Υψηλόβαθμοι σύμβουλοι του Τραμπ ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση

Υψηλόβαθμοι σύμβουλοι του Τραμπ ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση Facebook Twitter
ELA
1

Έτοιμοι να αποχωρήσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, είναι ορισμένοι υψηλόβαθμοι σύμβουλοι του Τραμπ, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN.

Τους μήνες που προηγήθηκαν αρκετοί υψηλόβαθμοι σύμβουλοι της αμερικανικής κυβέρνησης για την εξωτερική και εσωτερική πολιτική, ανακοίνωσαν τις αποχωρήσεις τους.

Δύο από τους πιο σημαντικούς αξιωματούχους που είναι πιθανόν να αποχωρήσουν είναι ο Ντον Μακγκάν, σύμβουλος του Λευκού Οίκου, αλλά και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ.

Ο Μακγκάν, που αξιολογείται ως πιθανός μάρτυρας στην έρευνα Μιούλερ, επικαλείται ήδη νομικούς λόγους για την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει την κατάσταση, ενώ ο Μακμάστερ που είναι εν ενεργεία στρατηγός προσπάθησε να επιβάλλει την επιρροή του στην Δυτική Πτέρυγα, ενώ διαφώνησε με τον Τραμπ για τις επιλογές του στο Αφγανιστάν και το Ιράν.

Τα στελέχη του Λευκού Οίκου ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει, ως το τέλος Ιανουαρίου, να δηλώσουν αν προτίθενται να εγκαταλείψουν τα καθήκοντά τους ή να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι την διεξαγωγή των ενδιαμέσων εκλογών του Νοεμβρίου 2018, όπως μεταδίδει το CNN.

Στόχος είναι η αποφυγή δυσλειτουργιών, αλλά και την γνωστοποίηση των προθέσεων των στελεχών που βρίσκονται εντός του κέντρου διοίκησης της αμερικανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου.

Τα στελέχη που θα αποχωρήσουν θ' ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ντίνα Πάουελ, αναπληρώτριας Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, που ανακοίνωσε πέρσι την αποχώρησή της. Η ίδια, είχε εμπειρία από την κυβέρνηση Μπους και ήταν η μόνη από τους υψηλόβαθμους συμβούλους του Τραμπ, που είχε προηγούμενη εμπειρία στον Λευκό Οίκο.

Αναμένεται ότι θα συμμετέχει ως σύμβουλος για τα θέματα της Μέσης Ανατολής, υπό τον γαμπρό του Τραμπ Τζάρεντ Κούσνερ. Η ίδια, αναμένεται ότι θα συνοδεύσει τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σε επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην περιοχή, την επόμενη εβδομάδα.

Άλλα στελέχη που έχουν αποχωρήσει ή αναμένεται ν' αποχωρήσουν: ο αναπληρωτής Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρικ Ντίαρμπορν που θα εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα. Ο Τζέρεμι Κατζ αναπληρωτής του Κον στο Εθνικό Οικονομικό Συμβούλιο. Ο Σον Κέιρνκρος, υψηλόβαθμος σύμβουλος του Τραμπ που διορίστηκε στην ηγεσία του οργανισμού εξωτερικής βοήθειας (Millennium Challenge Corporation). H Ομαρόσα Μάνιγκαλτ-Νιούμαν που απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά της ως διευθύντρια επικοινωνίας στο γραφείο συνδέσμου με το κοινό.

Η αποχώρηση του Γκάρι Κον από την προεδρία του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου, έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης από τον περασμένο Αύγουστο, ενώ ο ίδιος, δεν έχει ακόμη λάβει τις τελικές του αποφάσεις, σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν μιλήσει μαζί του. Ο Κον έχει ρόλο στην κατάρτιση του σχεδίου για την αναβάθμιση των υποδομών στις ΗΠΑ, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί -χρονικά- η συμμετοχή του σε αυτό. Το περασμένο Σάββατο, ο ίδιος, δήλωσε "ευτυχισμένος" με την δουλειά του, όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο Τραμπ ενώπιον δημοσιογράφων στο Καμπ Ντέιβιντ.

Ο πρόεδρος Τραμπ συναντά σε κάθε περίπτωση δυσκολίες στη στελέχωση των κενών θέσεων που υπάρχουν στις υπηρεσίες του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με τις μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν γνώση των εξελίξεων στη «Δυτική Πτέρυγα».

Ο 45ος προέδρος των ΗΠΑ είναι αντιμέτωπος μ' ένα κλίμα πολιτικής αστάθειας στην Ουάσινγκτον, αλλά και με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφορικά με το ενδεχόμενο εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Από την πλευρά του, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι προσπαθεί να καλύψει τις κενές θέσεις μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, αν και επίσημα όλες οι πληροφορίες διαψεύδονται.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Moët στη δίνη εργασιακών σκανδάλων: Μοιάζει με «παλιομοδίτικη βασιλική αυλή μισογύνηδων»

Διεθνή / Η Moët στη δίνη εργασιακών σκανδάλων: Μοιάζει με «παλιομοδίτικη βασιλική αυλή μισογύνηδων»

Η Moët Hennessy είναι αντιμέτωπη με την αγωγή της Μαρίας Γκασπάροβιτς που ξεδίπλωσε ντόμινο αποκαλύψεων για σεξουαλική παρενόχληση, διακρίσεις λόγω φύλου και άδικες απολύσεις 
LIFO NEWSROOM
Οι 200 συμφωνίες του Τραμπ έγιναν τρεις – Ποιες χώρες πλησιάζουν, τι σημαίνει για την ΕΕ

Διεθνή / Οι 200 συμφωνίες του Τραμπ έγιναν τρεις – Ποιες χώρες πλησιάζουν, τι σημαίνει για την ΕΕ

Παρά την προεκλογική υπόσχεση για εμπορικές συμφωνίες με όλο τον κόσμο, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει υπογράψει μόνο τρεις. Πιο κοντά σε συμφωνία οι ΗΠΑ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό την απειλή δασμών-μαμούθ.
LIFO NEWSROOM
Ερυθρά θάλασσα: Δύο μέλη της ασφάλειας του ελληνόκτητου Eternity C διασώθηκαν σχεδόν 48 ώρες μετά την επίθεση των Χούτι

Ελλάδα / Ερυθρά θάλασσα: Δύο μέλη της ασφάλειας του ελληνόκτητου Eternity C διασώθηκαν σχεδόν 48 ώρες μετά την επίθεση των Χούτι

Το Eternity C, ελληνόκτητο πλοίο υπό λιβεριανή σημαία, είχε δεχθεί επίθεση τη Δευτέρα από πλωτά drones και ρουκέτες και βυθίστηκε λίγες ώρες αργότερα
LIFO NEWSROOM
Ο Πέδρο Σάντσεθ αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη κρίση της πρωθυπουργίας του

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη κρίση της πρωθυπουργίας του

Ο Πέδρο Σάντσεθ, πρωθυπουργός της Ισπανίας, αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες διαφθοράς και πολιτικές προκλήσεις, ενώ προσπαθεί να διατηρήσει την εξουσία του εν μέσω εσωτερικών και διεθνών πιέσεων
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη καλείται να δημιουργήσει αποθέματα τροφίμων και φαρμάκων σε περίπτωση νέας πανδημίας ή εισβολής

Διεθνή / Σχέδιο για δημιουργία αποθεμάτων τροφίμων, φαρμάκων και γεννητριών, υπό τον φόβο νέας πανδημίας στην Ευρώπη

«Γνωρίζουμε τις απειλές που αντιμετωπίζουμε… διακοπές ρεύματος, ακραία καιρικά φαινόμενα και μεταδοτικές ασθένειες. Αυτοί δεν είναι πια μακρινοί κίνδυνοι»
LIFO NEWSROOM
Γιατί οι New York Times υπονομεύουν την υποψηφιότητα του Ζοχράν Μαμντάνι;

Διεθνή / Γιατί οι New York Times υπονομεύουν την υποψηφιότητα του Ζοχράν Μαμντάνι;

Με μια σειρά άρθρων γνώμης, ένα κύριο άρθρο και ένα «αποκαλυπτικό» ρεπορτάζ, οι New York Times μοιάζουν σαν να βρίσκονται σε σταυροφορία εναντίον του Μαμντάνι, σύμφωνα με την πρώην αρχισυντάκτρια της εφημερίδας και νυν συνεργάτρια του Guardian, Μάργκαρετ Σάλιβαν.
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις κατά της αξιωματούχου του ΟΗΕ που διερευνά παραβιάσεις στη Γάζα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις κατά της αξιωματούχου του ΟΗΕ που διερευνά παραβιάσεις στη Γάζα

Η απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να επιβάλει κυρώσεις στην Albanese, ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, ήρθε μετά την αποτυχία των αμερικανικών πιέσεων προς τον ΟΗΕ να την απομακρύνει από τη θέση της
LIFO NEWSROOM
Ψήφος δυσπιστίας κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Δυσαρέσκεια για τη δεξιά στροφή της ΕΕ

Διεθνή / Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Σήμερα η ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας - Δυσαρέσκεια για τη δεξιά στροφή της ΕΕ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αντιμετωπίζει σπάνια ψήφο δυσπιστίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, φέρνοντας στο φως τη δυσαρέσκεια για τη δεξιά στροφή των πολιτικών της ΕΕ και ζητήματα διαφάνειας στη διακυβέρνηση
LIFO NEWSROOM
Όλο και περισσότερα παιδιά κάνουν διάλειμμα από τα smartphone για την ψυχική τους υγεία

Διεθνή / Όλο και περισσότερα παιδιά κάνουν διάλειμμα από τα smartphone για την ψυχική τους υγεία

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι τα παιδιά και οι έφηβοι παίρνουν πρωτοβουλία να διακόψουν τη χρήση smartphone και social media για να προστατεύσουν την ψυχική τους υγεία, την ασφάλεια και την συγκέντρωσή τους
LIFO NEWSROOM
Sotheby’s: Σε δημοπρασία ο μεγαλύτερος αρειανός μετεωρίτης στη Γη

Διεθνή / Sotheby’s: Σε δημοπρασία ο μεγαλύτερος αρειανός μετεωρίτης στη Γη

«Όταν εξετάστηκαν τα κομμάτια του, συνειδητοποιήσαμε: "Θεέ μου, είναι αρειανός". Στη συνέχεια ανακαλύψαμε ότι είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του Άρη στον πλανήτη μας », δηλώνει η αντιπρόεδρος του οίκου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια