Βίβιαν Γουέστγουντ: Η προσωπική γκαρνταρόμπα της σε έκθεση και δημοπρασία από τον Christie's 

Βίβιαν Γουέστγουντ: Η προσωπική γκαρνταρόμπα της σε έκθεση και δημοπρασία από τον Christie's  Facebook Twitter
Βίβιαν Γουέστογουντ / Φωτογραφία: EPA
0

Ρούχα και κοσμήματα από την προσωπική γκαρνταρόμπα της Βίβιαν Γουέστγουντ βγαίνουν σε δημοπρασία από τον Οίκο Christie's, αφού προηγουμένως εκτεθούν για το κοινό.

Η δημοπρασία αφορά σε περισσότερα από 200 κομμάτια της Βίβιαν Γουέστγουντ, μεταξύ των οποίων περίτεχνες μεταξωτές τουαλέτες, πλεκτά και αξεσουάρ, φορέματα από μια από τις πρώτες συλλογές της, τη συλλογή Witches, που κυκλοφόρησε το φθινόπωρο/χειμώνα του 1983-84 και ήταν εμπνευσμένη από τη χρήση μαγικών συμβόλων του καλλιτέχνη Keith Haring. Η δημοπρασία περιλαμβάνει ακόμα σχέδια από την συλλογή της Propaganda για το φθινόπωρο/χειμώνα 2005-06.

Βίβιαν Γουέστγουντ: Η προσωπική γκαρνταρόμπα της σε έκθεση και δημοπρασία από τον Christie's  Facebook Twitter
Φωτογραφία: Christie's

Όλα τα κομμάτια της δημοπρασίας έχουν επιλεγεί από τον σύζυγό της Andreas Kronthaler, ενώ η ηλεκτρονική δημοπρασία θα διαρκέσει από τις 14 έως τις 28 Ιουνίου και τα έσοδα θα διατεθούν στη Greenpeace, τη Διεθνή Αμνηστία, τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και το Ίδρυμα The Vivienne Foundation, που δημιουργήθηκε μετά τον θάνατό της το 2022. «Το βαθύ της ενδιαφέρον για τις πνευματικές και πολιτικές ιδέες ενέπνευσε τη φυσική της ικανότητα στο σχέδιο μόδας, έναν τομέα όπου υπήρξε μία από τους πρωτοπόρους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ιδρύματος. 

Πριν από τη δημοπροασία όμως, όλα τα κομμάτια θα συμπεριληφθούν σε μία δωρεάν δημόσια έκθεση στα κεντρικά γραφεία του Οίκου Christie's, στην King Street στο Λονδίνο, από τις 14 έως τις 24 Ιουνίου, ενώ αμέσως μετά, στις 25 Ιουνίου, τα έργα θα δημοπρατηθούν σε δύο διαφορετικές διαδικασίες.

Ο Adrian Hume Sayer, διευθυντής ιδιωτικών και εμβληματικών συλλογών για τον Christie's, δήλωσε: «Η αίσθηση του ακτιβισμού, της τέχνης και του στυλ της Βίβιαν Γουέστγουντ είναι ενσωματωμένη σε κάθε έργο που δημιούργησε. Η έκθεση και οι δημοπρασίες θα γιορτάσουν το εξαιρετικό της όραμα με μια επιλογή από εμφανίσεις που σηματοδοτούν σημαντικές στιγμές. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για το κοινό να γνωρίσει τον δημόσιο και ιδιωτικό κόσμο της Βίβιαν Γουέστγουντ και παράλληλα να βοηθήσει στη συγκέντρωση χρημάτων για σκοπούς στους οποίους πίστευε τόσο ένθερμα». 

Βίβιαν Γουέστγουντ: Η προσωπική γκαρνταρόμπα της σε έκθεση και δημοπρασία από τον Christie's  Facebook Twitter
Φωτογραφία: Christie's

Ο Οίκος Christie's θα δημοπρατήσει επίσης μια σειρά από τραπουλόχαρτα σχεδιασμένα από τη Βίβιαν Γουέστγουντ, για να συγκεντρώσει χρήματα για την Greenpeace. Η σχεδιάστρια, η οποία γεννήθηκε το 1941, θεωρείτα ως εκείνη που έφερε την πανκ και τη new wave μόδα στο mainstream με τα εκκεντρικά της σχέδια. Τα φορέματά της φορούσαν τακτικά πολλοί διάσημοι, συμπεριλαμβανομένης της Dita Von Teese, που φορούσε ένα μωβ νυφικό Westwood στον γάμο της με τον Marilyn Manson, αλλά και η πριγκίπισσα Ευγενία, που φόρεσε τρία διαφορετικά σχέδια Βίβιαν Γουέστγουντ για τις εκδηλώσεις του γάμου του Πρίγκιπα και της Πριγκίπισσας της Ουαλίας, Ουίλιαμ και Κέιτ.

Με πληροφορίες από standard.co.uk

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βίβιαν Γουέστγουντ (1941-2022)

Απώλειες / Βίβιαν Γουέστγουντ (1941-2022): Αποχαιρετώντας τη νονά του πανκ

Η τελευταία της πανκ σκηνής του Λονδίνου, εργάστηκε πιο σκληρά από τους σχεδιαστές της εποχής της, με μια απροσποίητη ευρηματικότητα και μια πηγαία έμπνευση που έμεινε ανυποχώρητη μέχρι το τέλος. 
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον προβάλεται ξανά μετά από 50 χρόνια

Πολιτισμός / «Με παρακολουθούν»: Η ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον που βρέθηκε 50 χρόνια μετά

Μια συνέντευξη του Τζον Λένον που χάθηκε για 50 χρόνια, όπου μιλά για την παρακολούθηση από την κυβέρνηση Νίξον και αποκαλύπτει σκέψεις για τη μουσική και τη ζωή του, προβάλλεται στο Boom Radio για τα 85α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM
To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Πολιτισμός / To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Ο οίκος Christie's το κατατάσσει στις πιο πολυτελείς αυτοκρατορικές δημιουργίες των Φαμπερζέ. Το σχεδίασε μια γυναίκα και δικαίως η προσθήκη του σε οποιαδήποτε συλλογή θεωρείται ανεκτίμητη.
LIFO NEWSROOM
Μια καλόψυχη Α.Ι. κι ένας αλαφροΐσκιωτος σκύλος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Μια ταινία τρόμου με πρωταγωνιστή ένα σκύλο, Τζάρεντ Λέτο αλλά και Έμα Τόμσον από αύριο στα σινεμά

Η τρίτη και χειρότερη κατάθεση στο σύμπαν του «Tron», η πολυσυζητημένη ταινία τρόμου «Good Boy», το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ και η Έμα Τόμσον ως ένοπλη προστάτιδα στο κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Πολιτισμός / Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Η Ντόλι Πάρτον αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και αναβάλει τη μεγάλη της περιοδεία στο Λας Βέγκας. Η αδελφή της ζητά προσευχές από τους θαυμαστές, ενώ η τραγουδίστρια παραμένει αισιόδοξη πως «ο Θεός απλώς της ζητά να επιβραδύνει»
LIFO NEWSROOM
Τέιλορ Σουίφτ: Eκτός υποψηφιοτήτων στα Grammy για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια

Πολιτισμός / Τέιλορ Σουίφτ: Η απάντησή της στα σχόλια για το νέο της άλμπουμ

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να νιώθει ακριβώς όπως θέλει, ο στόχος μας ως καλλιτέχνες είναι να λειτουργούμε σαν καθρέφτης», αναφέρει για τα σχόλια που απέσπασε το νέο της άλμπουμ, «The Life of a Showgirl»
LIFO NEWSROOM
Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Πολιτισμός / Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Ο αντισυμβατικός Ιάπωνας που εξυμνεί την avant-garde αισθητική μέσα από υπερμεγέθεις, ασύμμετρες σιλουέτες και τη διαχρονική του αφοσίωση στο μαύρο, συνεχίζει στα 82 του χρόνια να παλεύει «θυμωμένος αλλά ακούραστος» για την ουσία και την αλήθεια της μόδας
LIFO NEWSROOM
Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Πολιτισμός / Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Ο Βασίλης Μπισμπίκης αναβιώνει το αριστούργημα του Τζον Στάινμπεκ στο νέο Cartel στο Αιγάλεω, υπογράφοντας μια ωμή, ρεαλιστική και συναισθηματικά φορτισμένη σκηνοθεσία που φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον αγώνα των απλών ανθρώπων για αξιοπρέπεια και ελπίδα
LIFO NEWSROOM
«La Magie Noire»: Ο χαμένος θησαυρός του Ρενέ Μαγκρίτ βγαίνει στο φως μετά από 90 χρόνια

Πολιτισμός / «La Magie Noire»: Ο χαμένος θησαυρός του Ρενέ Μαγκρίτ βγαίνει στο φως μετά από 90 χρόνια

Ο πίνακας «La Magie Noire» του Ρενέ Μαγκρίτ, που παρέμεινε σε ιδιωτική συλλογή για 90 χρόνια, βγαίνει σε δημοπρασία στη Sotheby’s - Η συγκλονιστική ιστορία πίσω από το έργο και τη γυναίκα που έσωσε 163 παιδιά από τους ναζί
LIFO NEWSROOM
Αίγυπτος: Ανοικτός για το κοινό ένας από τους πιο εμβληματικούς τάφους Φαραώ στην Κοιλάδα των Βασιλέων

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Ανοικτός για το κοινό ένας από τους πιο εμβληματικούς τάφους Φαραώ στην Κοιλάδα των Βασιλέων

Σκαλισμένος βαθιά μέσα στον βράχο, ο τάφος του Αμενχοτέπ Γ΄ δεσπόζει ξανά μετά από 20 χρόνια, στη δυτική όχθη του Νείλου - Τα πρώτα πλάνα από το εσωτερικό του
LIFO NEWSROOM