Μοσκοβισί: Είμαι αισιόδοξος, μπορoύμε να ολοκληρώσουμε το ελληνικό πρόγραμμα το καλοκαίρι

Μοσκοβισί: Είμαι αισιόδοξος, μπορoύμε να ολοκληρώσουμε το ελληνικό πρόγραμμα το καλοκαίρι Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Αισιόδοξος ότι μπορεί να ολοκληρωθεί το ελληνικό πρόγραμμα το προσεχές καλοκαίρι δηλώνει ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί.


«Υπάρχει τώρα ένα παράθυρο ευκαιρίας που είναι ανοικτό για μια καλύτερη Ευρώπη», τονίζει ο Πιέρ Μοσκοβισί, σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στην ΕΡΤ, στο περιθώριο της συνάντησης που είχαν με τον Αλέξη Τσίπρα, το Σάββατο το πρωί, στη Λισαβόνα.

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ στέλνει το μήνυμα ότι «πρέπει να αδράξουμε αυτή την ευκαιρία», υπογραμμίζοντας πως «η ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο». Ο ίδιος – λίγες μόνο ώρες πριν από την τεχνική συμφωνία που θα επιτυγχάνονταν στην Αθήνα το ίδιο απόγευμα – δήλωνε αισιόδοξος για την πορεία και το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, καθώς επίσης και για την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα τον ερχόμενο Αύγουστο.


Ο κ. Μοσκοβισί σημειώνει την πρόθεση και τον στόχο του ίδιου και της Επιτροπής για ολοκλήρωση του προγράμματος έως τον Αύγουστο, και από εκεί και έπειτα για μια Ελλάδα-«κανονικό» μέλος της Ευρωζώνης, χωρίς άλλα προγράμματα, ικανή να ανακτήσει περισσότερη ανάπτυξη, να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, να μειώσει την ανεργία, να εφαρμόσει πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης, που θα έχει ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές και στη συνέχεια πλήρη κυριαρχία της δικής της πολιτικής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζελένσκι στέλνει τον υπουργό Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη – Κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν θέλει ειρήνη

Διεθνή / Ο Ζελένσκι στέλνει τον υπουργό Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη – Κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν θέλει ειρήνη

Οι συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη ξεκινούν σε κλίμα δυσπιστίας και χαμηλών προσδοκιών, με τις πραγματικές εξελίξεις να εξαρτώνται από την πολιτική βούληση των δύο προέδρων που παραμένουν εκτός τραπεζιού: του Πούτιν και του Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Η πτώση του Τζο Μπάιντεν: Πώς η ομάδα του συγκάλυψε την παρακμή του

Διεθνή / Η πτώση του Τζο Μπάιντεν: Πώς η ομάδα του συγκάλυψε την παρακμή του

Το περασμένο καλοκαίρι, το καταστροφικό ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ εξέθεσε τον 81χρονο πρόεδρο. Σε νέο βιβλίο, με τίτλο Original Sin, άνθρωποι του Λευκού Οίκου αποκαλύπτουν πώς οι αδυναμίες του Τζο Μπάιντεν κρύφτηκαν από το κοινό
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Με χαμηλές προσδοκίες και χωρίς Πούτιν - Ζελένσκι οι συνομιλίες της Κωνσταντινούπουλης

Διεθνή / Ουκρανία: Με χαμηλές προσδοκίες και χωρίς Πούτιν - Ζελένσκι οι συνομιλίες της Κωνσταντινούπουλης

Η απουσία Πούτιν και Ζελένσκι, η χαμηλόβαθμη ρωσική αντιπροσωπεία και ο σκεπτικισμός των δυτικών επισκιάζουν την πρώτη απευθείας διαπραγμάτευση μετά από τρία χρόνια πολέμου
LIFO NEWSROOM