Επίσημες «οδηγίες» από το Παλάτι προς τους χρήστες για την καταπολέμηση των τρολ

Επίσημες «οδηγίες» από το Παλάτι προς τους χρήστες για την καταπολέμηση των τρολ Facebook Twitter
0

Επίσημες «οδηγίες» προς τους χρήστες εξέδωσε το Παλάτι του Κένσινγκτον, που αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα για να προστατεύσει τα μέλη της βασιλικής οικογένειας από τα τρολ στο ίντερνετ, που έχουν ξεφύγει εκτός ελέγχου. 

Η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας δημοσίευσε οδηγίες προς τους χρήστες του Διαδικτύου προκειμένου να συμπεριφέρονται, κατά την επικοινωνία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με «αβροφροσύνη, ευγένεια και σεβασμό», ενώ στην αντίθεση περίπτωση τα σχόλιά τους θα διαγράφονται ή ακόμα και θα ενημερώνεται η αστυνομία σχετικά.

Σταματήστε να γράφετε σχόλια «χυδαία, προσβλητικά, απειλητικά, υβριστικά ή γεμάτα μίσος» ή ακόμη «μεροληπτικά ως προς τη φυλή, το φύλο, τη θρησκεία, την εθνικότητα, την αναπηρία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ηλικία», ειδάλλως, όπως προειδοποιεί η βασιλική οικογένεια, αυτές οι δημοσιεύσεις θα αποκρύπτονται ή θα διαγράφονται κι οι χρήστες θα μπλοκάρονται.


Ο λογαριασμός της βασιλικής οικογένειας (TheRoyalFamily) έχει 4,9 εκατομμύρια followers στο Facebook, 4,5 εκατομμύρια στο Instagram και 3,9 εκατομμύρια στο Twitter.

Όμως, το Clarence House, η κατοικία του πρίγκιπα διαδόχου Καρόλου, τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον, οι γιοι του Ουίλιαμ και Χάρι έχουν τους δικούς τους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, το προσωπικό των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ ξοδεύει πολλές ώρες κάθε εβδομάδα προκειμένου να σβήσει τα υβριστικά σχόλια, κυρίως εναντίον των δουκισσών του Κέμπριτζ και του Σάσεξ, της Κέιτ Μίντλετον και Μέγκαν Μαρκλ αντίστοιχα.

Με τις κατευθυντήριες οδηγίες του, το Μπάκιγχαμ ελπίζει ότι «θα συμβάλει στο να δημιουργηθεί ένας υγιής χώρος» αλληλεπίδρασης κι επικοινωνίας στο Διαδίκτυο.

Στο έγγραφο επισημαίνεται επίσης ότι οι χρήστες δεν πρέπει να γράφουν σχόλια «εκτός θέματος», «ακατανόητα» ή με διαφημιστικούς σκοπούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορυφαίοι ξένοι και Έλληνες συγγραφείς στο 2ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων.

Πολιτισμός / Κορυφαίοι ξένοι και Έλληνες συγγραφείς στο 2ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Με τη συμμετοχή περισσότερων των 70 ομιλητών - συγγραφέων και 50 θεματικές συζητήσεις, παρουσιάσεις, σεμινάρια, συναυλίες, προβολές και θεατρικά αναλόγια ο Δήμος Χανίων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης εγκαινιάζουν το 2ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, από την Τρίτη 20 έως και το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023.
THE LIFO TEAM
Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Ρώσος εννοιολογικός καλλιτέχνης Ίλια Καμπακόφ

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Ρώσος εννοιολογικός καλλιτέχνης Ίλια Καμπακόφ

Χρονικογράφος της ζωής στη Σοβιετική Ένωση μέσα από τις απεικονίσεις του, έγινε γνωστός για τις «συνολικές εγκαταστάσεις του», ενώ το έργο του «Το καράβι της ζωής μου» ανήκει στο ΕΜΣΤ.
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ