Ο «Ρον» των ταινιών «Χάρι Πότερ» οφείλει 2,3 εκατ. δολάρια σε φόρους

Ο «Ρον» των ταινιών «Χάρι Πότερ» οφείλει 2,3 εκατ. δολάρια σε φόρους Facebook Twitter
Ρούπερτ Γκριντ/ Φωτ.: EPA
0

Ο Ρούπερτ Γκριντ, ηθοποιός που στις ταινίες του «Χάρι Πότερ» υποδύθηκε τον «Ρον», οφείλει 2,3 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους, αφού έχασε τη δικαστική μάχη με τις φορολογικές αρχές της Βρετανίας.

Ο Γκριντ, ο οποίος υποδύθηκε τον Ρον Γουίσλι στο franchise ταινιών του «Χάρι Πότερ», έλαβε αρχικά εντολή να πληρώσει τα χρήματα το 2019, όταν η φορολογική υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, ερεύνησε τη φορολογική δήλωση που είχε υποβάλει το 2012.

Τότε, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο Γκριντ είχε δηλώσει με λάθος τρόπο ποσά ύψους 5,7 εκατομμυρίων δολαρίων που προέκυψαν ως εισοδήματα από πωλήσεις DVD, τηλεοπτικά κανάλια, δικαιώματα ροής και άλλες πηγές. Ο Γκριντ δήλωσε τα ποσά αυτά ως κεφαλαιουχικό περιουσιακό στοιχείο και όχι ως εισόδημα, το οποίο υπόκειται σε πολύ υψηλότερο φορολογικό συντελεστή.

Οι δικηγόροι του ηθοποιού άσκησαν έφεση, αλλά μετά από χρόνια διαμάχης, το δικαστήριο αποφάσισε αυτή την εβδομάδα εναντίον του ηθοποιού. Η δικαστής Χάριετ Μόργκαν είπε ότι τα χρήματα «προήλθαν ουσιαστικά στο σύνολο της αξίας τους από τις δραστηριότητες του κ. Γκριντ» και «φορολογούνται ως εισόδημα».

Ο Γκριντ, 36 ετών, πρωταγωνίστησε και στις οκτώ ταινίες του Χάρι Πότερ μεταξύ 2001 και 2011 ως ο καλύτερος φίλος του μικρού μάγου. Υπολογίζεται ότι κέρδισε περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια από τον ρόλο. Νωρίτερα, είχε χάσει άλλη δικαστική μάχη για επιστροφή φόρου ύψους 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων το 2019.

Με πληροφορίες από NBC News

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM