Το χωριό στην Ινδία που άλλαξε το όνομά του προς τιμήν του Τζίμι Κάρτερ

Το χωριό στην Ινδία που άλλαξε το όνομά του προς τιμήν του Τζίμι Κάρτερ Facebook Twitter
0

Χιλιάδες μίλια μακριά από την Ουάσινγκτον, όπου προγραμματίζεται η κρατική κηδεία του Τζίμι Κάρτερ την επόμενη εβδομάδα, ένα ινδικό χωριό που φέρει το όνομα του πρώην Αμερικανού προέδρου αποτίει φόρο τιμής στη μνήμη του.

Ο Τζίμι Κάρτερ, που υπηρέτησε ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1977 έως το 1981, απεβίωσε την Κυριακή σε ηλικία 100 ετών. Η κηδεία του θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό της Ουάσινγκτον την Πέμπτη.

Το χωριό Carterpuri, ή αλλιώς «Χωριό του Κάρτερ», βρίσκεται περίπου 20 μίλια έξω από το Δελχί. Παλαιότερα ονομαζόταν Daulatpur Nasirabad και έγινε γνωστό όταν η μητέρα του Κάρτερ, Λίλιαν, έζησε εκεί τη δεκαετία του 1960, προσφέροντας εθελοντική εργασία ως νοσοκόμα.

«Οι κάτοικοι έντυσαν τη σύζυγό του με παραδοσιακές στολές. Ο Κάρτερ δοκίμασε ακόμη και ναργιλέ», θυμάται ο Μότι Ραμ, ένας από τους κατοίκους, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Κάρτερ στο χωριό στις 3 Ιανουαρίου 1978, μαζί με τη σύζυγό του Ροζαλίν.

Οι προετοιμασίες για την επίσκεψη είχαν ξεκινήσει μήνες πριν, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι. Το χωριό καθαρίστηκε, και εκδηλώσεις υποδοχής πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική του πλατεία.

Η επίσκεψη άφησε τόσο έντονη εντύπωση στους κατοίκους που αποφάσισαν να μετονομάσουν το χωριό τους προς τιμήν του Κάρτερ.

Αυτή την εβδομάδα, μετά την είδηση του θανάτου του, οι κάτοικοι απέτισαν φόρο τιμής στον Κάρτερ, στεφανώνοντας μια κορνιζαρισμένη φωτογραφία του και προσφέροντας λουλούδια, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ινδία, Έρικ Γκαρσέτι, αναφέρθηκε στο χωριό σε ανάρτησή του μετά τον θάνατο του Κάρτερ, χαρακτηρίζοντάς το ως «μαρτυρία του σεβασμού με τον οποίο τον αντιμετώπιζαν στην Ινδία».

Με πληροφορίες από NBC 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Διεθνή / Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Σαφές μήνυμα προς το Τελ Αβίβ στέλνουν Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Ισλανδία, Σλοβενία και Λουξεμβούργο, εκφράζοντας ανησυχία για πιθανή στρατιωτική κλιμάκωση και ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Διεθνή / Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Στην Ήπειρο της Ερήμου επεκτείνεται η αυτοκρατορία της Disney, με την ανακοίνωση δημιουργίας ενός υπερσύγχρονου θεματικού πάρκου στο Άμπου Ντάμπι, σε συνεργασία με τη Miral Group
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ εντείνουν τις μυστικές επιχειρήσεις τους στη Γροιλανδία – Ο Τραμπ επιμένει στην απόκτηση του νησιού

Διεθνή / Οι ΗΠΑ εντείνουν τις μυστικές επιχειρήσεις τους στη Γροιλανδία – Ο Τραμπ επιμένει στην προσάρτηση του νησιού

Οι ΗΠΑ αυξάνουν τη συλλογή πληροφοριών για τη Γροιλανδία, στο πλαίσιο των σχεδίων του Ντόναλντ Τραμπ να αποκτήσει τον έλεγχο του νησιού - Ποιοι είναι οι στόχοι και οι αντιδράσεις από Δανία και Γροιλανδία;
LIFO NEWSROOM