Η Άσλεϊ Γκράχαμ μιλά για τον ρατσισμό που βίωσε ο σύζυγός της από την γιαγιά της όταν πρωτογνωρίστηκαν

Η Άσλεϊ Γκράχαμ μιλά για τον ρατσισμό που βίωσε ο σύζυγός της από την γιαγιά της όταν πρωτογνωρίστηκαν Facebook Twitter
2
Η Άσλεϊ Γκράχαμ μιλά για τον ρατσισμό που βίωσε ο σύζυγός της από την γιαγιά της όταν πρωτογνωρίστηκαν Facebook Twitter

Στο πρώτο της βιβλίο, η Άσλεϊ Γκράχαμ αποκαλύπτει την αποκαρδιωτική ιστορία του πώς η γιαγιά της φέρθηκε άσχημα στον τωρινό της σύζυγο, που τότε ήταν απλώς φίλος της, όταν τον γνώρισε για πρώτη φορά κι αυτό επειδή είναι μαύρος.

Το 29χρονο σουπερμόντελ παντρεύτηκε με τον Τζάστιν Έρβιν το 2010. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στην εκκλησία και με βάση τα όσα δηλώνουν κατά καιρούς ο ένας για τον άλλον παραμένουν πολύ ερωτευμένοι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η οικογένειά της τον καλωσόρισε όταν τους σύστησε για πρώτη φορά τον Τζάστιν πριν μερικά χρόνια. Για την ακρίβεια, ήταν μια εντελώς δυσάρεστη συνάντηση, την οποία η Άσλεϊ θυμάται και περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα στο πρώτο βιβλίο της με τίτλο «A New Model: What Confidence, Beauty and Power Really Look Like». 

Στο απόσπασμα από τα απομνημονεύματά της, που δημοσίευσε το Glamour, η Άσλει λέει πως «αφελώς ήλπιζε όλοι να έχουν αχρωματοψία» όταν τους γνώρισε για πρώτη φορά τον Τζάστιν. «Όταν ο παππούς και η γιαγιά μου γνώρισαν τον Τζάστιν, η γιαγιά μου ήταν φιλική αλλά ψυχρή. Τον χαιρέτισε και αμέσως έστριψε και έφυγε μακριά. Όταν ήρθε η ώρα να φύγουν, δεν του έδωσαν καν σημασία. Αντιθέτως η γιαγιά μου με κοίταξε στα μάτια, κι ενώ ο Τζάστιν στεκόταν ακριβώς πίσω μου, μου είπε, "Πες σ' αυτόν τον τύπο αντίο"», γράφει η ίδια. 

BTS from my @si_swimsuit shoot in #Fiji

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη A S H L E Y G R A H A M (@theashleygraham) στις

Μιλώντας στο Cosmopolitan, η Άσλεϊ είπε πως η αντίδραση της γιαγιάς της δεν άλλαξε την σχέση τους, αλλά «εκείνη τη στιγμή με έκανε να νιώσω τρομερή θλίψη». «Δεν είχα δει ποτέ αυτήν την πλευρά της. Η γιαγιά μου ήταν μια αδαής λευκή γυναίκα που ποτέ δεν είχε βρεθεί ανάμεσα σε μαύρους ανθρώπους», προσθέτει. Όπως εξομολογείται, ήταν η υπομονή του συζύγου της που την βοήθησε να ξεπεράσει το συμβάν. «Όταν έφυγαν, πήρα τον Τζάστιν να πάμε μια βόλτα. Ποτέ δεν θα ξεχάσω τι μου είπε σε αυτήν την βόλτα: "Ο ρατσισμός ποτέ δεν προκαλεί έκπληξη, μόνο απογοήτευση"», θυμάται η Άσλεϊ. Στη συνέχεια λέει πως ο Τζάστιν την έκανε μα καταλάβει πως οι γνώσεις που είχε η γιαγιά της για τους μαύρους ήταν περιορισμένες, επειδή τους έβλεπε κυρίως στα μέσα ενημέρωσης που τους παρουσιάζουν βίαιους. «Ενδεχομένως δεν είχε κοιτάξει ποτέ στη ζωή έναν μαύρο στα μάτια, πόσο μάλλον να συζητήσει μαζί του και τώρα ένας από αυτούς ήταν στο σπίτι της κόρης της κι έβγαινε με την εγγονή της. Νομίζω ότι ήταν καταπληκτικό το πώς ο Τζάστιν παραμέρισε την υπερηφάνειά του και είπε, "Ξέρεις κάτι; Αυτή είναι η μέλλουσα σύζυγός μου κι αυτή είναι γιαγιά της. Θα κάνω ό,τι θα έκανε ο καθένας, άσχετα με την φυλή, την τάξη και το φύλο του. Θα την πλησιάσω και θα της μιλήσω επειδή θέλω να έχω σχέσεις μαζί της"», σημειώνει η ίδια. 

Στην 60η επέτειο γάμου της γιαγιάς, ο Τζάστιν της τηλεφώνησε για να της δώσει ευχές παρά την ψυχρότητα με την οποία τον είχε αντιμετωπίσει. «Μετά η γιαγιά κάλεσε την μαμά μου και της είπε, "Δεν θα πιστέψεις ποιος μου τηλεφώνησε". Από εκεί κι έπειτα, τον αγάπησε. Τον λάτρεψε», αναφέρει η Άσλεϊ. 

Όσον αφορά την σχέση της με τον Τζάστιν, σε περσινή της συνέντευξη στο Elle του Καναδά είχε δηλώσει: «Ήταν διαφορετικός. Ήταν επίμονος. Ήταν ευγενικός. Με προκαλούσε. Επίσης, είχε κι αυτούς τους κοιλιακούς». Βέβαια, παρά την έλξη που ένιωσαν ο ένας για τον άλλον, περίμεναν μέχρι να παντρευτούν για να κάνουν σεξ. «Περιμέναμε. Πείτε με τρελή, αλλά απέδωσε. Το σεξ μας είναι καταπληκτικό! Με σεβάστηκε περισσότερο επειδή δεν έδειξα πρόθυμη να υποκύψω έτσι απλά», έχει πει στο παρελθόν η Άσλεϊ, που ωστόσο με άλλους συντρόφους της είχε κανονικά ερωτικές σχέσεις. 

Επίσης, έχει παραδεχθεί ανοικτά πως έχει πέσει θύμα κακοποίησης μέσα σχέση της. «Η συγγραφή αυτού του βιβλίου λειτούργησε αναμφίβολα σαν ψυχοθεραπεία για μένα. Ένας από τους λόγους που αποφάσισα να μοιραστώ τις ιστορίες μου, ένας από αυτούς που με πονούν και περισσότερο, είναι πως πολλές γυναίκες έχουν βιώσει πράγματα σαν αυτά που έζησα κι εγώ», τονίζει η Άσλεϊ. Και καταλήγει: «Δεν ήξερα τι να κάνω τότε. Ίσως αν είχα διαβάσει ένα βιβλίο που μιλούσε για ένα κορίτσι που είχε περάσει κάτι παρόμοιο, θα ήξερα να πω "Σταμάτα! Δεν είναι σωστό!" ή θα το είχα πει στην μητέρα μου, και θα είχε τακτοποιηθεί. Νομίζω πως το να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος είναι πολύ σημαντικό», καταλήγει. 

Πολιτισμός
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοστούμια και αναμνηστικά του «Downton Abbey» βγαίνουν σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Πολιτισμός / Κοστούμια και αναμνηστικά του «Downton Abbey» βγαίνουν σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Από μια τραπεζαρία σε στυλ 18ου αιώνα και την εντυπωσιακή τουαλέτα της Μάγκι Σμιθ μέχρι το ασημένιο ρολόι του μπάτλερ, τα αναμνηστικά αντικείμενα θα προσφερθούν σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που υποστηρίζει παιδιά με απειλητικές για τη ζωή τους παθήσεις και τις οικογένειές τους
LIFO NEWSROOM
Τρόμος, Ιμπρεσιονισμός και 5 αριστουργήματα του παρελθόντος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Έχει συμβεί ξανά τον Αύγουστο; Μάλλον όχι. 13 ταινίες από αύριο στα σινεμά της πόλης

Οι νέες ταινίες του Ζακ Κρέγκερ και των Ελληνοαυστραλών αδερφών Φιλίππου, η ωραιότατη έκπληξη που μας επιφύλασσε ο Σεντρίκ Κλαπίς και πέντε μεγάλες δόξες σε επανέκδοση κάνουν τον προγραμματισμό των θεατών σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πέθανε ο Τέρενς Σταμπ, ο θρυλικός «Στρατηγός Ζοντ» του Superman, σε ηλικία 87 ετών

Πολιτισμός / Πέθανε ο Τέρενς Σταμπ, ο θρυλικός «Στρατηγός Ζοντ» του Superman, σε ηλικία 87 ετών

Ο βρετανός ηθοποιός Τέρενς Σταμπ, γνωστός για τον ρόλο του ως General Zod στις ταινίες Superman, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών - Η καριέρα του περιλαμβάνει περισσότερες από 60 ταινίες και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ
LIFO NEWSROOM
Tι να δείτε στα σινεμά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Πολιτισμός / Tι να δείτε στα σινεμά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Από την πρώτη κινηματογραφική εξόρμηση του πράκτορα 007 στη θριλερική διαδικασία εκλογής νέου Πάπα στο «Κονκλάβιο» κι από τη δοκιμασμένη χιτσκοκική συνταγή του «Man who knew too Much» στην συναρπαστική αγωνιστική δράση του «F1: The Movie», μερικές επιλογές για όσους αποφάσισαν να περάσουν την αργία στο Κλεινόν Άστυ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Πολιτισμός / Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Στον Ναό Αγίου Γεωργίου Πραστειάς καταστράφηκε μεγάλο μέρος του εργοταξιακού εξοπλισμού στον προαύλιο χώρο, ενώ στο Κάστρο Βολισσού, ζημιές σημειώθηκαν στις υποδομές ανάδειξης 
LIFO NEWSROOM