Μουσείο Ακρόπολης: Διευρυμένο ωράριο και δωρεάν είσοδος για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων

Μουσείο Ακρόπολης Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ
0

Στη φετινή Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων, το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 θα συμμετάσχει το μουσείο της Ακρόπολης παρατείνοντας το ωράριο λειτουργίας από τις 9 το πρωί έως τα μεσάνυχτα.

Παράλληλα, το μουσείο της Ακρόπολης το Σάββατο, Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων θα έχει ελεύθερη είσοδο από τις 8 το βράδυ κι έπειτα.

Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου. Όπως κάθε Σάββατο τις πρωινές ώρες, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν τη θεματική παρουσίαση «Σάββατο στο Μουσείο με 20+1 αριστουργήματα».

Πρόκειται για έναν περίπατο στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, κατά τον οποίο μύθοι και θρύλοι, δοξασίες και παραδόσεις, ιστορικά ορόσημα και ανθρώπινες ιστορίες μετουσιώνονται σε τέχνη και υφαίνουν μία ξεχωριστή βιωματική εμπειρία.

Το μουσείο της Ακρόπολης και στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Παράλληλα και την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, το μουσείο της Ακρόπολης θα γιορτάσει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Η φετινή θεματική «Μουσεία, αειφορία και ποιότητα ζωής» επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στον ρόλο των μουσείων ως χώρων ψυχαγωγίας, δημιουργικότητας και κοινωνικοποίησης των παιδιών, στοιχεία απαραίτητα για την ευημερία και την ψυχική τους υγεία.

Σ' αυτό το πλαίσιο, το μουσείο της Ακρόπολης προσκαλεί τους μικρούς του φίλους στην «παιδική γωνιά», έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον δεύτερο όροφο. Εκεί θα βρουν οθόνες αφής με διασκεδαστικά ψηφιακά παιχνίδια και ευχάριστα βίντεο, που ζωντανεύουν αρχαίους μύθους, αφηγούνται συναρπαστικές ιστορίες και ξεδιπλώνουν πτυχές της καθημερινής ζωής των αρχαίων Αθηναίων.

Επιπλέον, οι οικογένειες με παιδιά μπορούν να παραλάβουν από το Γραφείο Πληροφοριών ένα από τα τέσσερα φυλλάδια εξερεύνησης και να γνωρίσουν τα εκθέματα του Μουσείου με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο ή να προμηθευτούν από τα πωλητήρια το νέο έντυπο «Αρχαία επαγγέλματα στο Μουσείο Ακρόπολης» και να ανακαλύψουν εκθέματα που τους μεταφέρουν με ευφάνταστο και διασκεδαστικό τρόπο στους χώρους εργασίας των αρχαίων Αθηναίων.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχόλιο Μενδώνη για το δείπνο μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Προκλητική αδιαφορία»

Πολιτισμός / Σχόλιο Μενδώνη για το δείπνο μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Προκλητική αδιαφορία»

«Κατ´ επανάληψη και διαχρονικά το υπουργείο Πολιτισμού έχει καταδικάσει τα δείπνα, τις δεξιώσεις και τις επιδείξεις μόδας που διοργανώνονται στους χώρους, στους οποίους εκτίθενται μνημεία και έργα τέχνης»
LIFO NEWSROOM
Παρουσιάστηκε η ψηφιακή πύλη «Συλλογές Τατοΐου» – Ένα έργο που «ξεκλειδώνει» την ιστορία ενός αιώνα

Πολιτισμός / Παρουσιάστηκε η ψηφιακή πύλη «Συλλογές Τατοΐου» – Ένα έργο που «ξεκλειδώνει» την ιστορία ενός αιώνα

Η υπουργός, Λίνα Μενδώνη, υπενθύμισε ότι το κτήμα του Τατοΐου, αν και είχε «σημαντική ιστορική και περιβαλλοντική αξία», παρέμενε για δεκαετίες αναξιοποίητο
LIFO NEWSROOM