Ο Μπομπ Γκέλντοφ επέστρεψε βραβείο - Το έχει λάβει και η ηγέτιδα της Μιανμάρ την οποία κατηγορεί για εθνοκάθαρση

Ο Μπομπ Γκέλντοφ επέστρεψε βραβείο - Το έχει λάβει και η ηγέτιδα της Μιανμάρ την οποία κατηγορεί για εθνοκάθαρση Facebook Twitter
0

Ο ιρλανδός τραγουδιστής Μπομπ Γκέλντοφ επέστρεψε σήμερα στην πόλη του Δουβλίνου ένα βραβείο με το οποίο είχε τιμηθεί και η ηγέτιδα της Μιανμάρ Αούγκ Σαν Σου Κι, την οποία κατηγόρησε για «εθνοκάθαρση» σε βάρος της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια.


Σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο της πόλης, ο Μπομπ Γκέλντοφ είπε πως το «Δουβλίνο δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με αυτή τη γυναίκα». Μπορεί ο αρχικός της αγώνας να ήταν σύμφωνος με τις ιρλανδικές αξίες, αλλά «ξεγελαστήκαμε, είναι μια δολοφόνος», πρόσθεσε.


Μη θέλοντας να έχει σχέση με τη βραβευθείσα με Νόμπελ Ειρήνης Κι, η οποία βρίσκεται εδώ και μήνες υπό τα πυρά της κριτικής για τη διαχείριση της κρίσης με τους Ροχίνγκια, ο Μπομπ Γκέλντοφ επέστρεψε το βραβείο «Ελευθερία της πόλης του Δουβλίνου» που είχε λάβει ο ίδιος το 2005 και η Αούνγκ Σαν Σου Κι το 1999.


«Πρέπει να επιστρέψει το Βραβείο Νόμπελ, πρέπει να επιστρέψει το βραβείο 'Ελευθερία της πόλης' και ίσως και να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου στη Χάγη» που δικάζει πρόσωπα που κατηγορούνται για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου, πρόσθεσε ο τραγουδιστής μιλώντας στα ΜΜΕ.


Περίπου 900.000 Ροχίνγκια έχουν καταφύγει στο Μπανγκλαντές όπου ζουν σε άθλιες συνθήκες σε καταυλισμούς προσφύγων στο νότιο τμήμα της χώρας. Η έξοδος περισσότερων από 600.000 εξ αυτών από τα τέλη Αυγούστου έχει χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ «εθνοκάθαρση».


Τραγουδιστής και επικεφαλής των Boomtown Rats, ο Μπομπ Γκέλντοφ, 66 ετών, κατάγεται από την περιοχή του Δουβλίνου και έγινε παγκοσμίως γνωστός με την ομάδα Band Aid που δημιουργήθηκε το 1984 προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την παροχή βοήθειας στον πληθυσμό της Αιθιοπίας, που μαστιζόταν από την πείνα. Πιο πρόσφατα, το 2014, συνέστησε μια νέα ομάδα για να συγκεντρώσει χρήματα κατά του Έμπολα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοστούμια και αναμνηστικά του «Downton Abbey» βγαίνουν σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Πολιτισμός / Κοστούμια και αναμνηστικά του «Downton Abbey» βγαίνουν σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Από μια τραπεζαρία σε στυλ 18ου αιώνα και την εντυπωσιακή τουαλέτα της Μάγκι Σμιθ μέχρι το ασημένιο ρολόι του μπάτλερ, τα αναμνηστικά αντικείμενα θα προσφερθούν σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που υποστηρίζει παιδιά με απειλητικές για τη ζωή τους παθήσεις και τις οικογένειές τους
LIFO NEWSROOM
Τρόμος, Ιμπρεσιονισμός και 5 αριστουργήματα του παρελθόντος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Έχει συμβεί ξανά τον Αύγουστο; Μάλλον όχι. 13 ταινίες από αύριο στα σινεμά της πόλης

Οι νέες ταινίες του Ζακ Κρέγκερ και των Ελληνοαυστραλών αδερφών Φιλίππου, η ωραιότατη έκπληξη που μας επιφύλασσε ο Σεντρίκ Κλαπίς και πέντε μεγάλες δόξες σε επανέκδοση κάνουν τον προγραμματισμό των θεατών σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πέθανε ο Τέρενς Σταμπ, ο θρυλικός «Στρατηγός Ζοντ» του Superman, σε ηλικία 87 ετών

Πολιτισμός / Πέθανε ο Τέρενς Σταμπ, ο θρυλικός «Στρατηγός Ζοντ» του Superman, σε ηλικία 87 ετών

Ο βρετανός ηθοποιός Τέρενς Σταμπ, γνωστός για τον ρόλο του ως General Zod στις ταινίες Superman, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών - Η καριέρα του περιλαμβάνει περισσότερες από 60 ταινίες και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ
LIFO NEWSROOM
Tι να δείτε στα σινεμά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Πολιτισμός / Tι να δείτε στα σινεμά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Από την πρώτη κινηματογραφική εξόρμηση του πράκτορα 007 στη θριλερική διαδικασία εκλογής νέου Πάπα στο «Κονκλάβιο» κι από τη δοκιμασμένη χιτσκοκική συνταγή του «Man who knew too Much» στην συναρπαστική αγωνιστική δράση του «F1: The Movie», μερικές επιλογές για όσους αποφάσισαν να περάσουν την αργία στο Κλεινόν Άστυ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Πολιτισμός / Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Στον Ναό Αγίου Γεωργίου Πραστειάς καταστράφηκε μεγάλο μέρος του εργοταξιακού εξοπλισμού στον προαύλιο χώρο, ενώ στο Κάστρο Βολισσού, ζημιές σημειώθηκαν στις υποδομές ανάδειξης 
LIFO NEWSROOM