ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Η Ρωσία κατηγορεί τη Βρετανία ότι «έστησε» την επίθεση με χημικά στη Συρία

Η Ρωσία κατηγορεί τη Βρετανία ότι «έστησε» την επίθεση με χημικά στη Συρία Facebook Twitter
«Διαθέτουμε αδιάσειστες αποδείξεις ότι πρόκειται για άλλη μια σκηνοθεσία και ότι οι ειδικές υπηρεσίες ενός κράτους, το οποίο βρίσκεται τώρα στην πρώτη γραμμή μιας ρωσοφοβικής εκστρατείας μετείχαν σε αυτήν την σκηνοθεσία», σημείωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ. (EPA/SERGEI CHIRIKOV)
0

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Βρετανία εμπλέκεται άμεσα στην «προβοκάτσια» που σημειώθηκε στην Ανατολική Γούτα, στην «σκηνοθετημένη» επίθεση με χημικά όπλα εναντίον αμάχων στην πόλη Ντούμα της Συρίας.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε προς τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστράτηγος Ίγκορ Κανασένκοφ.

Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατιωτικό, το ρωσικό υπουργείο εντόπισε όσους συμμετείχαν στα γυρίσματα της σκηνοθετημένης επίθεσης με χημικά όπλα στην πόλη Ντούμα, οι οποίοι και περιέγραψαν πώς έγιναν τα γυρίσματα αυτά.

«Σήμερα στην διάθεση του ρωσικού υπουργείου υπάρχουν και άλλες αποδείξεις, οι οποίες επιβεβαιώνουν την άμεση εμπλοκή της Βρετανίας στη διοργάνωση αυτής της προβοκάτσιας στην ανατολική Γούτα» δήλωσε ο Κανασένκοφ.

Διευκρίνισε ότι στο διάστημα από τις 3 έως τις 6 Απριλίου ασκήθηκαν ισχυρές πιέσεις από το Λονδίνο συγκεκριμένα, στους εκπροσώπους της λεγόμενης οργάνωσης «Λευκά κράνη», για να γίνει όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα η προβοκάτσια που είχε προετοιμασθεί εκ των προτέρων.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε δήλωσε ότι η φερόμενη χημική επίθεση του περασμένου Σαββάτου στην Ντούμα της Συρίας «σκηνοθετήθηκε» με τη βοήθεια των «ειδικών υπηρεσιών ενός κράτους», χωρίς ωστόσο να κατονομάσει τη χώρα αυτή, την οποία χαρακτήρισε μόνον «ρωσοφοβική».

«Διαθέτουμε αδιάσειστες αποδείξεις ότι πρόκειται για άλλη μια σκηνοθεσία και ότι οι ειδικές υπηρεσίες ενός κράτους, το οποίο βρίσκεται τώρα στην πρώτη γραμμή μιας ρωσοφοβικής εκστρατείας μετείχαν σε αυτήν την σκηνοθεσία», σημείωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Το χωριό που απαγόρευσε τις δημόσιες μουσουλμανικές γιορτές έλαβε εντολή να ακυρώσει την απόφαση

Διεθνή / Ισπανία: Το χωριό που απαγόρευσε τις δημόσιες μουσουλμανικές γιορτές έλαβε εντολή να ακυρώσει την απόφαση

Η ισπανική κυβέρνηση διέταξε την άρση απαγόρευσης θρησκευτικών εκδηλώσεων σε δημοτικά αθλητικά κέντρα της πόλης Χουμίγια, χαρακτηρίζοντάς την αντίθετη με το δικαίωμα θρησκευτικής ελευθερίας
THE LIFO TEAM
Οι Μακρόν επιστράτευσαν ερευνητές για την υπόθεση της Κάντας Όουενς

Διεθνή / Οι Μακρόν επιστράτευσαν ερευνητές για την υπόθεση της Κάντας Όουενς

Στο στόχαστρο οι δεσμοί της με την άκρα δεξιά και τη ρωσική προπαγάνδα - Η θεωρία για το φύλο της Μπριζίτ Μακρόν εμφανίστηκε πρώτη φορά το 2017 από Ισπανό blogger, αλλά έγινε γνωστή στη Γαλλία το 2021
LIFO NEWSROOM
Καύσωνας-ρεκόρ σαρώνει τη Νότια Ευρώπη: Επιστήμονες προειδοποιούν για «κοκτέιλ» που τροφοδοτεί φωτιές

Διεθνή / Καύσωνας-ρεκόρ σαρώνει τη Νότια Ευρώπη: Επιστήμονες προειδοποιούν για «κοκτέιλ» που τροφοδοτεί φωτιές

Ακραίος καύσωνας έως 44°C πλήττει τη Νότια Ευρώπη, προκαλώντας εκτεταμένες φωτιές από την Ισπανία έως τα Βαλκάνια - Επιστήμονες μιλούν για κλιματικό «κοκτέιλ μολότοφ» και κίνδυνο ρεκόρ θερμοκρασιών
LIFO NEWSROOM
Κινεζικό πολεμικό πλοίο συγκρούστηκε με σκάφος της κινεζικής ακτοφυλακής ενώ καταδίωκε πλοίο των Φιλιππίνων

Διεθνή / Κινεζικό πολεμικό πλοίο συγκρούστηκε με σκάφος της κινεζικής ακτοφυλακής ενώ καταδίωκε πλοίο των Φιλιππίνων

Βίντεο δείχνει σκάφος της κινεζικής ακτοφυλακής να εκτοξεύει αντλίες νερού κατά την καταδίωξη πλοίου της ακτοφυλακής των Φιλιππίνων, πριν συγκρουστεί με θόρυβο με ένα πολύ μεγαλύτερο κινεζικό πολεμικό πλοίο
LIFO NEWSROOM
Ποιος ήταν ο Άνας αλ-Σαρίφ, ο γνωστός δημοσιογράφος της Γάζας που σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα

Διεθνή / Ποιος ήταν ο Άνας αλ-Σαρίφ, ο γνωστός δημοσιογράφος της Γάζας που σκοτώθηκε από στοχευμένο ισραηλινό πλήγμα

Στενοί συνεργάτες του τον περιγράφουν ως θαρραλέο και αφοσιωμένο - Το Ισραήλ είχε στο παρελθόν κατηγορήσει τον Σαρίφ ότι ήταν μέλος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς.
LIFO NEWSROOM