Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ είναι πιστός φαν του Dune 2 - Ποιους σκηνοθέτες ξεχωρίζει

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ είναι πιστός φαν του Dune 2 Facebook Twitter
Στίβεν Σπίλμπεργκ, φωτ.: ΕΡΑ
0

Ανάμεσα στους φαν της νέας ταινίας του Ντενί Βιλνέβ «Dune: Part Two», είναι και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ

Η νέα ταινία «Dune: Part Two» είχε ήδη αποσπάσει θετικές κριτικές από κοινό και κριτικούς, όταν ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επενέβη χαρακτηρίζοντας το φιλμ «μια από τις πιο εξαιρετικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας που έχω δει ποτέ». 

Τα σχόλια έγιναν σε συνομιλία του Σπίλμπεργκ και του Βιλνέβ στο θέατρο DGA στο Λος Άντζελες, η οποία έκτοτε δημοσιεύτηκε ως επεισόδιο του podcast της Ένωσης Αμερικανών Σκηνοθετών, «The Director’s Cut». 

Αναφερόμενος στη συνέχεια που ακολούθησε την πρώτη ταινία «Dune» του 2021 ο Αμερικανός σκηνοθέτης και παραγωγός επαίνεσε το βλέμμα του Ντενί Βιλνέβ για την οικοδόμηση κόσμου. «Είναι τιμή για μένα που κάθομαι εδώ και σου μιλάω» είπε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ. «Υπάρχουν σκηνοθέτες που είναι κατασκευαστές κόσμων. Δεν είναι μακρύς ο κατάλογος και γνωρίζουμε ποιοι είναι. Ξεκινώντας από τον Ζορζ Μελιές και τον Ντίσνεϊ και τον Κιούμπρικ και τον Τζορτζ Λούκας» ανέφερε. 

Ο Σπίλμπεργκ συνέχισε απαριθμώντας αρκετούς σκηνοθέτες, όπως ο Ρέι Χαριχάουζεν, ο Φεντερίκο Φελίνι, ο Τιμ Μπάρτον, ο Γουές Άντερσον, ο Πίτερ Τζάκσον, ο Τζέιμς Κάμερον, ο Κρίστοφερ Νόλαν, ο Ρίντλεϊ Σκοτ και ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο. Έπειτα είπε στον Βιλνέβ: «Ο κατάλογος συνεχίζεται, αλλά δεν είναι τόσο μακρύς κατάλογος, και πιστεύω βαθιά, θερμά ότι είσαι ένα από τα νεότερα μέλη του». 

Ο Σπίλμπεργκ επαίνεσε την ταινία «Dune: Part Two» για την αντιμετώπιση του περιβάλλοντος και την ικανότητά του να κάνει το αδύνατο να φαίνεται δυνατό. Αναφερόμενος στη σκηνή στην οποία ο Πολ Ατρείδης, (Τίμοθι Σαλαμέ) ιππεύει έναν αμμοσκώληκα για πρώτη φορά είπε: «Η σκηνή, στην οποία κάνει σερφ στον αμμοσκώληκα είναι ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα που έχω δει ποτέ!». 

«Είναι μια ιστορία για την αγάπη για την έρημο, αλλά για μια τέτοια ταινία υπάρχει μια λαχτάρα για νερό. Όλη η άμμος που έχεις σε αυτήν την ταινία, είναι πραγματικά για το νερό. Τα ιερά νερά που λαχταρούν πράσινα λιβάδια και το γαλάζιο νερό της ζωής. Κινηματογραφείς την έρημο για να θυμίζει ωκεανό, θάλασσα. Οι αμμοσκώληκες ήταν σαν θαλάσσια φίδια… Έκανες την έρημο να μοιάζει με υγρό» σημείωσε. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Dune, η Μέση Ανατολή και οι Εξεγερμένοι

Ιλεκτρίσιτυ / Το Dune, η Μέση Ανατολή και οι Εξεγερμένοι

Οι αναφορές του Dune στους αντιαποικιοκρατικούς αγώνες μουσουλμανικών πληθυσμών είναι τόσο έντονες που οι Άραβες φίλοι του Χέρμπερτ πίστευαν πως δεν επρόκειτο καθόλου «για έργο επιστημονικής φαντασίας».
ΧΑΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ
«Dune: Μέρος Δεύτερο»: Ούτε μια στιγμή δεν προδίδει το είδος της υπερπεριπέτειας

Οθόνες / «Dune: Μέρος Δεύτερο»: Ούτε μια στιγμή δεν προδίδει το είδος της υπερπεριπέτειας

Ο Ντενί Βιλνέβ παραδίδει όσα προφήτεψε στο πρώτο «Dune», ένα βιβλικό Star Wars, σοβαρό και μυστικιστικό, πολλαπλασιάζοντας και βαθαίνοντας την κινηματογραφική εμπειρία στην έρημο.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

Πολιτισμός / Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

«Είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα των υπερμεγέθων αποδόσεων που μπορεί να αποκομίσει η Disney από τους κινηματογράφους με το σωστό έργο την κατάλληλη στιγμή» σχολιάζει το Variety
LIFO NEWSROOM
Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς το νέο Δημοτικό Μουσείο αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο, στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής
LIFO NEWSROOM
Εναλλακτική Σκηνή

Πολιτισμός / Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ετοιμάζει ένα #έπικ comeback

Η πιο ανήσυχη φωνή του σύγχρονου μουσικού θεάτρου στη χώρα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας με περισσότερες από 30 παραγωγές, δύο φεστιβάλ, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή στο 60ό Φεστιβάλ Δημητρίων.
LIFO NEWSROOM
Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Το καλαίσθητο δράμα μυστηρίου «When the Fall is Coming», η έκπληξη των Καννών «Sorry Baby», ο οργισμένος «Rebel Without a Cause», η «Malena» του Τζουζέπε Τορνατόρε και τέσσερις ακόμα επιλογές απαρτίζουν το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ