Για κίνδυνο ολοκληρωτικής στρατιωτικής κλιμάκωσης προειδοποιεί ο ΟΗΕ - Η Δύση να αναθεωρήσει άμεσα, λέει η Ρωσία

Για κίνδυνο ολοκληρωτικής στρατιωτικής κλιμάκωσης προειδοποιεί ο ΟΗΕ - Η Δύση να αναθεωρήσει άμεσα, λέει η Ρωσία Facebook Twitter
EPA/JUSTIN LANE
0

Σε εξέλιξη βρίσκεται έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της Συρίας, μετά από αίτημα της Μόσχας.

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε για τον κίνδυνο μιας «ολοκληρωτικής στρατιωτικής κλιμάκωσης» στη Συρία, καλώντας τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να «ενεργήσουν με υπευθυνότητα κάτω από επικίνδυνες συνθήκες».

«Οι κλιμακούμενες εντάσεις και η ανικανότητα να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση για τη συγκρότηση ενός ερευνητικού μηχανισμού απειλούν να οδηγήσουν σε μια ολοκληρωτική στρατιωτική κλιμάκωση» είπε ο Γκουτέρες.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Βασίλι Νεμπένζια, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, υποστήριξε ότι «το μόνο που ενδιαφέρει (τη Δύση) είναι να ανατρέψει τη συριακή κυβέρνηση».

«Γιατί σπέρνετε το χάος στη Μέση Ανατολή; Μόνο το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει την αρμοδιότητα να λάβει μέτρα εναντίον της Συρίας, εφόσον αποδειχθεί ότι η Δαμασκός έκανε χρήση χημικών όπλων», πρόσθεσε ο Ρώσος διπλωμάτης αμφισβητώντας τη νομιμότητα ενός ενδεχόμενου στρατιωτικού πλήγματος εναντίον της Συρίας.

Οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία ενδιαφέρονται μόνο να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και να περιορίσουν τη Ρωσία, συνέχισε.

«Εξακολουθούμε να παρατηρούμε επικίνδυνες στρατιωτικές προετοιμασίες για μια παράνομη χρήση βίας εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους, κάτι που θα συνιστούσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Καλούμε τις ηγεσίες αυτών των χωρών να αναθεωρήσουν άμεσα», τόνισε ο Νεμπένζια.

Από την πλευρά της, εκπρόσωπος των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι, αναφερόμενη στο ζήτημα της Συρίας δήλωσε ότι «Κάποια στιγμή, θα πρέπει κάτι να γίνει»

«Θα πρέπει να πούμε, φτάνει» πρόσθεσε η επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ σχετικά με τα πολλά βέτο που έχει ασκήσει η Ρωσία στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας που αφορούν τις έρευνες για τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η Χέιλι διευκρίνισε ότι θα επιστρέψει σήμερα στην Ουάσινγκτον για διαβουλεύσεις στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ

Διεθνή / Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ δημοσίευσε στα social βίντεο «με ωμές εικόνες βίας» από τη δολοφονία γυναίκας

O Αμερικανός πρόεδρος για άλλη μία φορά χρησιμοποιεί τον θάνατο μίας γυναίκας για να ενισχύσει το αίσθημα φόβου γύρω από τη μετανάστευση και να στηρίξει πολιτικές μαζικών απελάσεων
THE LIFO TEAM
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την playlist που ακούει το πλήρωμα του Artemis II στο ταξίδι προς τη Σελήνη

Διεθνή / Η NASA μοιράστηκε την playlist του Artemis II για το ταξίδι στη Σελήνη

Από το Pink Pony Club της Τσάπελ Ρόαν μέχρι το Under Pressure των Queen και David Bowie, η NASA μοιράστηκε τα τραγούδια που έχουν επιλέξει οι αστροναύτες του Artemis II για τα πρωινά τους ξυπνήματα στο διάστημα. Η λίστα συνδέεται με μια παράδοση που ξεκινά από την εποχή του Apollo
THE LIFO TEAM