Έλτον Τζον: Κανείς δεν χρειάζεται να πεθαίνει πια από AIDS

Έλτον Τζον: Κανείς δεν χρειάζεται να πεθαίνει πια από AIDS Facebook Twitter
EPA
0

Ανάμεσα σε ασθένειες όπως ο καρκίνος ή ο διαβήτης το AIDS είναι η μόνη αρρώστια που μπορεί αντιμετωπιστεί «εντός του χρονικού πλαισίου της εποχής μας, αρκεί να αλλάξουν οι παλαιών αντιλήψεων συμπεριφορές» είπε ο Έλτον Τζον. 

Ευρισκόμενος στο Άμστερνταμ για το 22ο διεθνές συνέδριο για το AIDS, ο 71χρονος μουσικός και ακτιβιστής μίλησε στο CNN και εξέφρασε την απογοήτευση του για την έλλειψη συμπαράστασης που αντιμετωπίζουν οι ομάδες που στατιστικά είναι πιο συχνά φορείς του ιού HIV, όπως η ΛΟΑΤ κοινότητα. 

«Ο στιγματισμός που αντιμετωπίζουν τους κάνει να αποφεύγουν να κάνουν τα σωτήρια τεστ και την θεραπεία» λέει ο Ελτον Τζον. 

O Τζον πιστεύει πως ο στόχος του αρμόδιου οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για εξάλειψη του AIDS ως το 2030, μπορεί να επιτευχθεί με τη συνεισφορά ανθρώπων όπως ο πρίγκιπας Χάρι, που είναι και αυτός από τους πιο γνωστούς ακτιβιστές κατά της ασθένειας. 

Επίσης, ο Ελτον Τζον τόνισε την σημασία που έχει να συνεισφέρουν στη μάχη κατά της ασθένειας άνθρωποι όπως ο Ντόναλντ Τραμπ. 

Το πρωί της Τρίτης ο Έλτον Τζον μίλησε στο συνέδριο μαζί με τον Πρίγκιπα Χάρι και παρουσίασαν μια εκστρατεία για την καταπολέμηση της ασθένειας ύψους 1,2 εκατ. δολαρίων.

Στόχος της είναι να ενισχυθεί η διάγνωση και η θεραπεία στους άντρες, ειδικά στις ηλικίες από 24 έως 35 ετών.

Σε αυτή την ηλικιακή ομάδα τα ποσοστά θεραπείας και διάγνωσης είναι εξαιρετικά χαμηλά, κάτι που θέτει σε κίνδυνο την υγεία αυτών των ανδρών και όσων κάνουν σεξ μαζί τους.  

Πολιτισμός
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας πίνακας του Γκιστάβ Κουρμπέ στο Κέιμπριτζ λεηλατημένο έργο τέχνης από τους Ναζί;

Πολιτισμός / Ένας πίνακας του Γκιστάβ Κουρμπέ στο Κέιμπριτζ λεηλατημένο έργο τέχνης από τους Ναζί;

Ο Κουρμπέ έχει υπογράψει ένα από τα πιο προκλητικά έργα στην ιστορία της τέχνης, τον περίφημο πίνακα «L'Origine du Monde» (Η προέλευση του κόσμου) που απεικονίζει ένα αιδοίο, ο οποίος δεν είχε εκτεθεί δημοσίως μέχρι το Γαλλία έως το 1995 και σήμερα βρίσκεται στο μουσείο Ορσέ.
THE LIFO TEAM
Queer Movie Nights - Τριήμερο LGBTQI+ ταινιών |  16-17-18 Μαΐου 2022 στον Κινηματογράφο Τριανόν

Πολιτισμός / Queer Movie Nights: Ένα τριήμερο LGBTQI+ ταινιών στον Κινηματογράφο Τριανόν

5 μεγάλου μήκους ξένες και 4 μικρού μήκους ελληνικές queer ταινίες θα προβληθούν στο Τριανόν από τις 16 μέχρι και τις 18 Μαΐου, με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας, της Αμφιφοβίας και της Iντερφοβίας.
THE LIFO TEAM
 Όλοι μπορούν να κάνουν τέχνη και ο Ρόμπι Γουίλιαμς πίνακες ζωγραφικής

Πολιτισμός / Όλοι μπορούν να κάνουν τέχνη και ο Ρόμπι Γουίλιαμς πίνακες ζωγραφικής

«Πήγα στο κατάστημα με είδη τέχνης και αγόρασα τα πάντα και άρχισα να κάνω πράγματα στο γκαράζ μου, τα οποία ήταν χάλια, και στη συνέχεια έγιναν λίγο καλύτερα», λέει για τα έργα του.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ