Υπόθεση Κασόγκι: «Θα τιμωρήσουμε τους υπεύθυνους» είπε ο βασιλιάς Σαλμάν στον Πούτιν

Υπόθεση Κασόγκι: «Θα τιμωρήσουμε τους υπεύθυνους» είπε ο βασιλιάς Σαλμάν στον Πούτιν Facebook Twitter
ΕPA
0

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν συνομίλησε τηλεφωνικά απόψε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον ενημέρωσε σχετικά με τις έρευνες για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο βασιλιάς διαβεβαίωσε τον Πούτιν ότι η κυβέρνηση της χώρας του είναι αποφασισμένοι να τιμωρήσει τους υπευθύνους, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας. 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον βασιλιά Σαλμάν είχε λίγο νωρίτερα και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ η οποία καταδίκασε «με τον εντονότερο τρόπο» τον φόνο του Κασόγκι.

Ζήτησε επίσης μια «γρήγορη, διαφανή και αξιόπιστη εξήγηση» για τον θάνατό του.

Ξένοι αξιωματούχοι, δυτικά ΜΜΕ, ακόμα και ο πρόεδρος Τραμπ έχουν αναφέρει πως πιστεύουν πως ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, γιος του βασιλιά, γνώριζε ή ακόμα και σχεδίασε τη δολοφονία του Κασόγκι. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, ΑFP, Reuters 

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM