Rosalia: Kυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι- Με έμπνευση από την Ιαπωνία

Rosalia: Kυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι- Με έμπνευση από την Ιαπωνία Facebook Twitter
Φωτ.: Youotube
0

Η Rosalía κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι με τίτλο «Tuya» το οποίο, όπως λέει η ίδια είναι εμπνευσμένο από την Ιαπωνία.

«Εμπνεύστηκα από τα ιαπωνικά όργανα για να δημιουργήσω τη ενορχήστρωση του «Tuya» είπε η Rosalía τονίζοντας πως «Η Ιαπωνία με κάνει να θέλω να κινούμαι αργά, με λεπτότητα. Είναι πανέμορφη από όπου κι αν την κοιτάξεις. Θαυμάζω την αφοσίωση που δίνουν στα μικρά πράγματα. Με εμπνέει με τα πάντα. Όλα είναι μια τελετουργία».

Η Καταλανή τραγουδίστρια περιγράφει το ολοκαίνουργιο τραγούδι ως «μια σύνδεση -ή μια ερωτική συνάντηση- με ένα άλλο άτομο» ενώ αποκαλύπτει ότι ήθελε το βίντεο κλιπ να έχει μια εντελώς διαφορετική αίσθηση. «Το βίντεο επικεντρώνεται γύρω από μια ξένη η οποία είναι συνέχεια μόνη της στο Τόκιο. Βρήκα αυτή την αντίθεση ενδιαφέρουσα», σημείωσε.

Παράλληλα, η Rosalía στο βίντεο για το νέο της τραγούδι θέλησε να αποτυπώσει τα ιδιαίτερα στοιχεία που συνθέτουν το στιλ του Τόκιο. «Εμπνέομαι από την ελευθερία ανάμειξης μοτίβων και χρωμάτων που συμβαίνει φυσικά στην Ιαπωνία ενώ θαυμάζω τον τρόπο με τον οποίο ντύνονται οι 60χρονες κυρίες: Φαίνονται πανέμορφες κάθε μέρα, όταν πηγαίνουν για ψώνια στη γειτονιά τους. Θυμάμαι ότι ήμουν στο Κιότο και ευχόμουν να μπορέσω να γεράσω με τόσο στυλ όσο αυτές».

H τραγουδίστρια έχει φέρει τη δική της επανάσταση στη μουσική βιομηχανία, έχει σαρώσει στα Latin Grammy Awards, ενώ βρίσκεται στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone με τα «500 κορυφαία άλμπουμ όλων των εποχών». Επίσης, σύμφωνα με τη Vogue αυτήν τη στιγμή ολοκληρώνει την περιοδεία της «Motomami» στην Ευρώπη, ενώ στις 20 Ιουνίου θα εμφανιστεί στην πλατεία Νερού στο Φάληρο στο πλαίσιο του Release Athens x SNF Nostos 2023.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κολοσσαίο: Τούνελ 2.000 ετών που χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά οι αυτοκράτορες, ανοίγει για το κοινό

Πολιτισμός / Κολοσσαίο: Τούνελ 2.000 ετών που χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά οι αυτοκράτορες, ανοίγει για το κοινό

Γνωστό ως «Διάδρομος του Κόμμοδου», το τούνελ μήκους 55 μέτρων κατασκευάστηκε κάτω από το αμφιθέατρο, ώστε οι αυτοκράτορες και οι εκλεκτοί τους καλεσμένοι να φτάνουν στις αυτοκρατορικές θέσεις χωρίς να αναμειγνύονται με το πλήθος
LIFO NEWSROOM
Από τη Γερμανία στην Αρχαία Ολυμπία: Επαναπατρίστηκε μέρος κιονόκρανου που είχε απομακρυνθεί παράνομα

Πολιτισμός / Από τη Γερμανία στην Αρχαία Ολυμπία: Επαναπατρίστηκε κιονόκρανο που είχε απομακρυνθεί παράνομα

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Πολιτισμού, ο επαναπατρισμός του κιονόκρανου κατέστη δυνατός χάρη στην ευαισθησία και το θάρρος μιας Γερμανίδας, η οποία το κατείχε από τη δεκαετία του 1960, μετά από περισυλλογή του από την περιοχή του Λεωνιδαίου
LIFO NEWSROOM
Οι No Doubt επανενώνονται για μια σειρά εμφανίσεων στο Sphere του Λας Βέγκας

Πολιτισμός / Οι No Doubt επανενώνονται για μια σειρά εμφανίσεων στο Sphere του Λας Βέγκας

«Το να το κάνω αυτό με τους No Doubt μοιάζει σαν να επιστρέφω στο παρελθόν για να ξαναζήσω την ιστορία μας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούμε κάτι εντελώς καινούργιο με τρόπους που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε.», δήλωσε η Gwen Stefani
LIFO NEWSROOM
Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια: Συνέχεια, ανανέωση και συνέργειες με φορείς και παραγωγούς

Πολιτισμός / Το Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια ανοίγει ξανά τις πόρτες του μετά την ανακαίνιση

Παρά τον χαμηλό προϋπολογισμό στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της φετινής σεζόν περιλαμβάνονται αφιερώματα στους Μίκη Θεοδωράκη και Μάνο Χατζιδάκι αλλά και παραστάσεις όπερας, μπαλέτου και τζαζ.
LIFO NEWSROOM
Μπράντλεϊ Κούπερ και Μάργκοτ Ρόμπι συμπρωταγωνιστές στο νέο «Ocean's Eleven»

Πολιτισμός / Μπράντλεϊ Κούπερ και Μάργκοτ Ρόμπι συμπρωταγωνιστές στο prequel του «Ocean's Eleven»

Τη σκηνοθεσία της νέας ταινίας αναλαμβάνει ο δημιουργός του «Twisters», Λι Άιζακ Τσουνγκ, που παίρνει τη θέση του Τζέι Ροουτς, ο οποίος είχε αρχικά επιλεγεί για τη θέση του σκηνοθέτη
LIFO NEWSROOM
Από τη φάβα της Σκοπέλου έως τα Κέδαρα της Ημαθίας: 11 νέες ζωντανές παραδόσεις στο Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Πολιτισμός / Από τη φάβα της Σκοπέλου έως τα Κέδαρα της Ημαθίας: 11 νέες ζωντανές παραδόσεις στο Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, δήλωσε ότι η ένταξη των νέων στοιχείων «αναδεικνύει την πολιτιστική πολυφωνία των ελληνικών κοινοτήτων και ενδυναμώνει τη συλλογική μνήμη και τη βιωσιμότητα του πολιτισμού μας»
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025: Ο Ούγγρος συγγραφέας Λάσλο Κρασναχορκάι τιμήθηκε με το βραβείο

Πολιτισμός / Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025: Ο Ούγγρος συγγραφέας Λάσλο Κρασναχορκάι τιμήθηκε με το βραβείο

Η επιτροπή σημείωσε ότι ο Κρασναχορκάι βραβεύεται «για τη μαγνητική, εκτενή πρόζα του που με υπομονετική ένταση και φιλοσοφική οξύτητα αποκαλύπτει το χάος, την ειρωνεία και τη μοναξιά του ανθρώπινου πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM