Γλυπτά Παρθενώνα: Πλήρης στήριξη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο ελληνικό αίτημα για επιστροφή

Γλυπτά Παρθενώνα: Πλήρης στήριξη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο ελληνικό αίτημα για επιστροφή Facebook Twitter
Φωτ.: ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
0

Την πλήρη στήριξη στο διαχρονικό ελληνικό αίτημα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα εξέφρασε σήμερα το Προεδρείο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, που επισκέφθηκε το Μουσείο Ακρόπολης.

Αναλυτικότερα, η επικεφαλής της ευρω-ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) Ιράτσε Γκαρσία Πέρεθ και αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών των S&D συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, επισκέφτηκαν το πρωί στο Μουσείο της Ακρόπολης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στο αίτημα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην χώρα μας. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και το Προεδρείο των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών ξεναγήθηκαν στα εκθέματα του Μουσείου και ενημερώθηκαν αναλυτικά για το αίτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα που παραμένουν στο Βρετανικό Μουσείο.

Γλυπτά Παρθενώνα: Πλήρης στήριξη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο ελληνικό αίτημα για επιστροφή Facebook Twitter
Φωτ.: ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Το προεδρείο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στο αίτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι χάρη στην κατασκευή του σύγχρονου Μουσείου της Ακρόπολης, η Ελλάδα έχει πλέον ένα ισχυρό επιχείρημα για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών και επισήμανε τη μεταστροφή της βρετανικής κοινής γνώμης, η οποία σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις τάσσεται πλέον υπέρ της επιστροφής τους, όπως και αρκετοί Βρετανοί βουλευτές.

Υπενθύμισε ότι η Μελίνα Μερκούρη ήταν εκείνη που ηγήθηκε των προσπαθειών για την επανένωση των Γλυπτών και ανέδειξε το ζήτημα σε διεθνές επίπεδο.

Γλυπτά Παρθενώνα: Πλήρης στήριξη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο ελληνικό αίτημα για επιστροφή Facebook Twitter
Φωτ.: ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ο Πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, Κωνσταντίνος Ρίζος, υπογράμμισε από την πλευρά του, ότι ο επαναπατρισμός των Γλυπτών δεν είναι νομικό θέμα, αλλά πρωτίστως θέμα πολιτισμού και ηθικής. Ενημέρωσε, επίσης, τους ευρωβουλευτές ότι η Ελλάδα επιθυμεί τον διάλογο και είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να καλωσορίσει τα Γλυπτά του Παρθενώνα πίσω στο σπίτι τους.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Νταϊάνα Ρος κάνει ντεμπούτο σε νέο Billboard Chart για πρώτη φορά στην καριέρα της

Πολιτισμός / Η Νταϊάνα Ρος κάνει ντεμπούτο σε Billboard Chart για πρώτη φορά στην καριέρα της χάρη στο «Stranger Things»

Παρά τις δεκαετίες επιτυχίας στα charts σε πολλαπλές μορφές, η Ρος δεν είχε εμφανιστεί ποτέ προηγουμένως σε αυτήν τη λίστα, κυρίως επειδή μεγάλο μέρος του μουσικού καταλόγου της προηγείται της εποχής των ψηφιακών πωλήσεων
THE LIFO TEAM
Αλέξης Ακριθάκης, Χωρίς τίτλο, 1970, 45 Χ 71 εκ., λάδι σε καμβά © The Estate of Alexis Akrithakis

Πολιτισμός / Μεγάλη αναδρομική έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη στο Μουσείο Μπενάκη

Μετά από 30 χρόνια θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό σημαντικά έργα από ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, αναδεικνύοντας το εύρος μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες και ιδιοσυγκρασιακές μορφές της νεοελληνικής τέχνης.
THE LIFO TEAM
Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Η επιστροφή του Αμερικανού σκηνοθέτη στον πλανήτη της Πανδώρας και το ερμηνευτικό μπρα ντε φερ των δυο πρωταγωνιστριών σε ένα απολαυστικό throwback στα ‘90s ξεχωρίζουν από τις ταινίες της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ