Το εξώφυλλο με τη Σερένα Γουίλιαμς που δίχασε

Το εξώφυλλο με τη Σερένα Γουίλιαμς που δίχασε Facebook Twitter
1

Ένα εξώφυλλο στο περιοδικό GQ που απεικόνιζε την γνωστή τενίστρια Σερένα Γουίλιαμς, προκάλεσε αντιδράσεις και ερωτηματικά.

O λόγος; Το γνωστό περιοδικό είχε ενθρονίσει την Γουίλιαμς στην θέση της «Γυναίκας της Χρονιάς» στον ετήσιο κύκλο των «Ανδρών της Χρονιάς».

Το περιοδικό συμπεριλαμβάνει στην λίστα αυτή άνδρες και γυναίκες από το 2003, αλλά το συγκεκριμένο εξώφυλλο πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων καθώς η λέξη «άνδρας» είχε σβηστεί, και η λέξη «γυναίκα» είχε τοποθετηθεί από πάνω και μάλιστα μέσα σε εισαγωγικά.


Κάποιοι χρήστες στο ίντερνετ αντιλήφθηκαν την χρήση των εισαγωγικών στην λέξη γυναίκα ως προσβολή, καθώς θεωρούν ότι εκφράζουν φυλετικό ρατσισμό απέναντι στην γνωστή τενίστρια.

Η σούπερ σταρ έχει έρθει αντιμέτωπη επανειλημμένα με «κριτικές» για το «αρσενικό» physique της καθ 'όλη τη διάρκεια της καριέρας της,  σύμφωνα με τα όσα έχει εξομολογηθεί η ίδια σε ανοιχτή επιστολή που δημοσίευσε το 2017.

Ωστόσο , ο διευθυντής έρευνας του περιοδικού, Μικ Ράουζ, ξεκαθάρισε ότι η επικεφαλίδα ήταν χειρόγραφη από τον ιδρυτή της γνωστής εταιρίας design, Βίρτζιλ Άμπλο, ο οποίος είναι γνωστός για την «φιλοξενία» λέξεων μέσα σε εισαγωγικά στα έργα του.

Η χρήση των συγκεκριμένων σημείων στίξης είναι και στην καμπάνια της κολεξιόν της Nike που πρωταγωνιστεί η Γουίλιαμς – και έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με την Off-White. Οι λέξεις «Serena» και «Logo» ήταν μέσα στα ίδια χαρακτηριστικά εισαγωγικά.

Φαίνεται πως η αισθητική του Άμπλο δημιούργησε αυτή τη φορά ένα μικρό κονμφούζιο μόνο και μόνο από μία «λάθος» ερμηνεία.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τιμοτέ Σαλαμέ: Ο ηθοποιός αποσπά υψηλή διάκριση από την Ιταλική Ακαδημία Κινηματογράφου

Πολιτισμός / Τιμοτέ Σαλαμέ: Ο ηθοποιός αποσπά υψηλή διάκριση από την Ιταλική Ακαδημία Κινηματογράφου

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ έχει επανειλημμένα εκφράσει τον θαυμασμό του για την Ιταλία και τον πολιτισμό της, ενώ έχει συνεργαστεί με Ιταλούς σκηνοθέτες και έχει συμμετάσχει σε ταινίες που γυρίστηκαν στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Η Ρουθ Αζάουα επιστρέφει στο Σαν Φρανσίσκο της μέσα από μια αναδρομική έκθεση

Πολιτισμός / Η Ρουθ Αζάουα «επιστρέφει» στο Σαν Φρανσίσκο της μέσα από μια αναδρομική έκθεση

Το έργο και η ζωή μιας από τις πιο επιδραστικές καλλιτέχνιδες του 20ού αιώνα, που μετέφρασε τα τραυματικά βιώματά της σε τέχνη από σύρμα, ξετυλίγεται μέσα από την έκθεση του Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο
LIFO NEWSROOM
Βρέθηκαν 33 σοροί σε ομαδικό τάφο από τον Εμφύλιο - «Αναδύεται το σκοτεινό παρελθόν της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Βρέθηκαν 33 σοροί σε ομαδικό τάφο από τον Εμφύλιο - «Αναδύεται το σκοτεινό παρελθόν της Ελλάδας»

Με εκτενές ρεπορτάζ και πρωτογενείς πηγές από τη Θεσσαλονίκη, το διεθνές πρακτορείο Associated Press αναδεικνύει την ανεύρεση 33 σκελετών σε άταφους λάκκους δίπλα στο Γεντί Κουλέ – πρώην φυλακή βασανιστηρίων και εκτελέσεων την περίοδο 1946–49
LIFO NEWSROOM
Κρόνενμπεργκ, Thunderbolts και Άνοιξη της Πράγας από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κρόνενμπεργκ, Thunderbolts και Άνοιξη της Πράγας από αύριο στους κινηματογράφους

Η τελευταία, πολύ προσωπική ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, μια ανέλπιστα καλή προσθήκη στο MCU και η επίσημη πρόταση της Τσεχίας για το περασμένο Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οθόνες / Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οι Αθηναίοι σινεφίλ δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ για να εξασκήσουν την αγαπημένη τους καλοκαιρινή συνήθεια. Συγκεντρώσαμε όλες τις ημερομηνίες που έχουν γίνει γνωστές για την έναρξη λειτουργίας των θερινών σινεμά της πρωτεύουσας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μουσική για πρώτη φορά στο σπήλαιο Πετραλώνων - Η μοναδική εμπειρία για λίγους θεατές της συναυλίας της ΚΟΘ    

Πολιτισμός / Μουσική για πρώτη φορά στο σπήλαιο Πετραλώνων - Η μοναδική εμπειρία για λίγους θεατές της συναυλίας της ΚΟΘ    

Η συναυλία άνοιξε με τον «Επιτάφιο του Σεικίλου», την αρχαιότερη σωζόμενη μουσική σύνθεση στον κόσμο - Στο σπήλαιο Πετραλώνων έχει ανακαλυφθεί το αρχαιότερο ανθρώπινο λείψανο στην Ελλάδα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια