ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Υψηλόβαθμοι σύμβουλοι του Τραμπ ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση

Υψηλόβαθμοι σύμβουλοι του Τραμπ ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση Facebook Twitter
ELA
1

Έτοιμοι να αποχωρήσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, είναι ορισμένοι υψηλόβαθμοι σύμβουλοι του Τραμπ, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN.

Τους μήνες που προηγήθηκαν αρκετοί υψηλόβαθμοι σύμβουλοι της αμερικανικής κυβέρνησης για την εξωτερική και εσωτερική πολιτική, ανακοίνωσαν τις αποχωρήσεις τους.

Δύο από τους πιο σημαντικούς αξιωματούχους που είναι πιθανόν να αποχωρήσουν είναι ο Ντον Μακγκάν, σύμβουλος του Λευκού Οίκου, αλλά και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ.

Ο Μακγκάν, που αξιολογείται ως πιθανός μάρτυρας στην έρευνα Μιούλερ, επικαλείται ήδη νομικούς λόγους για την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει την κατάσταση, ενώ ο Μακμάστερ που είναι εν ενεργεία στρατηγός προσπάθησε να επιβάλλει την επιρροή του στην Δυτική Πτέρυγα, ενώ διαφώνησε με τον Τραμπ για τις επιλογές του στο Αφγανιστάν και το Ιράν.

Τα στελέχη του Λευκού Οίκου ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει, ως το τέλος Ιανουαρίου, να δηλώσουν αν προτίθενται να εγκαταλείψουν τα καθήκοντά τους ή να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι την διεξαγωγή των ενδιαμέσων εκλογών του Νοεμβρίου 2018, όπως μεταδίδει το CNN.

Στόχος είναι η αποφυγή δυσλειτουργιών, αλλά και την γνωστοποίηση των προθέσεων των στελεχών που βρίσκονται εντός του κέντρου διοίκησης της αμερικανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου.

Τα στελέχη που θα αποχωρήσουν θ' ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ντίνα Πάουελ, αναπληρώτριας Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, που ανακοίνωσε πέρσι την αποχώρησή της. Η ίδια, είχε εμπειρία από την κυβέρνηση Μπους και ήταν η μόνη από τους υψηλόβαθμους συμβούλους του Τραμπ, που είχε προηγούμενη εμπειρία στον Λευκό Οίκο.

Αναμένεται ότι θα συμμετέχει ως σύμβουλος για τα θέματα της Μέσης Ανατολής, υπό τον γαμπρό του Τραμπ Τζάρεντ Κούσνερ. Η ίδια, αναμένεται ότι θα συνοδεύσει τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σε επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην περιοχή, την επόμενη εβδομάδα.

Άλλα στελέχη που έχουν αποχωρήσει ή αναμένεται ν' αποχωρήσουν: ο αναπληρωτής Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρικ Ντίαρμπορν που θα εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα. Ο Τζέρεμι Κατζ αναπληρωτής του Κον στο Εθνικό Οικονομικό Συμβούλιο. Ο Σον Κέιρνκρος, υψηλόβαθμος σύμβουλος του Τραμπ που διορίστηκε στην ηγεσία του οργανισμού εξωτερικής βοήθειας (Millennium Challenge Corporation). H Ομαρόσα Μάνιγκαλτ-Νιούμαν που απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά της ως διευθύντρια επικοινωνίας στο γραφείο συνδέσμου με το κοινό.

Η αποχώρηση του Γκάρι Κον από την προεδρία του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου, έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης από τον περασμένο Αύγουστο, ενώ ο ίδιος, δεν έχει ακόμη λάβει τις τελικές του αποφάσεις, σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν μιλήσει μαζί του. Ο Κον έχει ρόλο στην κατάρτιση του σχεδίου για την αναβάθμιση των υποδομών στις ΗΠΑ, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί -χρονικά- η συμμετοχή του σε αυτό. Το περασμένο Σάββατο, ο ίδιος, δήλωσε "ευτυχισμένος" με την δουλειά του, όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο Τραμπ ενώπιον δημοσιογράφων στο Καμπ Ντέιβιντ.

Ο πρόεδρος Τραμπ συναντά σε κάθε περίπτωση δυσκολίες στη στελέχωση των κενών θέσεων που υπάρχουν στις υπηρεσίες του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με τις μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν γνώση των εξελίξεων στη «Δυτική Πτέρυγα».

Ο 45ος προέδρος των ΗΠΑ είναι αντιμέτωπος μ' ένα κλίμα πολιτικής αστάθειας στην Ουάσινγκτον, αλλά και με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφορικά με το ενδεχόμενο εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Από την πλευρά του, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι προσπαθεί να καλύψει τις κενές θέσεις μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, αν και επίσημα όλες οι πληροφορίες διαψεύδονται.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια