Φεστιβάλ Καννών 2023: Ο Μάικλ Ντάγκλας θα λάβει τιμητικό Χρυσό Φοίνικα

Φεστιβάλ Καννών 2023: Ο Μάικλ Ντάγκλας θα λάβει τιμητικό Χρυσό Φοίνικα Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Τιμητικό Χρυσό Φοίνικα θα λάβει στο φετινό κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών 2023 ο Μάικλ Ντάγκλας.

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ των Καννών αποκάλυψαν χθες ότι ο Μάικλ Ντάγκλας θα επιστρέψει στην Κρουαζέτα για το φεστιβάλ και θα τιμηθεί ως μέρος της τελετής έναρξης της 16ης Μαΐου.

Η πρώτη φορά που ο Μάικλ Ντάγκλας βρέθηκε στις Κάννες ήταν για το φεστιβάλ του 1979, με το «The China Syndrome» του Τζέιμς Μπρίτζες.

Επέστρεψε για το «Βασικό Ένστικτο» το 1992 και ξανά το 1993 για το «Falling Down». Πιο πρόσφατα βρέθηκε με την ταινία του 2013 «Behind the Candelabra» του Στίβεν Σόντερμπεργκ.

«Είναι πάντα μια ανάσα φρέσκου αέρα να βρίσκεσαι στις Κάννες, οι οποίες εδώ και καιρό παρέχουν μια θαυμάσια πλατφόρμα για τολμηρούς δημιουργούς, με καλλιτεχνικό θράσος και αριστοτεχνική στην αφήγηση», ανέφερε ο Μάικλ Ντάγκλας σε δήλωσή του.

«Από την πρώτη μου φορά εδώ στις Κάννες το 1979 για το «The China Syndrome» μέχρι την πιο πρόσφατη πρεμιέρα μου για το «Behind the Candelabra» το 2013, το φεστιβάλ των Καννών πάντα μου υπενθύμιζε ότι η μαγεία του κινηματογράφου δεν είναι μόνο σε αυτό που βλέπουμε στην οθόνη, αλλά και στην ικανότητά του να επηρεάζει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

»Μετά από περισσότερα από 50 χρόνια στην βιομηχανία του κινηματογράφου, είναι τιμή μου να επιστρέψω στην Κρουαζέτα για να ανοίξουμε το Φεστιβάλ και να αγκαλιάσουμε την κοινή μας παγκόσμια γλώσσα κινηματογράφου» συμπλήρωσε ο Μάικλ Ντάγκλας.

Ως ηθοποιός, ο Μάικλ Ντάγκλας είναι γνωστός για τις συνεργασίες του με τον Ρόμπερτ Ζεμέκις στο «Romancing the Stone» (1984), τον Ρίντλεϊ Σκοτ στο «Black Rain» (1989) και τον Μπάρι Λέβινσον στο «Disclosure» του (1994).

Κέρδισε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου το 1987 για την ερμηνεία του στη «Wall Street» του Όλιβερ Στόουν. Το σίκουελ, «Wall Street: Money Never Sleeps» προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού στην 63η έκδοση των Καννών το 2010.

Με πληροφορίες του Variety

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «This That Keeps On» του Δημήτρη Παπαϊωάννου καταχειροκροτήθηκε στο Ηρώδειο

Πολιτισμός / Το «This That Keeps On» του Δημήτρη Παπαϊωάννου καταχειροκροτήθηκε στο Ηρώδειο

Τριάντα χορευτές και ηθοποιοί ζωντάνεψαν επί σκηνής τα υβριδικά πλάσματά του, ενεργοποιώντας τον χώρο με το μοναδικό του ύφος που τον έχει καθιερώσει ως έναν από τους πιο επιδραστικούς δημιουργούς της εποχής μας
LIFO NEWSROOM
Βραβεία Νόμπελ: Ο Τραμπ ρίχνει τη σκιά του στη διοργάνωση - Προειδοποιήσεις για την ακαδημαϊκή ελευθερία

Πολιτισμός / Βραβεία Νόμπελ: Ο Τραμπ «ρίχνει τη σκιά του» στον θεσμό - Προειδοποιήσεις για την ακαδημαϊκή ελευθερία

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εισαγάγει ή προτείνει μια σειρά από μέτρα, τα οποία οι επικριτές υποστηρίζουν ότι θα εμποδίσουν την εκπαίδευση και την επιστημονική έρευνα
LIFO NEWSROOM
2o Sex Positive Festival: Ένα τριήμερο για τη σεξουαλική απελευθέρωση στην Αθήνα

Πολιτισμός / 2o Sex Positive Festival: Ένα τριήμερο για τη σεξουαλική απελευθέρωση στην Αθήνα

Με κοινοτικό χαρακτήρα και χωρίς κερδοσκοπικό προσανατολισμό, η διοργάνωση βασίζεται στη συλλογική εργασία και στην ελεύθερη συνεισφορά των συμμετεχόντων, ώστε να παραμείνει ανοιχτή σε όλους ανεξαρτήτως εισοδήματος
LIFO NEWSROOM
Η Ιζαμπέλ Ιπέρ τιμώμενη καλεσμένη στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Πολιτισμός / Η Ιζαμπέλ Ιπέρ τιμώμενη καλεσμένη στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός θα προλογίσει αρκετές από τις ταινίες του αφιερώματος στην καριέρα της, ενώ θα δώσει και masterclass αφιερωμένο στις διαφορές μεταξύ θεατρικής και κινηματογραφικής ερμηνείας
LIFO NEWSROOM
Φαλλοί πέντε μέτρων και όργια σκελετών: Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς στο πιο τολμηρό έργο της

Πολιτισμός / Φαλλοί πέντε μέτρων και όργια σκελετών: Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς στο πιο τολμηρό έργο της

Η παράσταση αντλεί υλικό από λαϊκές παραδόσεις και αρχέγονες τελετουργίες των Βαλκανίων, οι οποίες όπως λέει, «εμπλέκουν το σώμα, το πέος και τον κόλπο σε διαφορετικές μορφές»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΙΒΕΝ ΚΙΝΓΚ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΒΙΒΛΙΑ

Πολιτισμός / Οι ΗΠΑ σε περίοδο λογοκρισίας: ο Στίβεν Κινγκ «πρωταγωνιστεί» στις απαγορεύσεις βιβλίων

Οι πολιτείες που πρωτοστατούν στη λογοκρισία είναι η Φλόριντα, το Τέξας και το Τενεσί, οι οποίες ευθύνονται για περίπου το 80 % των καταγεγραμμένων απαγορεύσεων
LIFO NEWSROOM