Κορωνοϊός στην Τουρκία: 14 δισεκ. ευρώ το πακέτο στήριξης που ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Κορωνοϊός στην Τουρκία: 14 δισεκ. ευρώ το πακέτο στήριξης που ανακοίνωσε ο Ερντογάν Facebook Twitter
1

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα ένα πακέτο στήριξης της τουρκικής οικονομίας ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ εν μέσω της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, καλώντας παράλληλα τους συμπολίτες του να παραμένουν στα σπίτια τους όσο το δυνατόν περισσότερο.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τον διπλασιασμό χθες των κρουσμάτων σε 98 και την καταγραφή του πρώτου θανάτου εξαιτίας του Covid-19 στη χώρα, ο Τούρκος πρόεδρος παρουσίασε μια σειρά μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης.

Ανάμεσά τους χορήγηση οικονομικής βοήθειας σε χαμηλού εισοδήματος νοικοκυριά, αναστολή πληρωμής χρεών, μείωση φορολογικών επιβαρύνσεων σε πολλούς τομείς. Παράλληλα ζήτησε από τις τράπεζες να μην περιορίσουν τη χορήγηση δανείων και από τις επιχειρήσεις να μην περικόψουν θέσεις εργασίας. Δεσμεύτηκε επίσης για στήριξη της εταιρείας τουρκικών αερογραμμών Turkish Airlines.

Επιπρόσθετα συνέστησε σήμερα στους Τούρκους πολίτες να μην φεύγουν από τα σπίτια τους εκτός αν είναι απαραίτητο για διάστημα τριών εβδομάδων και να ελαχιστοποιήσουν τις κοινωνικές επαφές έως ότου απομακρυνθεί η απειλή του κορωνοϊού.

«Κανείς από τους πολίτες μας δεν πρέπει να φεύγει από το σπίτι του ή να έρθει σε επαφή με κανέναν, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο, έως ότου εξαφανιστεί η απειλή», τόνισε ο Ερντογάν. Δεν έδωσε οδηγίες ωστόσο στους πολίτες να μην πηγαίνουν στην εργασία τους. «Οι πολίτες μας που πηγαίνουν στα γραφεία τους και να γυρνούν κατευθείαν στα σπίτια τους στο τέλος της εργάσιμης ημέρας».

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Daniel Ek αποχωρεί από τη θέση του CEO της Spotify μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες

Διεθνή / Ο Daniel Ek αποχωρεί από τη θέση του CEO της Spotify μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες

Ο 42χρονος Ek, που ηγήθηκε της Spotify από το 2006, χαρακτήρισε τη μετάβαση ως «φυσικό βήμα», υπογραμμίζοντας ότι είναι «έτοιμος να περάσει από τον ρόλο του παίκτη σε εκείνον του προπονητή»
LIFO NEWSROOM
Η οικογένεια Τραμπ χτίζει νέο Trump Plaza στη Σαουδική Αραβία αξίας $1 δισ. δολαρίων

Διεθνή / Η οικογένεια Τραμπ χτίζει νέο Trump Plaza στη Σαουδική Αραβία αξίας $1 δισ. δολαρίων

Η οικογένεια Τραμπ επεκτείνει την παρουσία της στον Κόλπο με νέο Trump Plaza αξίας $1 δισ. στην Τζέντα, που περιλαμβάνει πολυτελή διαμερίσματα, γραφεία και πάρκο εμπνευσμένο από το Central Park
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Κατέρρευσε σχολείο γεμάτο μαθητές - Τρεις νεκροί, δεκάδες παγιδευμένοι

Διεθνή / Ινδονησία: Κατέρρευσε σχολείο γεμάτο μαθητές - Τουλάχιστον τρεις νεκροί, δεκάδες παγιδευμένοι

Tο διώροφο κτίριο είχε ασταθή θεμέλια και δεν μπορούσε να αντέξει το βάρος της προσθήκης δύο επιπλέον ορόφων, η οποία έγινε χωρίς η διοίκηση του σχολείου να λάβει την απαραίτητη άδεια
LIFO NEWSROOM
Χαμάς: «Μεροληπτικό το σχέδιο Τραμπ για Γάζα» - Νετανιάχου: Δεν συμφώνησα σε δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους

Διεθνή / Χαμάς: «Μεροληπτικό το σχέδιο Τραμπ για Γάζα» - Νετανιάχου: Δεν συμφώνησα σε δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους

Ο Νετανιάχου δηλώνει ότι οι IDF θα παραμείνουν στη Γάζα και απορρίπτει παλαιστινιακό κράτος - Η Χαμάς χαρακτηρίζει το σχέδιο Τραμπ «εντελώς μεροληπτικό υπέρ του Ισραήλ» και εξετάζει την απάντησή της
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Τι προβλέπει το σχέδιο του Τόνι Μπλερ - Αναλυτικά η δομή της διοίκησης και ο τρόπος διακυβέρνησης

Διεθνή / Γάζα: Τι προβλέπει το σχέδιο του Τόνι Μπλερ - Αναλυτικά η δομή της διοίκησης και ο τρόπος διακυβέρνησης

Το σχέδιο του Τόνι Μπλερ για τη Γάζα προβλέπει διεθνή αρχή υπό τον ΟΗΕ, με έλεγχο ασφάλειας και διοίκησης από εξωτερικούς παράγοντες - Οι λεπτομέρειες και οι αντιδράσεις
LIFO NEWSROOM
Διαζύγιο Νικόλ Κίντμαν - Κιθ Έρμπαν: Τι προβλέπει το προγαμιαίο για την περιουσία των 325 εκατομμυρίων

Διεθνή / Χωρισμός Νικόλ Κίντμαν - Κιθ Έρμπαν: Τι προβλέπει το προγαμιαίο συμβόλαιο για την περιουσία των 325 εκατομμυρίων

«Δεν το ήθελε αυτό, η Νικόλ πάλευε να σώσει τον γάμο τους» ανέφερε πηγή μιλώντας στο PEOPLE - Η περίφημη «ρήτρα κοκαΐνης» στο προγαμιαίο συμβόλαιο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Διπλασιασμός κρουσμάτων σε μία μέρα, πρώτος θάνατος, 14 δις...Ο τρίτος καμπαλέρο ξύπνησε (και αυτός).Αν δεν "φιμώσει" ο Ερντογάν την πληροφόρηση, στατιστικά θα μάθουμε για "εκτίναξη" κρουσμάτων και θυμάτων.Πάντως, 14 δις ευρώ για αρχή είναι πολλά. Αφενός κάτι πρέπει να ξέρει ο Ερντογάν και αφ' ετέρου, κάπου τα βρήκε βέβαια αυτά τα λεφτά, όταν η τούρκικη Οικονομία δεν πάει καλά... Δεν θα μας ένοιαζε καθόλου τι γίνεται στην Τουρκία, αλλά είναι "γείτων, φίλη και σύμμαχος".Και με τέτοια φίλη...πρέπει να τα περιμένεις όλα, να μην κοιμάσαι καθόλου.