Η Ντόλι Πάρτον χρηματοδότησε μερικώς την έρευνα για το εμβόλιο της Moderna

Η Ντόλι Πάρτον χρηματοδότησε μερικώς την έρευνα για το εμβόλιο της Moderna Facebook Twitter
0

Δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων από τη Ντόλι Πάρτον στην έρευνα για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού βοήθησε την ανάπτυξη του εμβολίου της Moderna, με αποτελεσματικότητα 95%. 

Τον Απρίλιο, η Πάρτον δώρισε 800.000 λίρες στην έρευνα όταν ο φίλος της Dr Naji Abumrad στο Vanderbilt University του Τενεσί τής είπε πως έκαναν «συναρπαστικές προόδους» σε μια θεραπεία του ιού. Οι δυο τους έγιναν φίλοι το 2014 όταν η τραγουδίστρια ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα και νοσηλεύτηκε στο Vanderbilt. 

Η δωρεά της 74χρονης τραγουδίστριας ενίσχυσε επίσης οικονομικά την έρευνα για θεραπείας με πλάσμα στο  Vanderbilt αλλά και την ανάπτυξη διαφόρων μελετών σχετικά με τον κορωνοϊό. 

Η συγκεκριμένη δωρεά της Ντόλι Πάρτον είναι μια από τις πολλές φιλανθρωπικές δράσεις της. Μέσω του πρότζεκτ Imagination Library δωρίζει βιβλία σε παιδιά από τη γέννησή τους μέχρι να ξεκινήσουν το σχολείο. 

Πρόσφατα είπε στην Όπρα Γουίνφρεϊ πως δεν έκανε ποτέ παιδιά «επειδή πιστεύω πως ο Θεός δεν είχε σκοπό να αποκτήσω παιδιά ώστε να είναι δικά μου τα παιδιά όλου του κόσμου και να κάνω πράγματα όπως η Imagination Library». 

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πολ Μεσκάλ στο εξώφυλλο του Rolling Stone: «Δεν είχα το ταλέντο που ένιωθα ότι είχαν οι άλλοι»

Πολιτισμός / Ο Πολ Μεσκάλ στο εξώφυλλο του Rolling Stone: «Δεν είχα το ταλέντο που ένιωθα ότι είχαν οι άλλοι»

Από την περίοδο που σκεφτόταν να τα παρατήσει, ο Μεσκάλ έφτασε στη λίστα των υποψηφιοτήτων για Όσκαρ και έγινε το «Μήλον της Έριδος» κορυφαίων σκηνοθετών και σχεδιαστών μόδας
LIFO NEWSROOM
Γκρέτα Γκάρμπο: Η μυστηριώδης ζωή της «σφίγγας της Σουηδίας» που «αποπλάνησε» το Χόλιγουντ

Πολιτισμός / Γκρέτα Γκάρμπο: Η μυστηριώδης ζωή της «σφίγγας της Σουηδίας» που «αποπλάνησε» το Χόλιγουντ

Η Σουηδέζα ηθοποιός, θα αποσυρθεί σε ηλικία μόλις 36 χρόνων από το σινεμά, όταν βρισκόταν στην κορυφή, ζώντας τα υπόλοιπα 49 χρόνια, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τροφοδοτώντας μία ασυγκράτητη μυθολογία γύρω από την προσωπικότητά της, με φήμες, ιστορίες, πληροφορίες, για τη ζωή της, τους πολυάριθμους έρωτές της, την αθεράπευτη προσμονή μίας επιστροφής της στα πλατό
LIFO NEWSROOM
Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 25 χρόνια του με Argerich, Κουρεντζή, Nagano και Gheorghiu 

Πολιτισμός / Argerich, Κουρεντζής, Nagano, Gheorghiu: Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 25 χρόνια του

Ο οργανισμός που άλλαξε τον πολιτιστικό χάρτη της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας βρίσκεται στην πιο εξωστρεφή φάση του και υποδέχεται τη νέα σεζόν με ένα πρόγραμμα γεμάτο σημαντικές διεθνείς συμμετοχές.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ