Βρετανία: Έκθεση με πορτρέτα της βασιλικής οικογένειας των τελευταίων 100 ετών στο Μπάκιγχαμ

Βρετανία: Έκθεση με πορτρέτα της βασιλικής οικογένειας των τελευταίων 100 ετών στο Μπάκιγχαμ Facebook Twitter
0

Έκθεση «ενός αιώνα» με τα πορτρέτα της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, ξεκινά στην αίθουσα The King’s Gallery στο παλάτι του Μπάκιγχαμ από σήμερα.

Στην έκθεση με τίτλο «Βασιλικά Πορτρέτα: Ένας αιώνας φωτογραφίας» (Royal Portraits: A Century of Photography) θα παρουσιαστούν πάνω από 150 φωτογραφικές αποτυπώσεις, τεκμήρια αλλά και έγγραφα από τη Βασιλική Συλλογή και τα Βασιλικά Αρχεία, ορισμένα εκ των οποίων δεν έχουν ποτέ ξανά δει το φως της δημοσιότητας.

«Αυτή η έκθεση καταγράφει την εξέλιξη της φωτογραφίας των βασιλικών πορτρέτων τον τελευταίο αιώνα, από… τη λάμψη της υψηλής κοινωνίας τη δεκαετία του 1920 έως τη στέψη του βασιλιά Καρόλου το 2023», ανέφερε ο Αλεσάντρο Νασίνι, εκ των βασικών εφόρων φωτογραφιών στο Royal Collection Trust και έφορος της έκθεσης.

Βρετανία: Έκθεση με πορτρέτα της βασιλικής οικογένειας των τελευταίων 100 ετών Facebook Twitter
Πορτρέτο στην έκθεση «Royal Portraits: A Century of Photography» / EPA

Η έκθεση ξεκινάει με το πορτρέτο που τράβηξαν τον 1923 με την ευκαιρία του αρραβώνα τους ο πρίγκιπας Αλβέρτος και η λαίδη Ελίζαμπεθ Μπόουζ-Λάιον, οι μετέπειτα βασιλιάς Γεώργιος και βασίλισσα Ελισσάβετ, το οποίο κρέμεται σε κοντινή απόσταση από το επίσημο πορτρέτο της ενθρόνισης το 2023 του βασιλιά Καρόλου. «Το ένα απέχει από το άλλο ακριβώς 100 χρόνια. Βλέπουμε την αναλογική τεχνολογία από τη μία πλευρά και από την άλλη, μονόχρωμο, χρώμα και μια ιδιωτική ανάθεση και την επίσημη. Νομίζω ότι δίνουν το εύρος… της έκθεσης, που κυμαίνεται μεταξύ του πολύ ιδιωτικού στο πολύ δημόσιο, το επίσημο», συμπληρώνει.

Βρετανία: Έκθεση με πορτρέτα της βασιλικής οικογένειας των τελευταίων 100 ετών Facebook Twitter
Πορτρέτο στην έκθεση «Royal Portraits: A Century of Photography» / EPA

Στην έκθεση περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων μία πολύχρωμη μεταξοτυπία του 1985 της βασίλισσας Ελισάβετ με την υπογραφή του Άντι Γουόρχολ, φωτογραφίες της βασιλικής οικογένειας από την εποχή του πολέμου αλλά και ένα πορτρέτο της Κέιτ Μίντλετον με αφορμή τα 40α γενέθλιά της. Στην έκθεση μπορεί να παρακολουθήσει κανείς φωτογραφίες των μελών της βασιλικής οικογένειας από διάσημους φωτογράφους μεταξύ άλλων την Άνι Λίμποβιτς, τον Ντέιβιντ Μπέιλι και τον Ράνκιν.

Βρετανία: Έκθεση με πορτρέτα της βασιλικής οικογένειας των τελευταίων 100 ετών Facebook Twitter
Πορτρέτο στην έκθεση «Royal Portraits: A Century of Photography» / EPA

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP / Reuters

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Η πρώτη ταινία του αναγεννημένου διευρυμένου σύμπαντος της DC, ο υβριδικός μεταμεσονύκτιος χαβαλές του «Dangerous Animals» και το χιτσκοκικό «Spellbound», με την ονειρική σεκάνς ανθολογίας που σχεδίασε ο Σαλβαδόρ Νταλί, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Πολιτισμός / Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Ο 80χρονος ηθοποιός και παραγωγός δηλώνει ότι είναι ευτυχισμένος μακριά από το κινηματογραφικό πλατό, μετά από σχεδόν 60 χρόνια αδιάκοπης δουλειάς – «Μου αρκεί να βλέπω τη σύζυγό μου να παίζει»
LIFO NEWSROOM
Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη 3.500 ετών στο Περού: Το Peñico και ο μυστηριώδης πολιτισμός Caral

Πολιτισμός / Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη 3.500 ετών στο Περού: Το Peñico και ο μυστηριώδης πολιτισμός Caral

Αρχαιολόγοι εντόπισαν την αρχαία πόλη Peñico στη βόρεια επαρχία Barranca του Περού - Η ανακάλυψη αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για τον πολιτισμό Caral, τον αρχαιότερο της Αμερικής, και τη σύνδεσή του με τις πρώιμες κοινωνίες των Άνδεων και του Αμαζονίου
LIFO NEWSROOM
Όζι Όζμπορν: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο φινάλε των Black Sabbath

Πολιτισμός / Όζι Όζμπορν: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο φινάλε των Black Sabbath

Η συναυλία «Back To The Beginning» χαρακτηρίστηκε ως η "τελευταία υπόκλιση" για τον άνθρωπο που θεωρείται ο «πατέρας» του heavy metal έπειτα από αρκετά χρόνια προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Πάρκινσον
LIFO NEWSROOM
Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Πολιτισμός / Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Το συγκρότημα επανενώθηκε επί σκηνής έπειτα από 16 χρόνια - Ένα σετ γεμάτο ύμνους της βρετανικής μουσικής, πάθος, χιούμορ και η αγκαλιά που περίμεναν όλοι
LIFO NEWSROOM