Δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων από τη Ντόλι Πάρτον στην έρευνα για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού βοήθησε την ανάπτυξη του εμβολίου της Moderna, με αποτελεσματικότητα 95%. 

 

Τον Απρίλιο, η Πάρτον δώρισε 800.000 λίρες στην έρευνα όταν ο φίλος της Dr Naji Abumrad στο Vanderbilt University του Τενεσί τής είπε πως έκαναν «συναρπαστικές προόδους» σε μια θεραπεία του ιού. Οι δυο τους έγιναν φίλοι το 2014 όταν η τραγουδίστρια ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα και νοσηλεύτηκε στο Vanderbilt. 

 

Η δωρεά της 74χρονης τραγουδίστριας ενίσχυσε επίσης οικονομικά την έρευνα για θεραπείας με πλάσμα στο  Vanderbilt αλλά και την ανάπτυξη διαφόρων μελετών σχετικά με τον κορωνοϊό. 

 

Η συγκεκριμένη δωρεά της Ντόλι Πάρτον είναι μια από τις πολλές φιλανθρωπικές δράσεις της. Μέσω του πρότζεκτ Imagination Library δωρίζει βιβλία σε παιδιά από τη γέννησή τους μέχρι να ξεκινήσουν το σχολείο. 

 

Πρόσφατα είπε στην Όπρα Γουίνφρεϊ πως δεν έκανε ποτέ παιδιά «επειδή πιστεύω πως ο Θεός δεν είχε σκοπό να αποκτήσω παιδιά ώστε να είναι δικά μου τα παιδιά όλου του κόσμου και να κάνω πράγματα όπως η Imagination Library». 

 

Με πληροφορίες από Guardian