Αποχωρούν 33.000 αμερικάνοι στρατιώτες από το Αφγανιστάν

Αποχωρούν 33.000 αμερικάνοι στρατιώτες από το Αφγανιστάν Facebook Twitter
0

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, αποχωρεί από το Αφγανιστάν το τελευταίο «κύμα» των 33.000 αμερικανών στρατιωτών που είχε στείλει ο πρόεδρος Ομπάμα πριν από τρία χρόνια στη χώρα.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η αύξηση των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν είχε ως στόχο την αποδυνάμωση των Ταλιμπάν και τη δημιουργία συνθηκών για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, ώστε να προχωρήσει η εκπαίδευση του αφγανικού στρατού και αυτός να αναλάβει την ασφάλεια της χώρας, επιτρέποντας το ενδεχόμενο της απεμπλοκής των δυνάμεων της Δύσης.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι Ταλιμπάν δεν έχουν αποδυναμωθεί πλήρως καθώς πραγματοποιούν, συχνά, επιχειρήσεις κατά των νατοϊκών δυνάμεων, ενώ θα παραμείνουν εκεί ακόμα 68.000 άντρες του αμερικανικού στρατού.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM