Συρία: Το "παρακλάδι" της Άλ Κάιντα επελαύνει στο Χαλέπι

Συρία: Το "παρακλάδι" της Άλ Κάιντα επελαύνει στο Χαλέπι Facebook Twitter
0

Ανταρτικές ομάδες του Μετώπου αλ Νούσρα που συνδέεται με την αλ Κάιντα κατέλαβαν τρεις περιοχές στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου στη Συρία, μετά από μάχες με το συριακό στρατό, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Μέτωπο αλ Νούσρα μαζί με άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις έχουν εμπλακεί σε σκληρές μάχες με το συριακό στρατό στις νότιες περιοχές του Χαλεπίου, κατά το τελευταίο τετραήμερο εξαπολύοντας σφοδρές επιθέσεις κατά των κυβερνητικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο, που έχει την έδρα του στη Βρετανία, οι αντάρτες κατόρθωσαν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τις περιοχές Ζεϊτάν, Χαλάσα και Μπαρνέ.

Οι αντάρτες κατέλαβαν τις περιοχές αυτές, παρά την αεροπορική υποστήριξη της συριακής αεροπορίας στις κυβερνητικές δυνάμεις, ενώ οι ανταρτικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει τις κυβερνητικές δυνάμεις στην πόλη αλ Χαντέρ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM