Βρετανία: Έκθεση με πορτρέτα της βασιλικής οικογένειας των τελευταίων 100 ετών στο Μπάκιγχαμ

Βρετανία: Έκθεση με πορτρέτα της βασιλικής οικογένειας των τελευταίων 100 ετών στο Μπάκιγχαμ Facebook Twitter
0

Έκθεση «ενός αιώνα» με τα πορτρέτα της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, ξεκινά στην αίθουσα The King’s Gallery στο παλάτι του Μπάκιγχαμ από σήμερα.

Στην έκθεση με τίτλο «Βασιλικά Πορτρέτα: Ένας αιώνας φωτογραφίας» (Royal Portraits: A Century of Photography) θα παρουσιαστούν πάνω από 150 φωτογραφικές αποτυπώσεις, τεκμήρια αλλά και έγγραφα από τη Βασιλική Συλλογή και τα Βασιλικά Αρχεία, ορισμένα εκ των οποίων δεν έχουν ποτέ ξανά δει το φως της δημοσιότητας.

«Αυτή η έκθεση καταγράφει την εξέλιξη της φωτογραφίας των βασιλικών πορτρέτων τον τελευταίο αιώνα, από… τη λάμψη της υψηλής κοινωνίας τη δεκαετία του 1920 έως τη στέψη του βασιλιά Καρόλου το 2023», ανέφερε ο Αλεσάντρο Νασίνι, εκ των βασικών εφόρων φωτογραφιών στο Royal Collection Trust και έφορος της έκθεσης.

Βρετανία: Έκθεση με πορτρέτα της βασιλικής οικογένειας των τελευταίων 100 ετών Facebook Twitter
Πορτρέτο στην έκθεση «Royal Portraits: A Century of Photography» / EPA

Η έκθεση ξεκινάει με το πορτρέτο που τράβηξαν τον 1923 με την ευκαιρία του αρραβώνα τους ο πρίγκιπας Αλβέρτος και η λαίδη Ελίζαμπεθ Μπόουζ-Λάιον, οι μετέπειτα βασιλιάς Γεώργιος και βασίλισσα Ελισσάβετ, το οποίο κρέμεται σε κοντινή απόσταση από το επίσημο πορτρέτο της ενθρόνισης το 2023 του βασιλιά Καρόλου. «Το ένα απέχει από το άλλο ακριβώς 100 χρόνια. Βλέπουμε την αναλογική τεχνολογία από τη μία πλευρά και από την άλλη, μονόχρωμο, χρώμα και μια ιδιωτική ανάθεση και την επίσημη. Νομίζω ότι δίνουν το εύρος… της έκθεσης, που κυμαίνεται μεταξύ του πολύ ιδιωτικού στο πολύ δημόσιο, το επίσημο», συμπληρώνει.

Βρετανία: Έκθεση με πορτρέτα της βασιλικής οικογένειας των τελευταίων 100 ετών Facebook Twitter
Πορτρέτο στην έκθεση «Royal Portraits: A Century of Photography» / EPA

Στην έκθεση περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων μία πολύχρωμη μεταξοτυπία του 1985 της βασίλισσας Ελισάβετ με την υπογραφή του Άντι Γουόρχολ, φωτογραφίες της βασιλικής οικογένειας από την εποχή του πολέμου αλλά και ένα πορτρέτο της Κέιτ Μίντλετον με αφορμή τα 40α γενέθλιά της. Στην έκθεση μπορεί να παρακολουθήσει κανείς φωτογραφίες των μελών της βασιλικής οικογένειας από διάσημους φωτογράφους μεταξύ άλλων την Άνι Λίμποβιτς, τον Ντέιβιντ Μπέιλι και τον Ράνκιν.

Βρετανία: Έκθεση με πορτρέτα της βασιλικής οικογένειας των τελευταίων 100 ετών Facebook Twitter
Πορτρέτο στην έκθεση «Royal Portraits: A Century of Photography» / EPA

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP / Reuters

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επί Λέξει»: Το αγαπημένο βιβλιοπωλείο της οδού Ακαδημίας κατεβάζει ρολά

Πολιτισμός / «Επί Λέξει»: Το αγαπημένο βιβλιοπωλείο της οδού Ακαδημίας κλείνει οριστικά

«Παρά τις προσπάθειές μας, δεν καταφέραμε να μεταβιβάσουμε το βιβλιοπωλείο, αφού η απαίτηση των ιδιοκτητών του ακινήτου για υπερδιπλασιασμό του ενοικίου, είναι ο τοίχος που δεν μπορούμε να γκρεμίσουμε» αναφέρει στην ανακοίνωση του
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γουές Άντερσον, Τζέσικα Λανγκ και Ντέιβιντ Λιντς από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Γουές Άντερσον, Τζέσικα Λανγκ και Ντέιβιντ Λιντς από αύριο στους κινηματογράφους

Έντεκα (!) τίτλοι προστίθενται στο πρόγραμμα των αιθουσών αυτή την Πέμπτη, ανάμεσά τους και το «Phoenician Scheme», η πιο αστεία ταινία του Γουές Άντερσον από την εποχή του «Grand Budapest Hotel».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Τζαφάρ Παναχί επέστρεψε χωρίς επεισόδια στο Ιράν μετά το βραβείο στις Κάννες

Πολιτισμός / Ο Τζαφάρ Παναχί επέστρεψε «χωρίς επεισόδια» στο Ιράν μετά το βραβείο στις Κάννες

«Στη χειρότερη, θα με ξαναβάλουν φυλακή», δήλωσε προ ολίγων ημερών από τις Κάννες ο Ιρανός σκηνοθέτης, αποδεχόμενος τις επιπτώσεις της κινηματογραφικής του αντίστασης
LIFO NEWSROOM