Ζελένσκι για την επίθεση σε ρωσικό πλοίο: «Εντυπωσιακή προσθήκη στον υποβρύχιο στόλο της Μόσχας»

Ζελένσκι για την επίθεση σε ρωσικό πλοίο: «Εντυπωσιακή προσθήκη στον υποβρύχιο στόλο της Μόσχας» Facebook Twitter
0

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε την επίθεση που δέχθηκε ένα ρωσικό πλοίο στην Κριμαία, ενώ στο μήνυμά του έκανε λόγο για ένα ακόμα πλοίο που προστέθηκε στον ρωσικό υποβρύχιο στόλο της Μόσχας.

Πρόκειται για το πλοίο Novotcherkassk, το οποίο η Ρωσία επιβεβαίωσε νωρίτερα σήμερα ότι δέχθηκε επίθεση στην Κριμαία, με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να χαιρετίζει το νέο πλήγμα για τη Μόσχα.

Η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας γνωστοποίησε πως η επίθεση έγινε γύρω στις 2.30 τοπική ώρα με τη βοήθεια πυραύλων κρουζ της «τακτικής αεροπορίας». Βίντεο στο οποίο φαίνονται μία έκρηξη αλλά και φλόγες δόθηκε στη δημοσιότητα από τον διοικητή της πολεμική αεροπορίας, Μικόλα Όλεστσουκ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του στρατού, το Novotcherkassk μετέφερε μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed ιρανικής κατασκευής. Πρόκειται για μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιεί συχνά η Μόσχα στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπονόησε πως το πλοίο βυθίστηκε, χαιρετίζοντας με σαρκαστικό τόνο το έργο της πολεμικής αεροπορίας της χώρας του «για την εντυπωσιακή προσθήκη ενός νέου πλοίου στον ρωσικό υποβρύχιο στόλο στη Μαύρη Θάλασσα». Επίσης, ο Ουκρανός πρόεδρος χαιρέτισε τα αποτελέσματα της στρατηγικής κάνοντας λόγο για μία «μεγάλη νίκη της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενημερώθηκε από τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού για τις «ζημιές» που υπέστη το αποβατικό πλοίο Novotcherkassk από επίθεση του Κιέβου. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο Σεργκέι Σοϊγκού πληροφόρησε τον πρόεδρο της Ρωσίας ότι το πλοίο «υπέστη ζημιές τη νύχτα κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων με τη συνδρομή πυραύλων κρουζ», στην πόλη Φεοντόσια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από την επίθεση σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και άλλοι δύο τραυματίστηκαν, ενώ υπέστησαν ζημιές έξι κτίρια, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κριμαίας Σεργκέι Ακσιόνοφ.

Το πλήγμα που δέχθηκε το ρωσικό πλοίο αποτελεί επιτυχία για την Ουκρανία, που επιδιώκει να αποδείξει ότι μπορεί να κρατήσει τον στρατιωτικό στόλο της Μόσχας μακριά από τις ακτές της. Οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να απομακρύνουν τα ρωσικά πλοία από τη νοτιοδυτική Μαύρη Θάλασσα και να ανοίξουν ξανά έναν διάδρομο για την εξαγωγή ουκρανικών δημητριακών, αψηφώντας την απειλή των βομβαρδισμών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Παντρεύτηκε ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ

Διεθνή / Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Παντρεύτηκε ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ

Στενός φίλος του Ουίλιαμ και του Χάρι ο Βρετανός αριστοκράτης Χιου Γκρόσβενορ - Ο δούκας του Σάσεξ δεν παρευρέθηκε στο γάμο για «να μην επισκιάσει τη μεγάλη μέρα του φίλου του»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αμερικανός 100χρονος βετεράνος έκανε «δεύτερη απόβαση στην Νορμανδία» για να παντρευτεί την 96χρονη αρραβωνιαστικιά του 

Διεθνή / Αμερικανός 100ετών έκανε «δεύτερη απόβαση στην Νορμανδία» για να παντρευτεί την 96χρονη αραβωνιαστικιά του

Ο Αμερικανός βετεράνος Χάρολντ Τέρενς 100 ετών συμμετείχε στην απόβαση της Νορμανδίας στις 6 Ιουνίου του 1944 - Έχει τιμηθεί από τον Εμανουέλ Μακρόν με το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Τουρκία: Ο Ερντογάν υπέγραψε την επιστολή των ΗΠΑ για τα 40 μαχητικά F-16 Block 70

Διεθνή / Τουρκία: Ο Ερντογάν υπέγραψε την επιστολή των ΗΠΑ για τα 40 μαχητικά F-16 Block 70

O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατάφερε να αποκτήσει τα πολυπόθητα μαχητικά F-16 Block 70, για να αντισταθμίσει, κάπως, την αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα για τα μαχητικά F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ