Κυπριακό: Διερευνητικές επαφές Άιντε με Αναστασιάδη και Ακιντζί για επανάληψη των συνομιλιών

Κυπριακό: Διερευνητικές επαφές Άιντε με Αναστασιάδη και Ακιντζί για επανάληψη των συνομιλιών Facebook Twitter
0

Σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης στο Κυπριακό και επιστροφής των ηγετών των δύο κοινοτήτων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Έσπεν Άιντε, συναντήθηκε σήμερα με τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και αύριο θα έχει συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη, ο κ. Άιντε διατύπωσε την εκτίμηση ότι θα καταστεί δυνατή η επανάληψη των διαπραγματεύσεων. Ανέφερε ότι διερευνά το πώς θα ξεπεραστεί το αδιέξοδο στις συνομιλίες και τι θα κάνουν όταν επιστρέψουν σε αυτές. «Συζητήσαμε ορισμένες ιδέες, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τη συνάντηση και με τον κ. Ακιντζί» δήλωσε ο κ. Άϊντε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης έχει συγκεκριμένες ιδέες, οι οποίες μπορούν να διευκολύνουν τον διάλογο. Επανέλαβε δε, την ετοιμότητα του κύπριου προέδρου να επιστρέψει ακόμα και αύριο στον διάλογο. Ο κ. Χριστοδουλίδης επεσήμανε πως οι διαφορές οι οποίες υπάρχουν, δεν λύνονται μέσω δημόσιων τοποθετήσεων, αλλά στο τραπέζι του διαλόγου.

Στο μεταξύ, η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις Ποστασί» γράφει ότι στις 9 Μαρτίου θα κάνει προεκλογική ομιλία στα κατεχόμενα ο τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη θέση της διοικήτριας της FED ενώ «μάχεται» για την απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη FED ενώ θα «μάχεται» ενάντια στην απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά τον Τραμπ από το να αποπέμψει την Κουκ από τη θέση της διοικήτριας της FED, έπειτα από καταγγελίες για απάτη σε στεγαστικά δάνεια
LIFO NEWSROOM
Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Διεθνή / Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Η Τσούρκοβ, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε εξαφανιστεί στο Ιράκ το 2023 κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού - Μήνες μετά ο Νετανιάχου αποκάλυψε πως έχει απαχθεί από την Κατάιμπ Χεζμπολάχ
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM