Φεστιβάλ Δράμας: Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής ο Γιώργος Αγγελόπουλος

Φεστιβάλ Δράμας: Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής ο Γιώργος Αγγελόπουλος Facebook Twitter
Γιώργος Αγγελόπουλος / ΕΡΤ
0

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Το ΔΣ του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αποφάσισε ομόφωνα να κάνει αποδεκτή την γνωμοδότηση της επιτροπής αξιολόγησης, και να αναθέσει στον Γιώργο Αγγελόπουλο την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ.

Η επιτροπή απαρτίστηκε από τους: Παναγιώτη Ιωσηφέλη, σεναριογράφο και Καθηγητή στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Σπύρο Σιάκα, Αναπληρωτή Καθηγητή, 3D Animation και Gaming στο Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Eλευθερία Καβάκα, προϊσταμένη του Φεστιβάλ Δράμας.

«Ο Γιώργος Αγγελόπουλος είναι ένας νέος και ταλαντούχος δημιουργός με θητεία στη μικρού μήκους ταινία αλλά και με σημαντικό θεσμικό ρόλο στο ενεργητικό του, καθώς διετέλεσε Διευθυντής Ανάπτυξης και Παραγωγής στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του DISFF διαθέτει ένα πολύ καλό βιογραφικό και ταυτόχρονα τη νεανική φρεσκάδα και την δημιουργικότητα που είναι απαραίτητες για ένα διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, του βεληνεκούς της Δράμας. Η ομάδα του Φεστιβάλ Δράμας τον καλωσορίζει, γεμάτη αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα του DISFF», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ΔΣ.

Ποιος είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος αποφοίτησε από το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., με ειδίκευση στη Σκηνοθεσία. Στη συνέχεια απέκτησε με υποτροφία Μεταπτυχιακό τίτλο στη Συγγραφή Σεναρίου από το University of The Arts του Λονδίνου.

Το 2017 ξεκίνησε να εργάζεται στη Διεύθυνση Ανάπτυξης και Παραγωγής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, για την οποία ανέλαβε χρέη Διευθυντή το 2020. Έθεσε σε ισχύ νέο σύγχρονο Κανονισμό προγραμμάτων χρηματοδότησης με πρόβλεψη άμεσης απορρόφησης σε εργασία νέων επαγγελματιών και κίνητρα που ενθάρρυναν την συμπεριληπτικότητα στους συντελεστές των ταινιών μικρού μήκους.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του διαμορφώθηκε ο μηχανισμός αξιολογήσεων με μητρώο αναγνωστών και σαφή καλλιτεχνικά κριτήρια και χρηματοδοτήθηκαν εκατοντάδες κινηματογραφικά σχέδια σε στάδιο γραφής, ανάπτυξης και παραγωγής.

Έχει δραστηριοποιηθεί στην κινηματογραφική εκπαίδευση ενηλίκων και συμμετείχε στη δημιουργία και υλοποίηση του εργαστηρίου Ανάπτυξης Σεναρίου για Παιδικές και Εφηβικές Ταινίες του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας.
Είναι εξωτερικός εμπειρογνώμονας του Γραφείου Δημιουργική Ευρώπη MEDIA και έχει συνεισφέρει ως σύμβουλος σεναρίου σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους.

Το Χρυσόψαρο (2017), η πρώτη του μικρού μήκους ταινία ως σεναριογράφος-σκηνοθέτης, έκανε την διεθνή της πρεμιέρα στο BFI Flare και στη συνέχεια αποτέλεσε μέρος Διεθνούς καμπάνιας του Βρετανικού Συμβουλίου για την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το 2025 ολοκλήρωσε τη δεύτερη μικρού μήκους ταινία του.

«Με αίσθημα ευθύνης αλλά και μεγάλο ενθουσιασμό αναλαμβάνω την καλλιτεχνική διεύθυνση ενός θεσμού που αποτελεί σημείο αναφοράς και εφαλτήριο για τους κινηματογραφιστές στην Ελλάδα. Είμαι σίγουρος ότι με ομαδικότητα και αφοσίωση στο σπουδαίο σκοπό του Φεστιβάλ θα συνεχίσουμε το σημαντικό έργο που επετεύχθη τα τελευταία χρόνια υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Σακαρίδη και θα εξελίξουμε το Φεστιβάλ σε μια παγκόσμια πλατφόρμα κινηματογραφικής δημιουργίας. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ήταν και θα παραμείνει ένα καταφύγιο για την πολυφωνία, τη διαφορετικότητα και την ανάγκη για ελεύθερη δημιουργία και έκφραση», ανέφερε για τη νέα θέση του ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Πολιτισμός / Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Ο 80χρονος ηθοποιός και παραγωγός δηλώνει ότι είναι ευτυχισμένος μακριά από το κινηματογραφικό πλατό, μετά από σχεδόν 60 χρόνια αδιάκοπης δουλειάς – «Μου αρκεί να βλέπω τη σύζυγό μου να παίζει»
LIFO NEWSROOM
Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη 3.500 ετών στο Περού: Το Peñico και ο μυστηριώδης πολιτισμός Caral

Πολιτισμός / Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη 3.500 ετών στο Περού: Το Peñico και ο μυστηριώδης πολιτισμός Caral

Αρχαιολόγοι εντόπισαν την αρχαία πόλη Peñico στη βόρεια επαρχία Barranca του Περού - Η ανακάλυψη αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για τον πολιτισμό Caral, τον αρχαιότερο της Αμερικής, και τη σύνδεσή του με τις πρώιμες κοινωνίες των Άνδεων και του Αμαζονίου
LIFO NEWSROOM
Όζι Όζμπορν: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο φινάλε των Black Sabbath

Πολιτισμός / Όζι Όζμπορν: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο φινάλε των Black Sabbath

Η συναυλία «Back To The Beginning» χαρακτηρίστηκε ως η "τελευταία υπόκλιση" για τον άνθρωπο που θεωρείται ο «πατέρας» του heavy metal έπειτα από αρκετά χρόνια προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Πάρκινσον
LIFO NEWSROOM
Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Πολιτισμός / Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Το συγκρότημα επανενώθηκε επί σκηνής έπειτα από 16 χρόνια - Ένα σετ γεμάτο ύμνους της βρετανικής μουσικής, πάθος, χιούμορ και η αγκαλιά που περίμεναν όλοι
LIFO NEWSROOM
Αναλύθηκε το αρχαιότερο γονιδίωμα της Αρχαίας Αιγύπτου: Τι αποκαλύπτει για την καταγωγή των πρώτων Αιγυπτίων

Πολιτισμός / Αναλύθηκε το αρχαιότερο γονιδίωμα της Αρχαίας Αιγύπτου: Τι αποκαλύπτει για την καταγωγή των πρώτων Αιγυπτίων

Για πρώτη φορά, επιστήμονες κατόρθωσαν να αποκωδικοποιήσουν το πλήρες DNA ενός ανθρώπου που έζησε στις απαρχές της αιγυπτιακής πολιτισμικής ιστορίας, φέρνοντας στο φως εκπλήξεις για τις γενετικές καταβολές των πρώτων κατοίκων της κοιλάδας του Νείλου
LIFO NEWSROOM
Δεινόσαυροι, Πολ Νιούμαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Δεινόσαυροι, Πολ Νιούμαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Η νέα προσθήκη στο franchise του Jurassic World, η επανέκδοση του «Cool Hand Luke» και μια κωμωδία με τον δημοφιλή Γάλλο κωμικό ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ