Χάρι Πότερ, η σειρά: Ποιοι θα υποδυθούν τους Ντάμπλντορ, Σνέιπ, Μακγκόναγκαλ και Χάγκριτ 

Χάρι Πότερ, η σειρά: Ποιοι θα υποδυθούν τους Ντάμπλντορ, Σνέιπ, Μακγκόναγκαλ και Χάγκριτ  Facebook Twitter
Ο Τζον Λίθγκοου θα υποδυθεί τον Άλμπους Ντάμπλντορ / Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Ανακοινώθηκαν από το HBO οι ηθοποιοί που θα ενσαρκώσουν τους ρόλους των καθηγητών του Χόγκουαρτς, στη μεταφορά του Χάρι Πότερ στη μικρή οθόνη.

Ο Τζον Λίθγκοου θα υποδυθεί τον διευθυντή του Χόγκουαρτς, Άλμπους Ντάμπλντορ, ενώ ο Πάαπα Εσιεντού τον Σέβερους Σνέιπ. 

Χάρι Πότερ, η σειρά: Ποιοι θα υποδυθούν τους Ντάμπλντορ, Σνέιπ, Μακγκόναγκαλ και Χάγκριτ  Facebook Twitter
O Πάαπα Εσιεντού θα υποδυθεί τον Σέβερους Σνέιπ / Φωτογραφία αρχείου: EPA

Το HBO ανακοίνωσε ακόμη ότι είχε επιλέξει την Τζάνετ ΜακΤίρ ως Μινέρβα ΜακΓκόναγκαλ και τον Νικ Φροστ ως Ρούμπιους Χάγκριντ. 

Χάρι Πότερ, η σειρά: Ποιοι θα υποδυθούν τους Ντάμπλντορ, Σνέιπ, Μακγκόναγκαλ και Χάγκριτ  Facebook Twitter
Η Τζάνετ ΜακΤίρ θα γίνει η Μινέρβα ΜακΓκόναγκαλ / Φωτογραφία αρχείου: EPA
Χάρι Πότερ, η σειρά: Ποιοι θα υποδυθούν τους Ντάμπλντορ, Σνέιπ, Μακγκόναγκαλ και Χάγκριτ  Facebook Twitter
Ο Νικ Φροστ θα υποδυθεί τον Ρούμπιους Χάγκριντ / Φωτογραφία αρχείου: EPA

Το κάστινγκ για σημαντικούς ρόλους όπως ο Χάρι Πότερ, η Ερμιόνη Γκρέιντζερ και ο Ρον Ουέσλι δεν έχει ανακοινωθεί και η σειρά — βασισμένη στα βιβλία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της J.K. Rowling — δεν έχει επίσημο τίτλο ή ημερομηνία προβολής.

Το HBO είπε επίσης ότι ο Λουκ Θάλον και ο Πολ Γουάιτχαουζ θα ενταχθούν στο καστ ως Κουίρινους Κουίρελ και Άργκους Φιλτς.

«Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε τέτοια εξαιρετικά ταλέντα μαζί μας και ανυπομονούμε να τους δούμε να φέρνουν αυτούς τους αγαπημένους χαρακτήρες στη νέα τους ζωή», ανέφεραν σε κοινή δήλωση η Francesca Gardiner, η παραγωγός της σειράς και ο Mark Mylod, ο οποίος θα σκηνοθετήσει πολλά επεισόδια (είναι και οι δύο εκτελεστικοί παραγωγοί της σειράς).

Ο Λίθγκοου πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του 1990 «3rd Rock From the Sun» και κέρδισε Emmy για τους ρόλους του στα «Dexter» και «The Crown», όπου υποδύθηκε τον Ουίνστον Τσόρτσιλ. Έχει επίσης κερδίσει δύο βραβεία Tony και έχει μια σπουδαία κινηματογραφική καριέρα. Ήταν επίσης ο ένας από τους καρδινάλιους που διεκδικούσαν τον παπισμό στο περσινό «Conclave».

Είπε στο ScreenRant τον Φεβρουάριο ότι είχε υπογράψει για να παίξει τον Ντάμπλντορ, έναν ρόλο που έπαιξε στις πρωτότυπες ταινίες «Χάρι Πότερ» ο Ρίτσαρντ Χάρις, που πέθανε το 2002, και ο Μάικλ Γκαμπόν, που πέθανε το 2023. (Ο Τζουντ Λο έπαιξε έναν νεότερο Ντάμπλντορ στην ταινία «Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του Ντάμπλντορ».

«Δεν ήταν εύκολη απόφαση γιατί θα με ορίσει για το τελευταίο κεφάλαιο της ζωής μου, φοβάμαι», είπε τότε ο Λίθγκοου. «Αλλά είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Μερικοί υπέροχοι άνθρωποι στρέφουν την προσοχή τους πίσω στον "Χάρι Πότερ". Γι' αυτό ήταν μια τόσο δύσκολη απόφαση. Θα είμαι περίπου 87 ετών στο πάρτι της σειράς, αλλά είπα ναι».

Η νέα σειρά θα προβληθεί στο HBO και θα μεταδοθεί στο Max. Το HBO είπε το 2023 ότι η σειρά θα ήταν μια «πιστή προσαρμογή» των επτά βιβλίων που εκδόθηκαν μεταξύ 1997 και 2007, ενώ οι οκτώ επιτυχημένες ταινίες Χάρι Πότερ, κυκλοφόρησαν μεταξύ 2001 και 2011.

Με πληροφορίες από New York Times

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Παρα Πέντε» επιστρέφει 20 χρόνια μετά

TV & Media / «Θα γράψουμε το 50ο επεισόδιο μαζί»: Το teaser Καπουτζίδη για το reunion του «Παρα Πέντε»

Στην επέτειο συμπλήρωσης των είκοσι ετών από την προβολή του πρώτου επεισοδίου του «Παρά Πέντε», ο Γιώργος Καπουτζίδης εμφανίστηκε σε ένα teaser ανακοινώνοντας την επιστροφή της σειράς
LIFO NEWSROOM
Το South Park βάζει στο στόχαστρο Νετανιάχου και Τραμπ στο νέο επεισόδιο

TV & Media / Το South Park βάζει στο στόχαστρο Νετανιάχου και Τραμπ στο νέο επεισόδιο

Με φρενήρη ρυθμό και σκηνές που θυμίζουν Looney Tunes, το επεισόδιο βάζει στο στόχαστρο τόσο τις ΗΠΑ όσο και το Ισραήλ, αποτυπώνοντας με τον καυστικό τρόπο του South Park την ένταση που επικρατεί διεθνώς
LIFO NEWSROOM
Τζίμι Κίμελ: «Γεια σου όμορφε» - Το καυστικό σκετς με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο κατά Τραμπ και FCC

TV & Media / Τζίμι Κίμελ: «Γεια σου όμορφε» - Το καυστικό σκετς με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο κατά Τραμπ και FCC

Ο Τζίμι Κίμελ, κατά την έναρξη της εκπομπής, επιτέθηκε στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) και τον διορισμένο πρόεδρό της, από τον Ντόναλντ Τραμπ, Μπρένταν Καρ, που ζήτησε την απομάκρυνσή του
LIFO NEWSROOM