Ινδία: Η «πιο παχύσαρκη γυναίκα στον κόσμο» έχασε 100 κιλά με τη βοήθεια χειρουργικής επέμβασης

Ινδία: Η «πιο παχύσαρκη γυναίκα στον κόσμο» έχασε 100 κιλά με τη βοήθεια χειρουργικής επέμβασης Facebook Twitter
0

Μία Αιγύπτια, η οποία πιστεύεται ότι είναι η πιο παχύσαρκη γυναίκα στον κόσμο, υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση λιπώδους ιστού.

Η Έμαν Άχμεντ Αμπντ Ελ Άτι, η οποία ζύγιζε περίπου 500 κιλά, δεν είχε βγει από το σπίτι της στην Αίγυπτο για πάνω από δύο δεκαετίες μέχρι που έφτασε στο Μουμπάι, την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, τον περασμένο μήνα, για να υποβληθεί σε βαριατρική χειρουργική επέμβαση.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου Saifee στο Μουμπάι είπε ότι η γυναίκα κατάφερε να χάσει 100 κιλά από τον Ιανουάριο.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε, σε όλους όσοι έδειξαν ενδιαφέρον ότι η ιατρική ομάδα του νοσοκομείου πραγματοποίησε επιτυχώς την χειρουργική επέμβαση στην Έμαν Άχμεντ», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Η Έμαν υποβλήθηκε επιτυχώς με αναισθησία σε λαπαροσκοπική γαστροπλαστική sleeve (κάθετη γαστρεκτομή - γαστρικό μανίκι) στις 7 Μαρτίου στο νοσοκομείο χωρίς επιπλοκές.

«Σιτίζεται με ορό. Οι επόμενες κινήσεις της ιατρικής ομάδας που την παρακολουθεί είναι να φροντίσουν όλα τα σχετιζόμενα (με την παχυσαρκία) ιατρικά της προβλήματα, ώστε να είναι σε θέση να ταξιδέψει πίσω στην Αίγυπτο το συντομότερο δυνατό», προσθέτει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Εκπρόσωπος του δρα Μουφαζάλ Λακνταουάλα, ο οποίος είναι επικεφαλής της ιατρικής ομάδας, δήλωσε ότι το βάρος της 37χρονης Αιγύπτιας έπεσε κάτω από τα 400 κιλά από τις αρχές Φεβρουαρίου που μετέβη στο Μουμπάι.

Η ίδια εκπρόσωπος δήλωσε στο AFP ότι «η Έμαν έχει χάσει περισσότερα από 100 κιλά και αδυνατίζει σταδιακά και σε καθημερινή βάση με τη βοήθεια της θεραπείας και την υποστήριξη (που της παρέχεται)».

Η αδελφή της είχε προσεγγίσει τον Λακνταουάλα -έναν ειδικό χειρουργό σε θέματα νοσογόνου παχυσαρκίας- τον Οκτώβριο λέγοντας ότι η Έμαν χρειαζόταν επείγουσα βοήθεια.

Η οικογένειά της τον ενημέρωσε ότι ως παιδί είχε διαγνωστεί με ελεφαντίαση, μία πάθηση που οδηγεί στην υπερβολική διόγκωση των άκρων και άλλων οργάνων του σώματος, γεγονός που ουσιαστικά την είχε καθηλώσει.

Η 37χρονη έχει υποστεί εγκεφαλικό και αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα υγείας οφειλόμενα στο βάρος της, μεταξύ των οποίων διαβήτης, υπέρταση, υπερένταση και αϋπνίες.

Το αίτημά της να της χορηγηθεί βίζα από την Ινδία είχε αρχικά απορριφθεί, αλλά στη συνέχεια της δόθηκε άδεια εισόδου στη χώρα αφού έκανε έκκληση μέσω Twitter απευθείας στον ινδό υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος και παρενέβη.

Βρισκόταν επί καιρό σε στάση αναμονής καθώς καμία αεροπορική εταιρεία δεν δεχόταν να την μεταφέρει εξαιτίας των προβλημάτων υγείας της.

Η βαριατρική χειρουργική είναι όλο και συχνότερη στην Ινδία, όπου πολλοί είναι εκείνοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα παχυσαρκίας, ειδικά σε αστικές περιοχές.

Η Ινδία είναι σημαντικός προορισμός για ιατρικό τουρισμό χάρη στην ποιότητα των υπηρεσιών της, την απουσία λίστας αναμονής και το σημαντικά χαμηλότερο κόστος συγκριτικά με τη Δύση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόχραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζοχράν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Γνώρισε μέσω dating app τον Μαμντάνι και παντρεύτηκαν το 2024 - Σε αναρτήσεις της έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους και έχει επικρίνει την αμερικανική εξωτερική πολιτική
LIFO NEWSROOM
«Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

Διεθνή / «Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

O 48χρονος Σαμίρ Ζιτούνι τραυματίστηκε σοβαρά προσπαθώντας να εμποδίσει τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο που ταξίδευε από το Ντόνκαστερ προς το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Διεθνή / Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Η οικογένεια Hinduja, με χαμηλό δημόσιο προφίλ αλλά τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα, βρέθηκε φέτος στην κορυφή της λίστας πλουσίων των Sunday Times με περιουσία που εκτιμάται στα 35,3 δισ. λίρες
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Διεθνή / Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Η αστυνομία είχε ήδη ταυτοποιήσει τον δράστη ως ύποπτο για προηγούμενη επίθεση με μαχαίρι στο δίκτυο του Λονδίνου, όμως δεν κατάφερε να τον εντοπίσει προτού ξεσπάσει το αιματηρό περιστατικό στο τρένο
LIFO NEWSROOM
Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Διεθνή / Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Η κατοχή και δημοσίευση τέτοιου υλικού θα αποτελούν ποινικό αδίκημα, κατατάσσοντάς τον στραγγαλισμό στην ίδια κατηγορία με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και το τρομοκρατικό περιεχόμενο.
LIFO NEWSROOM