Τα βραβεία Fake News του Τραμπ

Τα βραβεία Fake News του Τραμπ Facebook Twitter
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ απένειμε πριν από λίγες ώρες τα αμφιλεγόμενα «βραβεία» του για τις «ψευδείς ειδήσεις», αναζωπυρώνοντας την κόντρα του με μεγάλα ΜΜΕ.

Την πρωτοβουλία αυτή κατήγγειλαν εκ των προτέρων δυο γερουσιαστές του δικού του κόμματος, εκφράζοντας έντονη δυσαρέσκεια για τον τρόπο που μεταχειρίζεται ο αμερικανός πρόεδρος τον Τύπο και τις ασταμάτητες «επιθέσεις» του εναντίον των ΜΜΕ.

«Και οι νικητές των FAKE NEWS είναι...». Με το συνηθισμένο προκλητικό στιλ του, ο μεγιστάνας ανήρτησε σε μήνυμά του στο Twitter έναν σύνδεσμο που παρέπεμπε σε έναν άλλον ιστότοπο που όμως ήταν αδύνατο να προσπελαστεί για αρκετά λεπτά.

Ο Τραμπ, οι επιθέσεις του οποίου εναντίον των δημοσιογράφων είναι σχεδόν καθημερινές, καταφέρεται ειδικά εναντίον εκείνων που προβάλλουν την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη της ομάδας του με τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

«Το 2017 ήταν μια χρονιά ασταμάτητης μεροληψίας, ανέντιμης κάλυψης από τα μέσα ενημέρωσης και εντελώς ψευδών ειδήσεων», μπορεί κανείς να διαβάσει στην εισαγωγή του «καταλόγου» αυτού των «βραβείων» στους δημοσιογράφους και στα μέσα ενημέρωσης που επέδειξαν, κατά τον Τραμπ, τη μεγαλύτερη «προκατάληψη» και «ανηθικότητα».

Στη λίστα αυτή συμπεριλαμβάνονται –κι αυτό δεν αποτέλεσε έκπληξη, κάθε άλλο– το CNN, οι New York Times, η Washington Post, δηλαδή οι συνήθεις στόχοι του δισεκατομμυριούχου.

«Μελέτες έχουν δείξει ότι πάνω από το 90% της κάλυψης για τον πρόεδρο Τραμπ από τα μέσα ενημέρωσης είναι αρνητικά» δημοσιεύματα, αναφέρεται στο κείμενο, χωρίς να δίνονται περισσότερες διευκρινίσεις, ή να παρατίθενται πηγές.

Στην πρώτη θέση πάντως δεν ήταν κάποιος δημοσιογράφος, αλλά ο Πολ Κρούγκμαν, νομπελίστας οικονομίας το 2008 και σχολιαστης της εφημερίδας New York Times.

Ο Κρούγκμαν «είχε διαβεβαιώσει την ημέρα της συντριπτικής νίκης του προέδρου Τραμπ ότι η οικονομία δεν θα ανακάμψει ποτέ», τονίζεται στο κείμενο και υπενθυμίζεται ότι η Γουόλ Στριτ σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Η επικριτική λίστα συμπεριλαμβάνει επίσης το λάθος ενός βετεράνου δημοσιογράφου του τηλεοπτικού δικτύου ABC, του Μπράιαν Ρος, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα για τέσσερις εβδομάδες. Ο Ρος είχε μεταδώσει πως ο Τραμπ είχε δώσει εντολή στον σύμβουλό του Μάικλ Φλιν να έλθει σε επαφή με ανθρώπους του Κρεμλίνου πριν από την εκλογή του, τον Νοέμβριο του 2016.

«Παρά την πολύ διεφθαρμένη και ανέντιμη κάλυψη ορισμένων ΜΜΕ, υπάρχουν άφθονες ΚΑΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ για τις οποίες οι Αμερικανοί μπορούν να είναι υπερήφανοι!», πρόσθεσε λίγο αργότερα ο αμερικανός πρόεδρος σε άλλη ανάρτησή του στο Twitter.

Μερικές ώρες νωρίτερα, δύο αμερικανοί γερουσιαστές ύψωσαν τη φωνή τους για να καταγγείλουν την επικίνδυνη κατά την άποψή του παρέκκλιση του Τραμπ και τις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις του εναντίον δημοσιογράφων: ο Τζεφ Φλέικ έκανε λόγο για «σταλινικού» τύπου συμπεριφορά, ενώ ο Τζον Μακέιν κάλεσε τον Τραμπ να σταματήσει «να επιτίθεται εναντίον του Τύπου».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Διεθνή / Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το πλήγμα είχε στόχο κρίσιμες υποδομές στην Ουκρανία και ότι χρησιμοποιήθηκαν επίσης drones καθώς και όπλα υψηλής ακρίβειας μεγάλου βεληνεκούς, εκτοξευόμενα από ξηρά και θάλασσα
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ:

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν χρειάζομαι το Διεθνές Δίκαιο, το μόνο που μπορεί να με σταματήσει είναι το μυαλό μου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι η ηθική είναι «το μόνο πράγμα που μπορεί να με σταματήσει», σε συνέντευξή του στους New York Times σχετικά με τα όρια της εξουσίας του
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

«Γνωρίζουμε τι λέει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για ό,τι συνέβη εδώ. Υπήρξε μια εποχή που μπορούσαμε να δεχόμαστε τον λόγο της. Αυτή η εποχή έχει περάσει προ πολλού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της πόλης
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Νύχτα ταραχών στo Ιράν: Μεγάλες αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις - Ζητούν να επιστρέψει ο Ρεζά Παχλαβί

Οι τεράστιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Τεχεράνη και σε άλλες ιρανικές πόλεις - Οι πληροφορίες για τους νεκρούς από τις κινητοποιήσεις είναι συγκεχυμένες
THE LIFO TEAM