λέει, τελικά βοήθησε την ταινία της Marvel
THE LIFO TEAM
Ο Ρόμπερτ Πάτινσον βρήκε τον Αντίνοο της Οδύσσειας κάπου ανάμεσα στο Casino και τον Batman

Πολιτισμός / Ο Ρόμπερτ Πάτινσον παίζει τον Αντίνοο της Οδύσσειας σαν ήρωα του Casino

Στη μεγάλη συνέντευξη του GQ για την Οδύσσεια του Κρίστοφερ Νόλαν, ο Ρόμπερτ Πάτινσον μίλησε για τον «λίγο γλοιώδη» Αντίνοό του, τα λεοπάρ εσώρουχα που φαντάστηκε για τον ρόλο, αλλά και για την κριτική που είχε δεχθεί για το σώμα του στο Batman.
THE LIFO TEAM
ΒΑΛ ΚΙΛΜΕΡ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

Πολιτισμός / «Ο χειρότερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει»: Σκηνοθέτης επιτίθεται στον Βαλ Κίλμερ μετά τον θάνατό του

Ο Βαλ Κίλμερ πέθανε τον Απρίλιου του 2025 από πνευμονία, έπειτα από πολυετή προβλήματα υγείας που συνδέονταν με καρκίνο στον λαιμό και τις θεραπείες που είχε ακολουθήσει
THE LIFO TEAM
Ο Fe Avila φωτογραφίζει την επιθυμία σαν έναν τόπο ελευθερίας

Πολιτισμός / Σώματα χωρίς ντροπή: ο queer κόσμος του Fe Avila

Το έργο του Fe Avila παρουσιάζεται στη φετινή Carnegie International, την 59η διοργάνωση της ιστορικής έκθεσης στο Πίτσμπεργκ, με εικόνες όπου queer σώματα, φύση, διαμαρτυρία και επιθυμία συναντιούνται έξω από τους κανόνες της αρρενωπότητας
THE LIFO TEAM
Η κουλτούρα των influencers στην Ινδία μέσα από τα υπνοδωμάτια των κοριτσιών που τη ζουν

Πολιτισμός / Η κουλτούρα των influencers στην Ινδία μέσα από τα υπνοδωμάτια των κοριτσιών που τη ζουν

Η φωτογράφος Megha Singha καταγράφει νεαρές γυναίκες στην Ινδία που κινούνται ανάμεσα στην online ορατότητα, την παγκόσμια κουλτούρα της ομορφιάς και τις οικογενειακές προσδοκίες γύρω από τη θηλυκότητα.
THE LIFO TEAM