Ο εμβληματικός κινηματογράφος Όπερα επαναλειτουργεί από το Cinobo

Ο εμβληματικός κινηματογράφος Όπερα επαναλειτουργεί από το Cinobo Facebook Twitter
0

Μετά το σινεμά Αλεξάνδρα στην Πατησίων και το ιστορικό θερινό σινεμά Cine Παρί, ένας ακόμα εμβληματικός κινηματογράφος στο κέντρο της Αθήνας, η Όπερα, θα επαναλειτουργήσει με την υποστήριξη και τον προγραμματισμό του Cinobo. 

Ο κινηματογράφος ξεκίνησε το 1948 ως κινηματοθέατρο, ενώ από το 1986 ανέλαβε τη λειτουργία του η Odeon. Έχει δύο αίθουσες, μία των 520 θέσεων και μία των 105. Η Όπερα σταμάτησε τη λειτουργία της τον περασμένο Απρίλιο, ενώ στο παρελθόν φιλοξενούσε τις αγαπημένες Νύχτες Πρεμιέρας και αποτελούσε καλλιτεχνικό και σινεφίλ προορισμό των Αθηναίων. Η Δάφνη Μπεχτσή, CEO του Cinobo, δήλωσε: «Η Όπερα διεκδικήθηκε από πολλούς επιχειρηματίες προκειμένου να μετατραπεί σε θέατρο, σε μια εποχή που τα σινεμά του κέντρου είναι πλέον υπό εξαφάνιση. Είμαστε πανευτυχείς που χάρη στο Cinobo, η Όπερα θα διατηρήσει τη λειτουργία της ως κινηματογράφος και θα δώσει μία ανάσα για το σινεμά στην πόλη μας».

Το Cinobo σε πρώτη φάση θα φροντίσει για την άμεση επαναλειτουργία των αιθουσών και υπόσχεται μελλοντικά να τις ανανεώσει και να τις μετατρέψει σε ένα μοντέρνο κινηματογραφικό σπίτι για το κέντρο της Αθήνας. Διαφυλάσσει, λοιπόν, τη λειτουργία της Όπερας ως κινηματογράφου και υπόσχεται όχι μόνο καλό και ποιοτικό σινεμά, αλλά και ένα φιλόξενο χώρο για τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο, για πρεμιέρες, αφιερώματα, events, παραμένοντας πιστό στην αρχική δέσμευσή του: Μεγάλο σινεμά σε όλες τις οθόνες.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιγόνη Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου & Εθνικό Θέατρο: Πρώτες εικόνες από την Αντιγόνη του καινοτόμου Ούλριχ Ράσε

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο ξεκινά με την Αντιγόνη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε σκηνοθεσία ενός από τους πιο συναρπαστικούς Γερμανούς σκηνοθέτες.
LIFO NEWSROOM
Βρέθηκε εντυπωσιακό μωσαϊκό σε ερείπια στη Νίκαια της Βιθυνίας

Πολιτισμός / Βρέθηκε εντυπωσιακό ψηφιδωτό του 1ου αιώνα μ.Χ. στη Νίκαια της Βιθυνίας

Η αρχαιολογική σκαπάνη, στην περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η α' Οικουμενική Σύνοδος, αποκάλυψε ένα ψηφιδωτό με μοτίβα γαλέρας και ελαφιού, το οποίο φέρεται να χρονολογείται στον πρώτο αιώνα μ.Χ.
LIFO NEWSROOM
In a Bright Green Field, η νέα μεγάλη έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Έλληνες και Κύπριοι καλλιτέχνες στη νέα έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Με έργα 27 δημιουργών κάτω των 40 ετών, η έκθεση «In a Bright Green Field» –μια σύμπραξη τριών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων και το New Museum της Νέας Υόρκης– εξετάζει μερικές από τις πιο συναρπαστικές και αναδυόμενες καλλιτεχνικές πρακτικές στην Αθήνα και τη Λευκωσία.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Σον Πεν: «Η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως η τελευταία αυθεντική σταρ του κινηματογράφου»

Πολιτισμός / Σον Πεν: «Η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως η τελευταία αυθεντική σταρ του κινηματογράφου»

Μιλώντας στο podcast του δημοσιογράφου Λούι Θερού, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης επεσήμανε ότι «ο κινηματογραφικός κατασκευαστής σταρ τελείωσε περίπου με την εποχή που εμφανίστηκε η Λόρενς»
LIFO NEWSROOM
Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Πολιτισμός / Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Τμήμα τοιχογραφίας του 1960 κατέρρευσε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών - Το Υπουργείο Πολιτισμού ενημερώθηκε, η ανατολική πτέρυγα αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας.
LIFO NEWSROOM