Η Μις Αλγερία απάντησε στον ρατσιστικό οχετό των τρολς και το διαδικτυακό bullying

Η Μις Αλγερία απάντησε στον ρατσιστικό οχετό των τρολς και το διαδικτυακό bullying Facebook Twitter
Η Khadija Ben Hamou φόρεσε το στέμμα της Μις Αλγερία, αλλά αυτή η νίκη προκάλεσε μαζική επίθεση των τρολς
0

Η Khadija Ben Hamou πρόσφατα στέφθηκε Μις Αλγερία, αλλά η νίκη της επισκιάστηκε από ρατσιστικά σχόλια και σφοδρές επιθέσεις των τρολς για το χρώμα του δέρματός της.

«Δεν θα υποχωρήσω εξαιτίας των ανθρώπων που με επέκριναν», δήλωσε στο Αλγερινό ειδησεογραφικό site TSA.

Το σκούρο χρώμα του δέρματος, η μύτη και τα χείλη της έχουν γίνει θέμα σχολίων για τα τρολς στο Facebook και το Twitter. Τα σχόλια ήταν ρατσιστικά και σεξιστικά και κάποιοι έγραψαν πως «δεν μοιάζει καν με γυναίκα».

Οι Αλγερινοί με σκουρότερο δέρμα συχνά αντιμετωπίζουν διακρίσεις στο βορειοαφρικανικό κράτος.

Η Μις Αλγερία απάντησε στον ρατσιστικό οχετό των τρολς και το διαδικτυακό bullying Facebook Twitter

Η Βen Hamou τελικά απάντησε στο θέμα πυ πήρε μεγάλες διαστάσεις στη χώρα. Η Μις Αλγερία, η οποία προέρχεται από τη νότια περιοχή του Adrar, δήλωσε ότι ήταν υπερήφανη για την ταυτότητά της και που κέρδισε τον ανταγωνισμό.

«Είναι τιμή μου που έχω επιτύχει το όνειρό μου και είναι υπερήφανη για το κράτος του Adrar από όπου έρχομαι», είπε. «Ενθαρρύνω επίσης τα κορίτσια της περιοχής μου να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό αν το επιθυμούν», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το περιοδικό μόδας Vogue, είναι η δεύτερη μαύρη γυναίκα - μετά την Nassima Mokadem το 2005 - που κερδίζει τον διαγωνισμό.

Η Μις Αλγερία απάντησε στον ρατσιστικό οχετό των τρολς και το διαδικτυακό bullying Facebook Twitter

Οι επικριτές της είπαν ότι δεν αντιπροσωπεύει την ομορφιά της Αλγερίας και αμφισβητούν τη νίκη της.

Οι διοργανωτές του διαγωνισμού για τη Μις Αλγερία, στάθηκαν στο πλευρό της και δήλωσαν ότι αποδοκιμάζουν «τη ρατσιστική συμπεριφορά».

Η ομορφιά στην Αλγερία και σε άλλες χώρες της Βόρειας Αφρικής σχετίζεται με το χρώμα του δέρματος με το λευκότερο δέρμα κατά την άποψη πολλών ανθρώπων στην περιοχή, να θεωρείται κριτήριο ομορφιάς.

Έτσι, όταν μερικοί Αλγερινοί συνειδητοποίησαν ότι η κοπέλα που θα τους εκπροσωπήσει σε διεθνές επίπεδο  ήταν μαύρη, αντέδρασαν.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Μaterialists» της Σελίν Σονγκ, με τον ευφάνταστο ελληνικό τίτλο «Ταιριάζουμε;», το sequel «Freakier Friday», η αναβίωση των περιπετειών της «Red Sonja» και ο χιτσκοκικός κοσμοπολιτισμός του «To Catch a Thief» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Πολιτισμός / Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Το Ειδικό Βραβείο «Honorary Heart of Sarajevo» θα απονεμηθεί στον σπουδαίο ηθοποιό στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, όπου θα δώσει και masterclass για την τέχνη της υποκριτικής
LIFO NEWSROOM
Το Fondation Louis Vuitton υποδέχεται 270 έργα του Gerhard Richter σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση

Εικαστικά / Gerhard Richter: «Τώρα που δεν απέμειναν ιερείς ή φιλόσοφοι, οι καλλιτέχνες είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι στον κόσμο»

270 έργα ενός από τους σημαντικότερους εν ζωή ζωγράφους θα εκτεθούν το φθινόπωρο στο Fondation Louis Vuitton σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Κατά την τελετή των εγκαινίων, η Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Η απόδοση ενός μουσείου σε μια τοπική κοινωνία δεν είναι απλώς ένα χαρμόσυνο γεγονός. Είναι μια πράξη με την οποία τιμάται η μακρά ιστορική διαχρονία του τόπου»
LIFO NEWSROOM
Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Η σπαρταριστή επιστροφή των «Τρελών Σφαιρών», η νέα ταινία των αδερφών Νταρντέν, η horror-έκπληξη που λέγεται «Together» και το απολαυστικό «Ηow to Steal a Million» του Γουίλιαμ Γουάιλερ είναι μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τερζόπουλος

Πολιτισμός / Η επιστροφή του Θεόδωρου Τερζόπουλου στους Δελφούς

Το κοινό παρακολούθησε με ευλαβική προσοχή την πρώτη συνεργασία του Τερζόπουλου με το Εθνικό Θέατρο, που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Onassis Ready: «You are invited» - Η έκθεση που εγκαινιάζει τον νέο χώρο του Ιδρύματος στου Ρέντη

Πολιτισμός / «You are invited»: Με έκθεση του διάσημου φωτογράφου Γιούργκεν Τέλερ ξεκινάει το Onassis Ready

Στην καρδιά του Αγίου Ιωάννη Ρέντη το Ίδρυμα Ωνάση μεταμορφώνει ένα παλιό εργοστάσιο πλαστικών σε χώρο πολιτισμού και ξεκινά τη λειτουργία του με μια σπουδαία έκθεση
LIFO NEWSROOM