Καταζητείται: Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Τυνήσιου που εξαπέλυσε την επίθεση στο Βερολίνο

Καταζητείται: Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Τυνήσιου που εξαπέλυσε την επίθεση στο Βερολίνο Facebook Twitter
0
Καταζητείται: Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Τυνήσιου που εξαπέλυσε την επίθεση στο Βερολίνο Facebook Twitter

Οι πρώτες φωτογραφίες του Τυνήσιου, που αναζητείται από την αστυνομία ως ύποπτος για την επίθεση στο Βερολίνο, ήρθαν στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, κάτω από το κάθισμα του οδηγού, στο φορτηγό που σκόρπισε τον θάνατο το απόγευμα της Δευτέρας σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, βρέθηκαν έγγραφα ταυτότητας που φέρουν το όνομα Ανίς Α.

Η εφημερίδα Bild δημοσίευσε αρχικά μία φωτογραφία του υπόπτου, που φέρεται να βρισκόταν στα έγγραφα που εντοπίστηκαν, τα οποία δίνουν στους αιτούντες άσυλο προσωρινή άδεια παραμονής στη Γερμανία, μέχρι να γίνει αποδεκτό ή να απορριφθεί το άιτημά τους. Τεράστια επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη για να εντοπιστεί ο ύποπτος.

Καταζητείται: Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Τυνήσιου που εξαπέλυσε την επίθεση στο Βερολίνο Facebook Twitter
Φωτογραφία: Daily Mail

Σύμφωνα με πληροφορίες των εφημερίδων Bild και Allgemeine Zeitung του Μάιντς, ο άνδρας αυτός είναι γνωστός με τρία διαφορετικά ονόματα και τρεις διαφορετικές ηλικίες, ενώ σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel κατάγεται από την πόλη Ταταουίν στη νότια Τυνησία και είναι γεννημένος το 1992. Η Bild αναφέρει ότι είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές για επιθέσεις και τραυματισμούς, αλλά μετά την παραπομπή του σε δίκη εξαφανίστηκε και επιπλέον θεωρείται επικίνδυνος γιατί έχει διασυνδέσεις «με ένα μεγάλο ισλαμιστικό δίκτυο».

Ένας Πακιστανός, ο οποίος συνελήφθη λίγο μετά την επίθεση κοντά στον τόπο της τραγωδίας τελικά αφέθηκε ελεύθερος χθες το βράδυ.

Καταζητείται: Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Τυνήσιου που εξαπέλυσε την επίθεση στο Βερολίνο Facebook Twitter

Το 25 τόνων φορτηγών, το οποίο ανήκει σε πολωνική εταιρεία μεταφορών, κατέπεσε στα ξύλινα κιόσκια της χριστουγεννιάτικης αγοράς στο Βερολίνο, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας 45. Ο πολωνός οδηγός του βρέθηκε νεκρός από σφαίρα μέσα στην καμπίνα του οχήματος και σύμφωνα με την Bild ήταν ζωντανός μέχρι τη στιγμή της επίθεσης. Η εφημερίδα επικαλείται έναν ερευνητή ο οποίος δήλωσε ότι πρέπει να προηγήθηκε συμπλοκή με τον δράστη, ο οποίος μάλιστα ενδεχομένως να έχει τραυματιστεί. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Καταζητείται: Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Τυνήσιου που εξαπέλυσε την επίθεση στο Βερολίνο Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Ο Τομ Φίλιπς είχε καταφέρει να διαφύγει από αρκετές προσπάθειες των αρχών να τον θέσουν υπό κράτηση, παρά το ότι η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί και τον είχε καταδιώξει επανειλημμένα
LIFO NEWSROOM
Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Διεθνή / Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Ο Χαβιέρ Μιλέι υποσχέθηκε να «επιταχύνει» τις μεταρρυθμίσεις του, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με εντεινόμενη δυσαρέσκεια εξαιτίας σκανδάλου και της πολιτικής του όσον αφορά τις δημόσιες δαπάνες
LIFO NEWSROOM
Ιρανός ΥΠΕΞ: Η Τεχεράνη θα δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά της με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων

Διεθνή / Ιράν: Ο όρος για να δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά του

Απευθυνόμενος στη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, την αποκαλούμενη ομάδα Ε3, ο Ιρανός ΥΠΕΞ τονίζει: «Αν δεν αδράξουν αυτό το παράθυρο ευκαιρίας οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές»
LIFO NEWSROOM
Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

Διεθνή / Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

«Προειδοποίησα τη Χαμάς για τις συνέπειες που θα έχει η άρνησή της, αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση, δεν θα υπάρξει άλλη» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη συμφωνία περί ανταλλαγής ομήρων
LIFO NEWSROOM
Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

Διεθνή / Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

​​​​​​​Microsoft και NetBlocks επιβεβαιώνουν βλάβες σε καλωδιακά συστήματα στην Ερυθρά Θάλασσα – Χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν και τα ΗΑΕ επηρεάστηκαν με χαμηλές ταχύτητες και διακοπές.
LIFO NEWSROOM