Έλτον Τζον: Κανείς δεν χρειάζεται να πεθαίνει πια από AIDS

Έλτον Τζον: Κανείς δεν χρειάζεται να πεθαίνει πια από AIDS Facebook Twitter
EPA
0

Ανάμεσα σε ασθένειες όπως ο καρκίνος ή ο διαβήτης το AIDS είναι η μόνη αρρώστια που μπορεί αντιμετωπιστεί «εντός του χρονικού πλαισίου της εποχής μας, αρκεί να αλλάξουν οι παλαιών αντιλήψεων συμπεριφορές» είπε ο Έλτον Τζον. 

Ευρισκόμενος στο Άμστερνταμ για το 22ο διεθνές συνέδριο για το AIDS, ο 71χρονος μουσικός και ακτιβιστής μίλησε στο CNN και εξέφρασε την απογοήτευση του για την έλλειψη συμπαράστασης που αντιμετωπίζουν οι ομάδες που στατιστικά είναι πιο συχνά φορείς του ιού HIV, όπως η ΛΟΑΤ κοινότητα. 

«Ο στιγματισμός που αντιμετωπίζουν τους κάνει να αποφεύγουν να κάνουν τα σωτήρια τεστ και την θεραπεία» λέει ο Ελτον Τζον. 

O Τζον πιστεύει πως ο στόχος του αρμόδιου οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για εξάλειψη του AIDS ως το 2030, μπορεί να επιτευχθεί με τη συνεισφορά ανθρώπων όπως ο πρίγκιπας Χάρι, που είναι και αυτός από τους πιο γνωστούς ακτιβιστές κατά της ασθένειας. 

Επίσης, ο Ελτον Τζον τόνισε την σημασία που έχει να συνεισφέρουν στη μάχη κατά της ασθένειας άνθρωποι όπως ο Ντόναλντ Τραμπ. 

Το πρωί της Τρίτης ο Έλτον Τζον μίλησε στο συνέδριο μαζί με τον Πρίγκιπα Χάρι και παρουσίασαν μια εκστρατεία για την καταπολέμηση της ασθένειας ύψους 1,2 εκατ. δολαρίων.

Στόχος της είναι να ενισχυθεί η διάγνωση και η θεραπεία στους άντρες, ειδικά στις ηλικίες από 24 έως 35 ετών.

Σε αυτή την ηλικιακή ομάδα τα ποσοστά θεραπείας και διάγνωσης είναι εξαιρετικά χαμηλά, κάτι που θέτει σε κίνδυνο την υγεία αυτών των ανδρών και όσων κάνουν σεξ μαζί τους.  

Πολιτισμός
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Πολιτισμός / Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Η ανθολογία Heart Lamp για την οποία βραβεύτηκε περιλαμβάνει 12 διηγήματα που έγραψε η Mushtaq σε διάστημα τριών δεκαετιών, από το 1990 έως το 2023, αποτυπώνοντας με συγκίνηση και ευαισθησία τις δυσκολίες που βιώνουν οι μουσουλμάνες γυναίκες στη νότια Ινδία
LIFO NEWSROOM
Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας ξεχωρίζουν το «Mission Impossible: Τhe Final Reckoning» και δυο προσωπικές ταινίες μεγάλων δημιουργών, το «Δεν είμαι Εγώ» του Λεός Καράξ και το «Oh, Canada» του Πολ Σρέιντερ. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Ο Τομ Κρουζ βρέθηκε στις Κάννες για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας του δημοφιλούς franchise, η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιστορίας που ξεκίνησε με το Dead Reckoning
LIFO NEWSROOM
Αντιγόνη Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου & Εθνικό Θέατρο: Πρώτες εικόνες από την Αντιγόνη του Ούλριχ Ράσε

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο ξεκινά με την Αντιγόνη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε σκηνοθεσία ενός από τους πιο συναρπαστικούς Γερμανούς σκηνοθέτες.
LIFO NEWSROOM